Kommentera här (0)
Skitt under naglarna.

 

 

Det är inget ovanligt att jag ser ut såhär om tassarna nu för tiden. Idag har jag räfsat, plockat rötter och stenar…..I timmar. Fy vad tråkigt. Det är ett jobb som aldrig blir klart och det känns så onödigt. Men jag får hitta en gräns själv och bestämma när det är bra. Det är bra nu! Lite ny jord ovanpå det så blir det kanon.

 

Nu blir det manikyr på både fötter och händer. Måste bli fin till ikväll då det blir fest. Haha, jag kommer väl bara stå och snacka rötter, stenar och staket och trötta ut någon stackare om mitt bondeliv. Haha, nä det är nog ingen risk…. Har massvis med andra saker att prata om så det ska nog bli superkul. 


Kommentera här (0)
Dagens skörd

Visst måste det vara förbannat tråkigt att alltid tugga på samma sak! Jo så är det nog för oss alla. Idag har vi handlat hem lite annat tugg till den snabba tösen. Hon är inte särskilt intresserad av vanliga dentalstick så vi får prova med lite annat.

Vad ger du din hund ?!?


Kommentera här (0)
Tungt

 
Idag var det tungt att springa. Men Carro fick ut mig på en tur och efteråt så är det ju underbart. En god frukost är nu nere och lite viktiga samtal är gjorda så nu tar jag resten av dagen precis som den kommer. 
 
Klarar jag av att slappa eller smyger jag mig ut och pillar i trädgården?? Hmmm 

Kommentera här (0)
Håller söndag

Vi myser på hög nivå....


Kommentera här (0)
Stiga

 
Jäklar vad svittet det var att ta en sväng med stiga. Det var inte tänkt att jag skulle fräsa idag men vad skulle jag annars göra under tiden som jag vattnar?! 
 
Dusch nr 2 på detta :-).

Kommentera här (0)
Kilometrar

 

Så taggad och sugen man kan bli på att få komma ut och springa. Det är när man känner så som man ska ge sig ut. Tänkte först sticka ut ensam men när jag skulle gå så stod den fyrbenta i hallen, hopkrupen och skakade i kroppen, med ledsna ögon stod hon och titta på mig och såg sådär övergiven och ledsen ut som bara en Boston terrier kan utstråla. Självklart kunde jag inte bara ignorera henne så selen kom fram och då blev hon superglad och sträckte på sig genast. 

 

Sitter nu och avnjuter en kopp kaffe och tror bestämt att jag ska gå ut i trädgården och mysa. Måste vattna mina grödor ;-) 


Kommentera här (0)
Mår prima

Det pirrar i magen och nervositeten lurar lite i bakgrunden. Med ett leende på läpparna tänker jag ta mig igenom ett par timmars arbete.

Undra vad denna dag tänker bjuda på.


Kommentera här (0)
Lyckan sprider sig i hela kroppen

 
Tänk vad lite kan göra en så glad. Jag är överlycklig över att jag har varit inne hos optikern och beställt två nya glasögon + ett par solglasögon. Äntligen ska jag också kunna ha solglasögon och nu slipper jag titta avundsjukt på alla andra som bär solbrillor. Kanon!
 
Jag kom hem från ett arbetspass i går kväll och fick se dessa blommor som var till mig. Ja, jag var väldigt misstänksam och tänkte direkt att nu har han gjort något eller vill ha något. Men jag får tro på honom när han säger att dem var till mig bara för att. Wiiieee... jag älskar ju blommor och blev jätteglad.
 
Som grädde på moset så fick jag ett lovande samtal idag som handlar om min framtid. Nu jäklar ska här tas beslut... Nerverna ligger utanpå kroppen men jag håller på att spricka av lycka. Nu händer det grejer. 
 

Kommentera här (0)
60 thujor på ingång

Förbereder så allt är klart för våra thujor som är beställda.  En lång trivsam ränna full med näring till 60 thujor, som ska känna sig varmt välkomna och göra sig hemmastadda.

Kommentera här (2)
Lyckan är total.

