Kommentera här (0)
Kirre

Fy vad tårarna har runnit längs mina kinder. Helt röd i ögonen och med snorig näsa läste jag sista meningen i boken.

Vi alla växer upp i så olika familjeförhållande, och det är obegripligt hur man kan förstöra en individs liv och framtid på ett så egotrippat sätt.Kommentera här (2)
Svettig läsning.

Förenar nytta med nöje.

Efter styrketräningen så tog jag en timmes cykling med boken i högsta hugg.

 


Kommentera här (1)
Långt ifrån klar- Men välkommen in.

 
 
Det saknas en matta, en filt och jag ska hitta DEN DÄR stolen. Ser fortfarande lite kallt ut i hallen men det ska bli varmare och mer välkomnande :-)
 
Några tips på hur man får en mysig hall?!

Kommentera här (5)
Sånt jag gör på min ensamtid.

 
Jag har letat lite efter ett bord som ska stå i hallen med en stol. Men efter att inte hitta något jag gillade så får det bli det gamla bordet som har adressändrat till tippen. Jag målade det och slipade ner det. Ja, jo det blev ju ganska fint.. Får kanske dra ut på flytten och se om det passar när jag är klar i hallen!!
 
Nu ska jag bara hitta en stol och lite annat roligt.
 
Vad gör du när du har ensamtid?
 

Kommentera här (0)
Blir så glad

 

Får ofta höra att jag har en sådan blogg som ni gillar. Stilen och sättet som jag bloggar på.

 

Då undrar jag vad jag gör.. Haha! Jag skriver inte så ofantligt mycket alltid utan använder mig mer av bilder. Jag håller mig till verkligheten och antagligen är det ofta saker som kanske inte berör er men som ni känner igen er i.

 

När jag känner mig deppig så bloggar jag INTE. Vill alltid att mina inlägg ska vara så positiva som möjlig, så när jag själv går tillbaka så blir jag så glad och kommer ihåg känslorna.

 

Bloggen är ju i första hand för mig själv. Jag ÄLSKAR att titta tillbaka i mina gamla inlägg och läsa vad jag har tänkt på och hur min sinnesstämning har varit i olika perioder i mitt liv. Det hjälper mig. Är jag inte på topp och går in och läser gamla inlägg så brukar jag få en nytändning och blir inspirerad på nytt och smilet kommer och greppar tag om mig.

 

Den gör mig glad helt enkelt och jag hoppas att det smittar över.

 

I allt jag gör så har jag mänskligheten som backar upp mig. Det är jag med den, hemma i verkligeheten och bakom alla dessa html-koder och redigerade bilder i cybervärlden ;-).

 

Vad är det som gör att just DU gillar om min blogg? Vad har den, eller inte har som alla andra? Är det något som saknas?

 

Om du gillar min skrivning så följ gärna min blogg.

Follow on Bloglovin
 

Kommentera här (1)
Balsam för själen...

 
En helt vanlig vintermorgon på landet.

Detta borde alla få ha till utsikt från sina fönster. Det är sådant här som gör att man orkar med den där vardagen som ibland kan vara lite tung. När man kommer ut och får andas in den kalla friska luften så får man genast en kick i kroppen och allt känns underbart.
 

Kommentera här (2)
Triologi

 
Vad ensamt det känns när sista sidan blev tom på rader... Efter att ha fått kastas in i denna värld så kastat jag ut från den igen. Lite annorlunda läsning men fy bubblan vad bra dessa böckerna är. Ett MÅSTE att läsas.

Kommentera här (2)
Tre lager staket.

 
Ni förstår vad underbart jag har det på våra promenader. Älskar landet och vad det har att bjuda på :-) Allt detta som absolut inte är från igår, är så modernt idag och man vill ha det hemma. Kontigt tycker du kanske, men det kan bli häftigt. Är väldigt sugen på den hopvirade rostiga stålvajer.

Kommentera här (0)
Trappan

Nu har vi kladdat på ett lagar färg i trappan. Funderar starkt på att slipa ner den lite här och där. Nästan som den var innan fast lite mer.

Jag gillade när den såg ut till att ha några år på räcket, som den faktiskt också har!


Kommentera här (1)
Ny design.

 
Det är så himla kul med lite nytt. Vad tycks?

Kommentera här (1)
En bunt tulpaner

 
Dem är så vackra och ger försmak av våren.
 
