Kommentera här (2)
Bajsplatsen är möblerad

Jag skulle vänta till ledigheten men likväl dricker jag mitt morgonkaffe idag och njuter av min rabatt som jag skapat. Idag är lektionen tidigarelagd och vi ska skriva prov i företagsekonomi, sen är vi lediga enda till onsdag nästa vecka och då tänkte jag bland annat fixa denna hörna.

 

 

Jag får komma på något annat jag kan pyssla med under ledigheten helt enkelt. Jag ska nog komma på något, och det är nog just det min sambo är rädd för… att jag alltid kommer på något jag vill göra.

 
 
 
Chabbes toalett har förändrats... och det låter när man går där. Vad lustigt, vad hände här?
 
Tänkte att han kanske kommer lägga sina nummer på gräsmattan nu så jag inte tar i det varje gång jag ska rensa... men nädå det finns en till rabatt som duger för detta ändamål.
 

Kommentera här (0)
Blommor påverkar.

 

Rododendron och äppleträdet i trädgården går in i fas blomning. Jag påverkas så kraftigt av det och kan stå i evigheter och bara titta, lukta och pilla på alla blommor. Naturligtvis så talar jag om för min älskade sambo att det blommar, han får snällt följa med på rundvandring i trädgården medan jag pekar och upprepar titta här, titta där.

 

 

Som ni ser på sista bilden så har jag fått för mig att skapa en rabatt av stenar som jag hämtar på ställen där bönderna samlat i högar. Det är tungt, svettigt, tidskrävande men himla roligt och tillfredställande för denna kvinna.


Kommentera här (0)
Vad heter växten?

 
Idag har jag varit hemma hos en klasskamrat och räddat massa växter från att förvandlas till gräsmatta. Jag fick bland annat med mig en vit julros och lökar till blommorna som visas på bilderna.
 
Tyckte att dom var urläckra, men vad heter dom? 

Kommentera här (0)
en lördag på landet.

Det kan inte bli bättre... klockan är bara nio och vi har redan gått morgonrundan och sitter nu i paviljongen och pluggar medan hundarna roar sig själv. Älskar livet på landet. 
 
Klockan tio ska jag för första gången gå på loppis och sen blir det åter till pluggandet. 
 
 
 
 

Kommentera här (0)
Block 11 + 12

 
Bokföring - Fördjupning           +           Bokslut och analys
 

Hjälp så stressigt det blev i min mage. Igår fick vi reda på att på onsdag är det prov på block 11 och 12 i företagsekonomi. Det är många kapitel och mycket räkna och för att inte snacka om all fakta.

 

 

Puhhh in i pluggdvala…..

Ikväll rastar jag kroppen med ett Functional Power pass.


Kommentera här (0)
Mitt i veckan....

 

 

.....igen. Ja för min del så börjar veckan föst idag och den är snart slut.

 

 

Lovet är passerat och nu är det allvar igen. Startade dagen med en promenad så jag vaknar till. Nu blir det en kopp kaffe ute i solen med Företagsekonomi-boken för lite repetition inför lektionen. 

 

 

Kommentera här (0)
Murkla?

 

Hundar har en förmåga att hitta saker som man kan smaka på. I morse fann jag denna svamp som liknar en hjärna och efter lite sökande på nätet så hittade jag att det kan vara någon slags murkla.

 

Det står lite olika fakta om svampen beroende på vilken sort det är. Är den ätbar eller giftig? Jag gör som jag brukar och bara plockar och kastar bort dom så hundarna inte kan komma åt dom.

 

 

Åter till trädgårdsmyset

 

Kommentera här (0)
Växtligheter

 
Idag har det bränt till lite i plånboken men det har jag hört att det ska göra när man bor i hus. Till vår trädgård har jag köpt 10 nya syréner plus en lavendel och en japansk lönn. I like. 
 
 

Kommentera här (1)
solhatten på.

 
Förena nöje med nytta har vi strävat efter idag och det har vi gjort bra. Idag har jag suttit med det här berömda projektarbetet som är ett måste och jag har kommit en bra bit på vägen. 
 
Mer bortskämd än vad jag har blivit idag går nog inte att bli. Blev placerad på en stol, kaffe och tilltugg dukades fram, hatten kom på och bakgrundsmusik sattes igång och som pricken över den perfekta stämningen så smörjde min omtänksamme svärmor in mig så jag inte skulle bränna mig i solen. 
 
Jag säger bara: henne behåller vi. 
 
 

Kommentera här (1)
Hämta krafter från naturen.

 
Morgonpromenad i Skabersjö. Det verkar bli ett vackert väder idag och jag ska suga åt mig all värme och energi. 

Kommentera här (0)
Fylls med liv och glädje

Skafferiet är påfyllt med bebismys. Helt underbart att bara få vara och smaka och pilla på allt som finns inom räckhåll. 
 
 
 
 

Kommentera här (0)
kalkylering.

Näsan rann och ögonen tårades, till slut kunde jag inte se texten på pappret och jag var tvungen att gå ut.
 
Ja trots att jag kraschade totalt och fick panik under provet så lyckades jag på något sätt samla mig och prestera. Och jag gjorde det bra också, 78% rätt är ju jättebra. 
 