 
Hur lycklig kan man bli? Hinner innanför dörren och råkar släppa blicken från de nyinköpta bollarna. Helt plötsligt var bollarna borta och då upptäcker jag att den fyrbenta ligger och kasar runt på mattan med bollarna i munnen. Här var det ingen tvekan om vems bollar det var, hahaha! Hon tog på sig ansvaret direkt med att ta in dessa. GOA FISEN!!

Kommentera här (0)
Fot.

 
Morgonpromenad- Check!
 

Vindstilla och lagom varmt för en fantastisk promenad. Klockan har inte hunnit slå nio och det betyder att jag hinner med trädgårdsarbete innan det är dags att bege sig till jobb. Underbart! 

 

Kommentera här (1)
Bonde

Handplockade rötter och stenar... Jo jag tackar. Detta varvas med några rundor med fräsen. Det är ju dökul....

Åter till mitt jordland....


Kommentera här (1)
No Connection…..

…där av mitt glesa bloggande. Vårt internet har tagit semester och vi väntar på en ny ersättare. Bloggens app fungerar inte så det är inget alternativ till att blogga via mobilen heller tyvärr.  Sitter nu med datorn uppkopplad via mobilen och det funkar ju jättebra. Att jag inte tänkt på det.

 

 

Kan berätta att min bil nu står parkerad på vår nya uppfart. Riktigt coolt. För nuvarande är allt brunt och tråkigt här hemma men det ska snart bli grönt och fint.

 

Jag lyckades rädda denna söta lilla växt med dess urgulliga klockor. Jag hoppas verkligen att dessa överlever flytten och att jag får ha kvar dem. Jag måste dock flytta dem en gång till för dem ska inte stå här. Vet du vad denna växten heter?

 


Kommentera här (0)
Första dagen på en ny vecka - Igen

Välkommen underbara måndag.

 

Vi är som vanligt i full gång i trädgården. Just nu är det inte så mycket jag kan göra så jag har gjort allt det där nödvändiga som också måste göras. Tvätta, Handla, (plocka rötter), gå ut med hunden, fixa fika och middagen till ikväll ska också lagas så småningom. Såklart så har jag också varit ute i trädgården. Fastnade med att rensa ogräs på vår lilla gräsplätt som vi har skapat.  

 

 

Undra hur länge ögonen ska hålla sig vakna idag. (viskning) Vi kröp till sängs redan klockan 21:00 igår. Det är hårt att vara husägare här ute minsann. Men kul är det.

 

 

Nä nu väntar grabbarna på fika så det är bäst jag går ner och slå på kaffet och dukar fram. 

 

Haj så länge :-)


Kommentera här (0)
Grushög

 
Ungefär såhär ser det ut hemma hos oss nu. Det knastrar gott i munnen och blåsorna på händer och fötter gosar till sig ordentligt. Det är härligt med hus och trädgård.  I Love it!! 
 

Kommentera här (1)
Åkrarna är så vackra.

Blev så glad när jag körde till jobb. Det börjar bli grönt på åkrarna och det är underbart.

Efter jobb så blir det massor av grävning där hemma. Kommer väl inte känna igen mig när jag kommer hem. Vaknade sju imorse av att grävaren startade upp. Just nu är det ett krigsfält men det kommer förvandlas till vårt paradis.

 


Kommentera här (1)
Älskade rötter...

Bakningen gick precis som den skulle och nu är jag ute och gräver och gör ett försök i att städa upp efter maskinen....

Inte det roligaste jag har gjort precis men fint som tusan blir det. Tur att det blåser lite sådär lagom nätt bara så man inte får all grus i ansiktet.... Hmm. Det knaprar i munnen på mig!! Jag kommer drömma om rötter och grus inatt. Nä på det igen!


Kommentera här (0)
I Kyrkan

 
Kanske inte den roligaste men jag har torr humor och jag tyckte den var rolig! 

