Kommentera här (1)
Längtar

Ja nu längtar jag tills nästa vecka så all stress kan försvinna. Jag hinner inte med mig själv knappt och Ipren är min stöttepelare så jag kan ta mig igenom dagarna. Jag går från skolan till jobb och från jobbet till skolan, jag har lite som jag behöver plugga i tre ämnen men tyvärr har jag inte hunnit med något alls denna veckan.

Känner att det har blivit lite för mycket, är det inte ett tecken när jag går och lägger mig helt över speedad med ett hårt klappandes hjärta och knappt kan somna. Har även blivit helt stel i hela kroppen och körtlarna i armhålorna ömmar och är svullna.

Frågan är om beröm för min prestation överväger välmående!? Vem försöker jag lura?!


Kommentera här (1)
Första dagen på jobb är lika med....

......Check!
 
Som sagt, min första arbetsdag på Ica är avklarad och jag lever. Det gick super och det snurrar PLU nummer i huvudet på mig nu! Så här i efterhand så kan jag säga att det var jätteroligt, jag trodde inget annat och det känns jättebra. Lite jobbigt att hålla reda på allt men det kommer med tiden. Idag har jag blivit upplärd i kassan och självscanning så ja, mycket information har flödat. Lååång dag på jobb idag och det är bara på det imorgon bitti klockan sex igen :-). Fisk och delikatess, dock inte en lika lång dag eftersom jag har lektioner jag ska gå på. 
 
 
För att hoppa till något helt annat.
Som många andra hundar och inte minst Boston Terriern så har Rossie sneda tänder och får fickor i tandköttet som samlar bakterier.  Efter två undersökningar på två olika kliniker så har vi nu bokat en tid för operation. Två till fyra tänder ryker. Vi är ute i god tid så vår lilla köttbit har inte ont och det känns ju skönt. Och nä, detta har jag inte hunnit med idag utan detta har min älskade underbaraste sambo fixat. Kört runt fram och tillbaka och ringt massa samtal, han har till och med löst allt med försäkringsbolaget, vilket vi inte trodde gällde och täckte detta fallet så det är underlättande. En stor blöt puss till honom!  Det var det! Nä nu ska jag hålla kväll.... Idol och Svenska Hollywoodfruar ska försöka hålla mina tittar öppna ikväll!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här (0)
Skolan får starta min vecka.

Godmorgon på er. 

En ny måndag är kommen, pigg och nyfiken på vad denna dag kan tänkas bjuda på sitter jag redo att bege mig till skolan. Skolmaten har jag redan kollat upp och det är inte den som är drivkraften idag om jag skriver så, Kinesisk korvgryta...!!

 

 

Något annat som känns lite uppiggande är att jag går i lite mer "vårdade" kläder om dagarna nu när jag går i skolan. Visst har det varit mysigt att gå i mjukiskläder på jobb i sju år men man känner sig inte så fin. Visst är det inte lika bekvämt men man vänjer sig. Idag har jag frivilligt valt att gå i skjorta, det ni!! Jag har ju massvis med roliga kläder i garderoben. Min outfit som jag ska bära på Ica ska vi inte snacka om, så snygg och bekvämt som tusan.

 

 

Nä nu kan jag inte hålla mig längre, sticker till jobb lite tidigare idag och tar en kopp kaffe…ehh jobb?? Jag menade skolan såklart. JAG GÅR I SKOLAN!! Wiieee så himla kul.

 

På återseende!!

 
 
 
 
 

Kommentera här (1)
Skolflickan som är ny på jobbet!

Grattis till mig!!
 
 
 
 

2013 är ett väldigt händelserikt år för denna dam. Sagt upp mig från min inkomstkälla, sökt in till skola och kommit in, fått beviljat mitt första lån (csn-lånet), börjat skolan och nu idag fått ett extraknäck på Ica.  

 

Mitt huvud är sprängfyllt med nya lokaler, två nya ämnen i skolan (Företagsekonomi och privatjuridik), litteratur som ska beställas, namn, namn och namn (klasskamrater, lärare och arbetskamrater).

 

Kommande vecka kommer skolan och jobbet ta upp en hel del av mina vakna timmar. Jag vet inte hur detta kommer att gå men jag får ta en dag i taget. Gräset fortsätter växa i trädgården och tvätthögen fylls på sakta men säkert även om jag lyser med min frånvaro här hemma. Tur att vi är två i hushållet.

 

Nu ska jag lägga mig ner och vila mitt huvud, har placerat mig i hammocken i solen och tar in all frisk luft. För en gångs skull så ska jag hålla fredag och helg. Ladda inför en fullspäckad vecka. 

 


Kommentera här (1)
Orienteringskurs

Skolan är igång och dem tre första dagarna går vi igenom allt möjligt för att kunna komma igång med studerandet. Ganska förvirrande och huvudvärken kommer direkt. Men det är jätteroligt och jag kommer åka till skolan med ett leende idag, och antagligen åka hem med huvudvärk!

 


Kommentera här (1)
Den taggiga växten

 
Helt fantastiskt, det kommer blommor. Frökapslarna öppnar sig och spridningen är snart i rullning. Det är tacken för rensningen runt omkring! Åh så fin och mystisk denna växt är. 
 
 

Kommentera här (2)
En helgdag.

 
Flög upp ur sängen tidigt idag, skönt att vakna och känna sig utvilad. Det är knäpptyst i huset och bara jag är vaken. Tänkte sticka ner till gymmet och köra ett spinningpass så jag får rastat dököttet och brottas med ångesten. Det är aldrig fel att svettas lite. 
 
Men först ska jag väcka den fyrbenta och komma ut på en tyst och mysig morgonrunda. 
 
Vad gör ni en lördag som denna?
 