Vad föredrar du att ha i vas?
 

Kommentera här (1)
Tassar på rosa moln.

 
Tänk er känslan när det pirrar i magen och man kommer på sig själv med att bara stå och le. Där är jag nu och jag tror mig ha kommit på något som är viktigt för mig.
 
2013 kan vara året som rör om i mitt liv. Mitt turnummer är 13 och jag tror på att det blir ett bra år! Då kommer det nog också bli så och det är bara jag själv som kan sätta käppar i hjulen.
 
Och inte nog med ett bra humör, det har bjudits på strålande väder och solen har visat upp sig!
 

Kommentera här (1)
Tips på enkelt ljusfat.

Är du trött på dina gamla ljusfat? Här är ett enkelt tips som kan göras på oändliga sätt.
 
Jag hittade inget passande fat här hemma som jag kunde placera mitt ljus och växt i. Jag såg fatet framför mig och visste hur jag ville ha det.. Jag fick ta vad jag hade hemma och skapa ett eget.
 
I källaren hittade jag en liten kartong. Ville egentligen ha en avlång men fick bli kvadratisk.
 
Jag rev av överdelen och skar i kanterna och vek ner dem.
 
 
Här är alla kanterna nedvikna. Här kan man välja vilken höjd man vill ha, jag valde efter växtens kruka.
 
 
Sen ska man välja ut något material som man ska klä in lådan med. Om man inte hittat något som redan är snyggt som det är. Jag har valt säckaväv.

 
Vik in väven och knyt runt om. Placera ljuset och växten där som önskas. Redan här är det jättefint och man kan välja att ha det såhär.

 
Men som i alla andra sammanhang så ska jag överdriva så jag är inte klar :-).

Sen vi fällde vår björk i hörstas så har jag sparat två grenar som jag hade i tanke att ha som någon dekoration. Det kan ju inte komma till bättre användning än nu. Jag klippte ner grenarna i lagom bitar så det kan passa bra.
 
 
Sen är det bara till att lägga i dem lite huller om buller.
 
 
Enklare kan det inte bli... att göra ett superbrandfarligt ljusfat ;-) Snyggt blev det också :-)
 
 
Så låt er fantasi flöda och hoppas att jag inspirerade er till att fixa lite eget hemma !
OBSERVERA!!! Lämna aldrig tända ljus utan uppsyn!
 
 

Kommentera här (3)
Dör lite inombords

Det går inte att låta bli att skämmas. Sitter nu och rotar fram lite godingar från en väldigt bra tid i tonåren.

Middag, vin, likör 43 och en tjejkompis sen många år tillbaka, så lyder min fredag. Vad gör inte lite gamla skivor med humöret? Skivor som vi komponerat ihop till våra roliga fester. Frågan är om vi inte hade snäppet roligare hemma innan vi kom iväg på våra fester med vår musik:)

Nu spelas PUMP UP THE JAM och jag längtar rätt så mycket till ikväll:) haha, vilken musik! Det går inte mer än att le och svänga på dem lurviga :-)

 


Kommentera här (7)
Älska vintern?

 
I flera timmar kan jag snurra runt och bara beskåda vad vintern bjuder på. Det är så vackert med alla kristaller som täcker mark och dekorerar grenar.  Kom inte och säg att det inte är fint!
 
Det är såhär en vinter ska se ut :-)
 
 
Att tillägga, dessa bilder är tagna med min iphone!!
 

Kommentera här (0)
SNÖ IGEN

Hela trädgården är täckt med vit snö...Känns märkligt efter att ha grävt och fått längtan efter vår. Men men, så går det när man är tidigt ute!

Den fyrbenta tycker att det är roligt och intressant. Det är underhållande att se henne springa runt och busa i snön.


Kommentera här (0)
En säng full av nycklar.

Detta fina sänglakan fick jag och min käraste i julklapp. Vi tackar för det :-). Vi har sovit supergott och drömmarna har varit fantastiska. Åter igen, jag älskar att krypa ner i en renbäddad säng.
 
Igår när jag gick och lade mig så for tankarna omkring. Tänk om detta bäddsett leder oss till nycklar som vi söker?! Åhh vad töntigt tänker du. Men tänk om dessa fånga oss i drömmarna och visar oss vägen..Så fantastisk om det vore så.  
 
 

Kommentera här (2)
Massa tassande på natten.