Kommentera här (0)
Positiv stress

 

 Hej på er…

 

Startade dagen med ett grymt träningspass. Tänk att det är vikter och stretch som behövs för att man ska bli tjugo (plus sex) år igen. Handelslistan skapades under tiden som jag tränade och jag tror att jag lyckades få med mig allt hem. Ska baka (Nyttig morotskaka) och bjuda på middag (Kyckling i ung) idag. Tänk att det ska vara så svårt att komma hem med allt när man handlar utan lista, och ändå envisas man med att inte skriva en lapp :-). Det är väl det som kallas mänskligt beteende.

 

 

När jag kör in på grusvägen här hemma möts jag av en väldigt lycklig husägare. Han sitter i grävaren som anlänt lite tidigare än vad det var sagt, och har varken hunnit med frukost eller sin dagliga nyhetsläsning på paddan.

 

Jag har fått i honom lite bullar så han har något i magen. Nu sitter jag här och bloggar med en kopp kaffe och lyssnar på när han är ute och leker för fullt. Det är riktigt roande att se en man som har fått en stor leksak i trädgården. Helt uppslukad med en joystick i var hand... Underbart!

 

Själv håller jag mig inomhus ett tag till. Tvättar och tänkte baka. Sen kan jag nog inte hålla mig längre och kommer väl komma på mig själv med att stå där ute och heja på när han gräver…. Hahaha.

 

 


Kommentera här (1)
Linus Svenning

Ja, jag är ledsen men för tillfället tycker jag att alla killar ligger risigt till när jag lyssnar på Linus Svenning! Jag fullkomligt älskar denna rasliga röst..... Han har massvis med låtar på youtube så det är bara till att klicka och njuta.
 
 
 
 
 

Kommentera här (1)
Utbränd värmepanna.

 
 
Kan man vara glad över tidpunkten som pannan har valt att lägga av? När pannan sviker så passar jag på att mysa ordentligt. Massor av ljus och gott te. Tackar för att pannan har haft möte med vädergudarna innan den gick in i väggen. Jag är frusen, men raggisarna har inte kommit fram än, så det är lugnt. Får göra knäböjningar bredvid den kalla sängen innan jag kryper ner ;-). En varm dusch skulle sitta fint, men det finns inget varmvatten heller så jag får duscha på jobb imorgon. Andra dagen utan värme och det kommer fler.... 
 
Det är en påminnelse på vårt antagande att varmvatten och värme ska finnas. 
 

Kommentera här (2)
Rädda buxbom

Det är inte roligt att bara döda och slänga. Så idag har jag gjort ett försök i att gräva upp och flytta en länga buxbom ihopp om överlevnad. Det blev åtta bollar som jag förhoppningsvis kan få klippa till och dekorera i trädgården sen. Håller tummarna på att min kärlek håller dem vid liv.
 
Är det något speciellt jag bör tänka på när det gäller överlevnadskursen för dessa vintergröna liv?
 

Kommentera här (0)
06:00

Efter regn kommer solsken!
Vilken underbar morgon. Fåglarna kvittrar oavbrutet och i näbb på varandra. Det luktar sommar ute och jag kan se att gräset och annat grönt börjar ta fart. Det gillas. Nu ska denna gå och dra in pengar till kassan.

Ha en underbar dag....


Kommentera här (0)
Underbara regndroppar

Tösen ute på landet bara älskar att marken får blötas upp lite. Regn behövs och det tackar vi för.


Kommentera här (3)
Morgonmys

Varje morgon kommer hon ner och vill mysa lite innan vi går ut och kissar i hängnet. Jag älskar hennes trötta jag. Hur kan en hund vara så trött ena stunden för att sen i hundra nittio jaga möss i hängnet?!

Ni kanske kan tänka er att hon har påverkat mig en hel del och lyckats få mig att stirra ner. Vem vill resa sig när man har en gosig "boppkliande" köttbit liggandes i knät liksom?!