Kommentera här (1)
Helsingborg

 
 
Idag har Helsingborg fått sätta spår i våra minnen. Vi besökte tropikariet och tittade på alla ursöta djur, skoja om att inte vara ledaren på torpet när man går in där. Efter många skratt där inne så promenerade vi längs med hamnen och tog en fika. En mysig och "klockfri" dag, fantastiskt.

Kommentera här (1)
Mysfaktor

 
Det är perfekt semesterväder enligt mig... Regn, regn och regn. Nu finns det inte så många alternativ på sysselsättningar utomhus utan det är tända ljus här inne och massa mys som gäller. Snart bär det av till frisören för att bli ompysslad. Efter det blir det en kopp te och en bok eller så sätter jag mig och pillar med designen här på bloggen. Dax för lite nytt.. tycker ni inte?!  Ett nytt kapitel står i startgropen i den verkliga världen så varför inte här i cybervärlden också. 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här (1)
Finbesök

Rossie fick följe hem av en superfin katt. Den verkar känna sig lite alena för det är andra gången den springer här och mjauar idag.


Kommentera här (0)
Fortplantning.

 

Helt förvirrad på dagarna som jag är kan jag säga att det är skönt med semester. Men visst längtar jag till nästa vecka då skolan börjar. Det ska bli superkul. Lite nervös men väldigt förväntansfull.

 

Till något helt ointressant för er kanske, men nu är det en period då alla fröer blåser runt och letar plats för sin uppväxt. Hela vår gräsmatta fick ett vitt fluffigt täcke av frön som landat. Det hjälpte inte att klippa gräset med uppsamlare, det kom nya frön direkt. 

Det jag vill komma till: Igår när jag öppnade kylskåpet så fick jag syn på tre frön som låg så fint på en hylla och skrattade åt mig.

 

Hur i sjutton har dem kommit in där? 

 
 

Kommentera här (0)
Försöker ta åt mig!


 
 
 

Kommentera här (3)
I rampljuset för en dag!

Jag ska inte ljuga, det är känsligt nu och tårarna har tittat fram. Jag är inte receptionist på Rehab längre! Fan vad jobbigt detta skulle vara då. Har fått massvis med fina sms, kramar och lyckönskningar. (Luktar alla möjliga parfymer nu efter alla kramar.)

Dagens ros i tidningen, en stor lykta med blomsterdekoration och ljus, en bukett med blommor, en fet påse med mitt favoritgodis och sist men absolut inte minst, en härlig uppdatering på Facebook från mina medarbetare!

Mycket känslor idag!!


Kommentera här (2)
Inte riktigt klok!

 

Ja men det är väl klart att man står fullt påklädd en dag som denna och röjer ut på en åker!? Med en eldriven häcksax!! Tur man bor på landet så ingen ser en, haha. En aning svettig men supernöjd över att ha fått ner alla tistlar och brännässlor så vår häck får ordentligt med ljus. Jag lämnade kvar en växt som tittade fram bland allt ogräs. Har googlat lite på vad det kan vara och får fram information om att det kan vara en spikklubba. Den luktar illa, är giftig och vill du se dess vackra blomma får du gå ut på natten då det är då den slår ut. Jaja, den får står kvar och charma mig med dess utseende. 

 
 
Är det en spikklubba tro?
 
 

Kommentera här (0)
Trötter

Från ingenstans kom molnen och tog solen i från mig, jag som tänkte sola! . Inga tårar över det utan då passade jag på att gå ut en långgrunda med den fyrbenta. Det var skönt att få komma ut och rensa huvudet. Nu är jag helt slagen och tänker hålla kväll. Imorgon väntar mitt näst sista arbetspass.


Kommentera här (2)
4 pass kvar!

Dear diary
It's hard to put into words......

Mitt sista 07:00-21:00 långa arbetspass är påbörjat. Min sista vecka som receptionist. Helt sjukt, 7 år, jo jag tackar. Jag har lärt mig en hel del dessa åren, många fördomar är med glädje knäckta och många är tyvärr nysådda frön.


Det känns dubbelt, jag känner mig lycklig över mitt val i att börja skolan, det ska bli jätteroligt. Mitt offentliga jag ska få bli privat, vilken lättnad. Samtidigt så känner jag en ångestboll som tickar inuti mig och jag vet inte när den ska bryta ut. Alla dessa underbara människor jag fått träffa och lära känna. Många som berört mig utan att dem vet om det själv. Underbara och inspirerande människor.

Tillbaka till verkligheten... 12 timmar kvar av detta arbetspass!

Over and out!

 


Kommentera här (2)
Snedtand

 
En sötnos som kommer krypandes med benet i munnen och visar upp sina snea tänder, hur charmigt är inte det!? Min goa tös! Om hon bara visste hur rolig hon ser ut :-).

Kommentera här (1)
Förvirrad själ

 

Sju i morse flög denna brud upp ur sängen, som för tillfället vill namnge sig för "Överdrivet känslig" och vill börja gråta för minsta lilla motstridighet! Eftersom min hjärna försöker gå in i tankegångar hela tiden men kraschar varje gång och lägger ner så kände jag att det var lika bra att hoppa i kläder direkt och gå ut och gå. Skönt så tidigt på morgonen, tyst, lugnt, svalt och ensamt.

 

Rundan gav mig styrka och energi så jag hoppade i ”städtant-rollen” här hemma och städade hela huset, fick även putsat alla fönster. Dessa flugskitar alltså!! Nu känner jag mig hel. Dock känner jag mig fortfarande en aning rastlös så det är tur att min barndomskompis kommer ut en sväng idag för att se hur vi bor.

 

I väntan på henne så ska jag med en kopp kaffe gå ut i trädgården och leka med den fyrbenta. 

 

 


RSS 2.0