 
Vad har jag gjort för fel? Enda sedan vår fyrbenta familjemedlem flyttade in till oss så har hon varje natt, flera gånger gått in till min sida av sängen och väcker mig. Det är precis som att hon vill se att jag är kvar. Hon går nämligen och lägger sig så fort jag sträcker ner handen. Har försökt med att ignorera henne men då börjar hon bara pipa. Det är inte så att hon måste utfärda några behov för hon bokstavligen kastar sig i sängen igen efter att fått känna mig. Det är snarare så att när vi gått upp på morgonen så måste vi tjata upp henne så vi kan komma ut på morgonpromenad.
 
 
Lite taskig och hjärtskärande men vi provande med att stänga sovrumsdörren. Åhh äntligen lite sömn. Jo så länge det varade. Nu har hon lärt sig att krafsa upp dörren och väldigt lycklig rusar hon fram till min sida och väcker mig!
 
Vi har provat att byta plats i sängen. Men hallå, hon är en hund och absolut inte dum. Hon tassar direkt till den sidan jag ligger sovandes på. 
 
Jag har provat att sätta hennes säng bredvid min sida. Men hon tar sig ändå besväret med att resa sig upp och steppar vid min sida. Dock inte lika många gånger som andra nätter. Jag önskar att få ha henne inne i sovrummet men min kära sambo flyttar ner i soffan då. Hon snarkar ofantligt högt och ligger man och lyssnar får man andningsvårigheter. Men jag somnar och hör det inte medans sambon håller på att dö. (Haha gulligt)
 
 
Tre, fyra, fem gånger om natten väcks jag och måste säga till henne att gå och lägga sig. Varje natt! Om jag vaknar och hör att hon är påväg så säger jag till henne innan hon hinner komma fram, då tvärvänder hon och går tillbaka till sin säng.
 
Jävlas hon med mig eller?
Får jag tillbaka för alla gånger jag gosar, pussar, pillar och väcker henne när hon ligger i min famn och försöker sova?
 
Vad kan jag göra för att få henne att sluta? Hjälp mig!
 

Kommentera här (0)
Ett tjockt lager damm.

 
Det är bara till att gilla läget. Städningen som väntar efter denna renovering kommer vara så tillfredställande. Himlar vad smutsigt här är hemma.
 
I mitt huvud har jag sådana ideér som jag vill göra.. Jag brukar inte kunna få det riktigt som jag tänkt mig men tror att mina planer är på en nivå då jag kan verkligställa dem. En liten stol med fråskinn där, en rund matta halvt under stolen, ett litet bord med någon ljusdekoration där, fotoproträtt med någon snygg ram, spegel som dörr, klädhängare där och skorna...ahh skitbra!
 
Nu är taken målade en gång. Jag känner mig nöjd där men min petiga sambo kommer förmodligen att måla en andra gång. Jag tyckte att det var rätt vitt innan men okey, vill han det så. Det är SÅ tråkigt att måla tak, som dessutom redan var vitt innan!! Nu väntar jag ivrigt på att få måla väggarna, det är kul. Där snackar vi förändring och det är sånt jag går igång på. Det kliar i mina fingrar.
 
 

Kommentera här (1)
Söka jobb

Din framtid!

 

Hur vet man vad man är ämnad för att jobba med? Vem berättar det för en? Står det på en lapp någonstans ute i världen, kanske på icas reklamtavla!? Eller kommer det komma en kostymklädd herre från ovan och viska min nya arbetsplats namn?!

 

 

Jag funderar ofta på om det är meningen att man ska vara på en och samma arbetsplats för resten av sitt liv. Du kan dina uppgifter och pengarna rullar in. Skönt med rutiner. Känns som hemma. Det funkar….

 

men…..

 

…vill man inte känna utveckling och att man klarar av nya utmaningar. Det var inte en fråga, utan mer menat som fakta. Fälla ut vingarna och bara ta ett kliv ut, och lita på att det håller.  Man vill ju känna sig behövd och att man kommer någonstans i arbetslivet. Testa nya saker. Vill man komma hem dag efter dag och känna att arbetsdagen gick precis lika rutinerat som alltid. Alla år har sett lika dana ut. Trygghet.

 

Nä…

 

….man vill komma hem efter en tuff arbetsdag och känna att idag klarade jag av något alldeles nytt, och detta bär jag med mig i framtiden. Så himla coolt att jag gjorde detta. Vi är ju inte mer än människor och vi får kickar av att klara av nya utmaningar, och jag tror att vi behöver det.