Kommentera här (2)
Det börjar ta form

Detaljer från trädgården i hemmet.
Strax efter att vi flyttat in och började ansa på all växtlighet i vår trägård så tittade mer och mer skräp (läs inredning) fram. Jag hittade ett litet bord som höll på att följa med till tippen men som jag lyckades rädda. Nu står det i sovrummet där det gör sig så bra. Plankorna på bilderna nedan är från det gamla skyddet till där soptunnan stod. Innan det revs ner var jag snabb att lägga en bit till sidan. Nästan direkt när vi flyttade in så såg jag en fin tavla som dessa plankor kunde skapa....Och titta så bra det blev. 
 
 
Nu behöver jag inte skriva detta på tavlan hela tiden... Nu kan det bara bli bra dagar :-).
 
Tänkte först göra mer med den men när jag hängde upp den för att få en helhetsbild på hur det såg ut så kände jag att jag var nöjd där. När jag tröttnar så kan jag fortsätta bygga på den.
 
 

Kommentera här (1)
Kreativa Janean

Någonstans djup inne i mig så finns kreativa Janean.....Tänk att inte ens hon har något tålamod. Tur att vissa fingerarbeten blir bra och inte bara ouppfyllda önskade projekt. Symaskinen kom fram och det gick superbra. Blev jättenöjd med mitt verk och inga tålamodsprövande hinder i mitt skapande. Fantastiskt. 
 
Det blev två kuddar som det var tänkt att dem skulle matcha min tygmyshörna. Blev jättenöjd och här kommer det att sys fler kuddfödral kan jag lova...Det är ju jätteroligt att skapa eget som ingen annan har!
 Nå bilder på detta :-)
 
(Syns dåligt men det är samma färg som tyget på väggen)
 
Så vad tycks? Inte illa för att vara första gången va? 

Kommentera här (0)
3 inlägg från arkivet.

Jag satt och kikade runt i bloggen och tänkte lyfta fram 3 inlägg som ligger längre bak i arkivet :-). Det är väldigt intressant att kunna se utvecklingen i mina tankar och mitt sätt att tänka. Har en bit kvar men har kommit en bra bit på vägen. 
 
 
 
This side up!
 
Åhhh kommer ihåg alla bubblande känslor i magen. Rädslan och undran över om vi verkligen kommer att klara av huslivet. Det där med städning har jag väl inte gått hand i hand med, kämpar fortfarande med mina tvångstankar med att få ha det skinandes. Tvingar mig själv till att låta bli och bara låta det vara. Smutsen försvinner inte och jag kan ta det sen. 
 
Naket
 
Ett inlägg om känslor och tankar som jag fortfarande brottas med. Dock så tycker jag att jag blivit bättre på det här med bloggande. Jag skriver det jag känner för och ni får gilla läsningen eller bara bortse får tråkiga inlägg och läsa det ni tycker är läsbart. Upplever att mina djupa sår öppnas mer sällan och dem är vagare för varje gång. Jag måste få gå vidare och leva mitt liv. Förlorar livet om jag tror att jag kan leva och göra om det som var dåtid och som har passerat. Måste vara här och nu.
 
Livsnjutaren är framme!
 
Det fullkomligt spritter i kroppen på mig och jag längtar tills jag sitter här igen. Det kommer spenderas massvis med timmar här och det gillas skarpt. Längtan är stor!

Kommentera här (2)
Svettig och lerig upp till knäna men så himla grann i håret.

Jag räknar ner....Två envisa rör kvar som har fäst sitt hopp i alla rötter från björken och häcken som en gång snirklat fast dem med sina livsspröten. Men nu står dem ensamma och jag ska nog banne mig få loss dessa två också.
 
Min fredag är kommen med besked om att det är en bra dag idag. Det står vila på schemat resten av dagen, om det är möjligt. En utmattad Jane önskar en kopp kaffe och bokläsning. Bara mys. Men först ska jag besegra dessa två så jag kan checka av i listan.
 
 

Kommentera här (0)
Check!

Kan inte säga annat än att det skär i magen när vi röjer och gräver upp allt. Men det är ju inte bara för att utan vi ska ju sätta nytt och forma trädgården. Det blir bättre att göra så här för den var ju inte särskilt omskött och har inte fått någon kärlek på många år. 
 