Klapp på Janes axel.
 
 

Kommentera här (1)
Effektiv dag

 

Idag blev jag väckt klockan 06:00 och serverades nybakta bullar. Hjärtat mitt hade köpt med sig bullar hem efter ett nattpass.. Tanken var att jag skulle på studiebesök på Lantmännen i Malmö men det blev inställt på grund av sjukdom. 

 

Efter frukosten gick alla utom jag och lade sig. Jag kröp upp i fåtöljen med en kopp kaffe och läste lite. Först i min kriminalroman och övergick sen till Företagsekonomi. Efter det beslutade jag mig för att plugga Ledarskap & Organisation som är SÅ tråkigt.

 

 

Vi har gjort instuderingsfrågor efter hand som vi har arbetat oss igenom kapitlen men eftersom vi blivit informerade om att ett prov är på ingång så beslutade jag mig för att göra alla frågor en gång till och skriva dem på datorn. Tanken är att jag ska skriva ut dem så jag kan plugga in dem sen. Jag hann med nästan alla, tror jag har två eller tre kapitel kvar med frågor.  Nu i efterhand så känner jag att jag har fattat mycket mer än när jag besvarade frågorna första gången och det är ju bra.

 

Som avslutning på denna tunga dag så begav jag mig på ett Functional Power pass och jag höll på att kräkas. Fy bubblan vad jobbigt det var och kvittot kommer väl imorgon som ett brev på posten.

 

 

Nu checkar denna trötta skolflicka ut…… åh just det, jag har sökt två jobb idag också....Hej mig!! 

 
 
 

Kommentera här (0)
Livlig fantasi

Ja jag vet inte vad han tror att det är och jag har försökt förklara för den här gossen att det är mattes krukor som han en efter en biter sönder. Tur Rossie är duktig och på kommando springer och hämtar för att ge den till matte.

 
 

Kommentera här (0)
Tvätt + läsning

 

Det är så disigt ute idag att jag inte kan följa grannens trädgårdsarbete så därför ägnar jag mig åt att fånga inbrottstjuvar och hitta lik varvat med att hänga tvätt. Mycket mer spännande om ni frågar mig.

 

Dock så har ångesten kommit för att förstöra min söndag. Dels så känner jag att jag borde plugga lite i alla ämnen som vi läser så jag är i fas till imorgon men jag borde även sätta mig ner och söka jobb. Vi har knappt tio veckor kvar i skolan och det stressar mig enormt.

 

Igår träffade jag en bekant som precis startat sin karriär som HR assistent och hon har hand om rekrytering och ser därför en hel del CV där vissa är som dom ska men dom flesta som alla andras. Vi pratade kring ämnet över en öl och hon tipsade mig om några saker som bör tänkas på och jag kände bara: F*N vad jag är fel på det.

 

Inte konstigt att jag inte får några jobb när jag trycker på fel punkter i ansökningarna. Jag fick lite mer kött på benen i vad rekryteraren verkligen tittar på och lite i hur dom tänker. Visste ni att i jobbansökningar så skriver män oftast att de kan allt medan dom flesta kvinnor nästan ursäktar sig och försiktigt tror att de kan?!

 

Det första jag gjorde i morse var att starta datorn och börja fila på mitt personliga brev och meritförteckningen. Men ohh så jobbigt det är….. Kan ingen göra det till mig?! Att formulera jag kan istället för att jag har lätt att lära mig är svårt. Att lyfta fram det jag kommer bidra företaget med och inte hur mycket jag älskar mitt liv och min fritid krockar med min självsäkerhet.

 

 

Jag kan, jag vill och måste ha ett jobb så det är bara till att putsa armbågarna och tro på mig själv.

 


Kommentera här (0)
älskar mina lediga lördagar.

 
 
Älskar när jag kan starta min dag med en kopp te och bokläsning för att sen bege mig ut på en skön promenad med hunden. Känslan när jag nu sitter duschad med en fralla och en kopp kaffe och har hela dagen framför mig är nästan oslagbar. 

Kommentera här (1)
Den där boxern alltså....

 

Han testar matte och husse till alla bristningsgränser just nu och tålamodet pulserar ute i spetsarna. Genar över soffbordet precis som att det inte är något konstigt alls, gräver gropar i gräsmattan som på löpande band, biter av grenar från växterna i trädgården och lägger sig och tuggar på dom, tuggar sönder sin säng och har skitroligt med all stoppning, hämtar våra skor och tuggar på dem.

 

Det är så tydligt när han går in i nya faser för han har inte brytt sig om våra skor sådär värst mycket innan och han har absolut inte traskat över bordet eller hoppat upp på diskbänken med framtassarna. Han har även börjat med att kissa i protest på golvet när vi är en trappa upp och han och Rossie får stanna nere.

 

DOCK så har vi för tredje natten fått sova en HEL natt utan att han behövt gå ut och göra nummer. Det är kul och detta bidrar till pluspoäng för hans del….. hunnabracka… Jag har tappat räningen på hur många gånger jag skulle kunna sälja honom, haha. Tur för honom att han är söt och charmig och trygghetsingivande när jag är ute i trädgården på kvällarna och vattnar.  

 


RSS 2.0