Denna bilden är från i sommras och JA det ser mycket mysigare ut. Men det är nog mest för att allt var grönt. Jag gillar så som det var innan, vildvuxet och mysigt. Men det var alldeles för ovårdat och allt växte hej villt där det inte skulle växa. Plus att trädgården har varit uppdelad i flera sektioner, när vi är klara så har vi öppnat upp hela till en trädgård. Ja, jag intalar mig att det kommer bli bra i alla fall så det blir det nog. Min bild i huvudet säger att jag kommer trivas som fisken i vattnet, eller jag kanske ska formulera mig så här: Jag kommer älska vår trädgård och trivas med allt grönt som kommer titta fram.
 
 

Kommentera här (1)
Agerar du spion så fort John Blund försvinner?

 
Vad är inte bättre än en tidig morgon med en kopp te, tända ljus, boken i högsta hugg och regndroppar som smattrar lite försiktigt på fönsterbläcket. Det är egentligen inget ovanligt här hemma att jag sitter och myser hela morgonen och jag trivs med att kunna fördjupa mig i böckernas världar och låta morgontimmarna vakna till liv. 
 
Tycker att det ä runderbart och bra att det regnar så växterna får lite liv i sig. Regnet kommer dock inte hålla oss inne hela dagen för vi har arbete som väntar där ute. På med regnstället och se glad ut :-). 
 
Hur ser dina morgnar ut? Stressigt, morgonnyheterna, ett pass på gymmet eller du sover djupt och vet inte vad du heter så här dax?

Kommentera här (1)
Köttfärsfyllt fransbröd

Det bästa med denna rätten är att det finns inget rätt och fel. Släng i vad du vill och hur mycket du vill. Jag brukar även slänga i rödlök. Tycker du om svamp, paprika eller lite majs kanske?! Det går nog lika bra på grovare bröd eller till och med bullar. Färdiga små rätter, det går ju att göra i paprika också. Väldigt lätt och smarrigt som tusan.
 
Smaklig spis :-)
 

Kommentera här (0)
Upp och hoppa med trädgårdsarbete

 
Med tre plattor åt gången har jag nu förflyttat en hel pall med takplattor. Puhh vilket tråkigt jobb som jag gärna skulle betala något för att göra åt mig. När jag var klar med plattorna så skulle jag fortsätta med uppgifterna som ska checkas av på tavlan som måste göras innan grävmaskinen anländer, men var bara tvungen att där emellan snygga till den buske som tittade fram bakom plattorna, så nu är den redo för vår :-).  Svettig och med flåset uppe så fattade jag tag om en räfsa och fick stilat till det längs med häcken som vi kapat ner. 
 
Vad hungrig man blir när man håller på med fysiskt arbete. En kopp kaffe, ett ägg och tre knäckebröd har fått hänvisning ner till min mage. Jag skulle kunna äta mer för jag är alltid hungrig, fattar inte hur mycket man kan äta.
 
Nu ska jag pausa i allt arbete och bege mig till frisören och bli ompysslad i några timmar. Färg och klippning, UNDERBART!! 

Kommentera här (1)
Världens sötaste

Hur söt som helst.


Kommentera här (1)
Fitnessbröd // Långfranska

Nu har jag avverkat en timme på gymmet. Det känns jätteskönt och det var välbehövligt. Lyckade även komma över en halvtimmes massage. 
 
Vad passar inte bättre än ett fitnessbröd efter att man varit flitig på gymmet?! Sitter och tuggar på det nu men en kopp kaffe.. Ja det var mycket att tugga... jag tuggar och tuggar...oj så matigt det var. Men det var gott och jag kommer säkerligen köpa hem det igen. 
 
Hela helgen har jag gått och varit sugen på köttfärsfyllt fransbröd så det ska det bli ikväll. Inte lika nyttigt bröd med gisses vad gott det är. 
 
Solen är framme och det är vindstilla så denna ska ut och steka i trädgården. Tänkte lasta släpet och köra till tippen några rundor. Så nu ska det fortsättas svettas....
 
 
(mmm, så gott det är att äta när den fyrbenta ligger bredvid och tuggar på ett räligt grisöra. Det luktar som tjurmuskel, och för er som inte vet hur det luktar så kan jag beskriva det som dött. Det luktar lik, avlopp, sanitär olägenhet....Örrrrr...Ännu härligare när jag hela tiden måste hjälpa henne kräkas, för hon sätter det i halsen hela tiden....vad god min macka var ;-D )

Kommentera här (0)
Naturens konstverk

(mobilbild)
Himlen kan vara så underbar. Älskar att se hur den ändrar skepnad. 

Kommentera här (0)
Walking

Av någon anledning så var det extra skönt att komma ut på en runda idag. Brukar inte ha musik i öronen när jag är ute och går med henne för jag vill gärna höra när det kommer bilar, men idag hade jag musik och det var mysigt att gå där längs landsvägen och sjunga lite. Haha. Sista biten blev jag förföljd och lite stressad av detta mörka moln som nu bjuder på regn/snöfall/hagel. 
 
Nu håller jag söndag och myser med tvätt, tv och lite bokläsning. Ja, jag gör det jag är bra på helt enkelt :-)

Kommentera här (0)
Förflyttar mig...

.....från badet till sängen djupt insjunken i boken! God kväll:-)


Kommentera här (1)
Glad igen

Ja, angående dagens uppgifter så fick jag hjälp av hjärtat så jag kunde spänna fast lasten och köra till tippen. Så lätt man kan få mig glad. Check!  Efter det kunde jag med ett leende på läpparna sätta igång musik och städa vår borg. 
 
Eftersom jag inte har tittat på klockan idag så hann jag med ett bad nu som innehöll bokläsning, ett glas juice och ett glas vin. Nu blir det Maria Montazami i Lets dance. 
 
Trevlig kväll :-)

Kommentera här (1)
Ge mig tålamod.

Åhh jag undrar varför inte mina föräldrar gav mig lite tålamod. 
 
Morgonen började tidigt och jag fick avverkat en runda på gymmet. Tyckte det var skönt att klockan inte var så mycket när jag kom hem och påbörjade mitt arbete i trädgården direkt. Lika bra när jag ändå var uppvärmd. Tänkte att jag skulle jobba på för att överraska hjärtat mitt som ligger och sover efter att ha jobbat natt.
 
Jag fick ansat plommonträdet och äppleträdet. Snabbt och lätt, check! Direkt efter det kom häckasaxen fram och jag skulle nagga av lite, eller en ganska bra bit på thujahäcken som har fått växa hej vilt sen MÅNGA år tillbaka. Svettigt, men det gick ganska bra, inte helt nöjd men jag kan inte trolla.
 
Jaha, då kom vi till det här tålamodsprövande möget. Att lasta på släpet och köra till tippen. Jag kan ju säga som så att här sitter jag och skriver nu, och jag har inte hittat en portabel som tagit lasten till tippen. Efter fyrtio minuters fibblande med detta förbannade spännband kastade jag möget och slet av grenar från lasten på släpet, och med gråten i halsen gick jag in och satt på kaffe och gjorde två smörgåsar som jag nu sitter och mumsar på. Mitt problem med spännbandet är att ägaren till spännbanden (nämner inga namn) har delat bandet från den saken som man spänner med och jag får f*n inte ihop det igen.
 
Jag hatar när saker tar tid, det ska gå snabbt och lätt så jag kan göra något annat sen. Jag gillar att checka av!  Jag hade ju planerat att jag skulle hinna med att röja lite till på resterande av häcken men det hinns inte. Nu sitter jag här och har lastat ett släpp som en överraskning till hjärtat när han vaknar som han får köra till tippen med, kul! SUCK!
 
Mmm vad gott det var med kaffe.....kanske ska ta några djupa andetag och gå ut och prova igen. Jag vill ju så gärna överraska honom. 
 

Kommentera här (1)
Skogen här på landet.

I några av mina stråk som jag promenerar här ute på landet bjuds det på lite annerlunda granskog. Det är helt underbart och jag älskar dess utseende. Tänk om alla kunde få komma ut i denna miljö, det höjer livskvalitén en hel del. Jag är så himla glad för att vi flyttade och hamnade här och ingen annan stans. Det är så nära till allt men ändå så är det så långt ifrån. Lugnet, tystheten och naturen påverkar mig och jag älskar det. Jag är ju uppväxt på landet och trivs bäst här. 
 
Föredrar du en promenad i stan eller hittar jag dig ute på skogsstigen?

Kommentera här (0)
Vårens grönska

Mitt i allt röjande av häcken igår kom jag på att jag ville ta in lite grenar från syrenen och sätta i vatten. Tänkte att om det är som något påminner om våren så är det ju växtlivet och när knopparna slår ut. Klart jag ska ha det i en vas här inne och bli påmind om vårens ingång.

Bara på en dag har knopparna vuxit som tusan och vissa håller på att öppna upp sig. Underbart!Kommentera här (1)
Terapi

Vårkänslor till tusen och det blir till och med svettigt att jobba ute i solen idag. Det är underbart och man vill nästan inte sluta arbeta i trädgården. Men andra måsten står och väntar och det är okey att pausa och göra annat. Fortsättning följer.....antagligen imorgon :-). 
 
Efter att vi fann tomgränspinnen i denna hörnan så blev det mer jobb. Men det är bara kul och det ska bli ett rent nöje att få bort detta halvdöda ris. Jag ska nog få till en väldoftande syrenhäck någon annanstans på vår tomt. Nu ska vi få bort så mycket som möjligt till grävmaskinen kommer och gör under på vår tomt. 
 

Kommentera här (0)
Kapitel 16

Godmorgon.
Är inne i ett kapitel i mitt liv som bara innehåller lycka och kärlek. Tacksamhet till vad jag fått. Motgångarna som anas i bakgrunden ser jag bara som utmaningar och det är inga hinder utan kommer lösas med tiden. 
 
Sitter och tänker på vad jag har. Min sambo och allt vi har byggt upp. Ett liv utan några större problem och dem problem som dyker upp är inte större än att dem går att lösa. Ett liv fullt av humor, glädje och skratt. Välmående till tusen och livet bara glider fram. 
 
Är det så här lätt och bra livet ska vara?
Jag kan sätta mig med en bra bok i flera timmar eller sätta mig och blogga och hjärtat mitt gör det han älskar. Mecka, pilla, fixa och lösa problem som uppstår i hans arbete. Efter några timmar sliter jag mig från mitt mys och hoppar i arbetarkläderna jag med och hugger tag i vårt projekt i trädgården. Med ett leende på läpparna skådar vi vårt verk på kvällen och pratar om vad vi gjort och hur vi följer planerna. 
Naturligtvis så finns det måsten i mitt liv också, som i alla andras.Tvätt, handling, matlagning och allt som tillhör vardagen.
 
Är vårt liv förutbestämt?
Jag tror att det är vi själv som bestämmer hur vårt liv ska se ut. Det är bara du själv som kan bestämma om du ska sitta och ha ångest över saker eller välja bort det och göra det du mår bra av. 
 
Välja bort negativa saker.
Något jag har valt bort i mitt hem är KLOCKAN. Efter renoveringen så har jag packat ner alla klockor på väggarna för jag sitter bara och tittar på dem och får ångest för att tiden bara tickar iväg, och här sitter jag och inte gör något vettigt! Det har hjälpt mig jättemycket och nu tittar jag bara på klockan när jag verkligen undrar vad klockan är. 
 
Något annat jag brukar göra när jag vaknat och känner att idag är en sådan dag då ångesten kommer förfölja mig, är att jag klär på mig och sticker ut på en helt fantastisk löprunda. Efter det kan dagen få se ut hur den vill för ångesten är som bortblåst och bekämpad. 
 
Livet innefattar alldeles för mycket stress och massa måsten. Vi måste lära oss att leva livet nu och inte bekymra oss igenom det och ångra om några år att vi inte njöt av livet.
 
 

Kommentera här (2)
Kvällen i bilder


 

RSS 2.0