 

 

Så hur vet man då vad man ska göra? Att söka jobb idag är som att hitta piercingen du kliat av dig i sömnen i sängen när du sov. HAHA. Ja, det har hänt mig ofta! En av tio har jag hittat. Det gäller att ha kontakter, som i sin tur känner någon som är i behov av DIG!

 

 

Ska ett jobb bara få duga? Eller ska man inte trivas en liten skvätt och gå dit med glädje också?! Detta om något är väl en nyckel i livet, som vi alla söker, och som ska passa och leda till fler nycklar.

 

Ni förstår kanske vad jag sitter och funderar på hela dagarna :-)

 

Har du nyligen fått ett jobb, hur gick du tillväga?

Eller letar du för fullt, hur gör du? Hur vet du vad du söker?

Har du ett jobb som du stormtrivs med, vad jobbar du med isåfall? Ideér tack!

 


Kommentera här (2)
Fem bilder från mobilen.


Bilden med tassar har jag funderat på att förstora och ha som en tavla...

Kommentera här (1)
Alla behöver vi en kamrat vid vår sida.

 
Tror att denna dam hade älskat att få ha en kompis som hon kan busa och triggas igång med, likaså mysa och kela.
 

Kommentera här (1)
Hårt arbete.

Ja himlar vad vi grävt.. Men nu är det inte mycket kvar. 

 

 Tyvärr så är jag så svag i min rygg, så den har tagit stryk av detta grävande. Det är så störigt för jag älskar att jobba hårt och få känna att jag gör något.

 

 När jag var nere och tränade imorse så fick jag justerat min rygg. Träna, träna, träna. Stretcha, stretcha, stretcha. Gräva, gräva, gräva  :-)

 

Jag är ju världens gladaste husägare. Jag älskar att ha så många alternativ till arbete när jag behöver pausa i mitt bokläsande.Terapiarbete på hög nivå.
 
 

Kommentera här (1)
Renoveringen fortsätter.

Nu är vi i full gång igen. Hela hallen på ovanvåningen och entrén här nere är utriven.

Jag behöver hjälp med vart jag kan finna en fin och funktionell hatthylla med skoställ. Vi funderar på att sätta den i en vinkel. Någon som kan tipsa på vart jag hittar detta?!


Kommentera här (2)
Lamp-mani

Jag älskar när man går i en affär och bara får syn på något som man bara måste ha med sig hem. Jag lyckas alltid hitta saker när jag inte letar efter det. 
 
Jag har kommit på en rolig detalj som jag ska ge mig på och skapa bakom soffan, där bland annat dessa lampor ska få göra sin sak.
 
Bakom ser ni förresten tavlan som jag gjorde till lampa.

Kommentera här (3)
Tar tag i den växande saken...

....ja, häcken då...alltså den i trädgården.
 
Dem två första bilderna visar hur det såg ut i somras. Rörigt och stökigt, enligt mig. Massa skit som inte ska vara där. Nä allt ska bort.
 
 
Här ser det lite kalare ut, blad gör mycket. Jag har fått bort en hel del i mitten av "häcken" och det är en bit kvar. Men jag tycker om att få arbeta och framförallt, se skillnad!
 
 
Januari månad, jag kan berätta att det är väldigt mjukt i jorden.. och lerigt...ända in i hallen.
 
 
 

Kommentera här (2)
I bokhyllan 2013

 
 
 
 
1. Konsten att vara kvinna- Caitlin Moran
2. Femtio nyanser av mörker- E L James
3. Femtio nyanser av frihet- E L James
4. Kirre- Gunilla O. Wahlström
5. Vittne till mord- Nora Roberts
6. Big mouth and ugly girl- Joyce Carol Oates
7. Hundar, hus och hjärtans längtan- Lucy Dillon
8. Sankta Psyko- Johan Theorin
9. Änglar- Marian Keyes
10. Flaskpost från P- Jussi Adler-Olsen
11. Pojken som slutade gråta- Ninni Schulman
12. Självkänsla nu!- Mia Törnblom
13. Paganinikontraktet- Lars Kepler
14. Samnang Tiggarpojken- Staffan Nordstrand
 
 Fler boktips:
I bokhyllan 2014I bokhyllan 2012

Kommentera här (5)
Nyårsafton.

Nyårsafton är passerat och jag lever. Lite motet lägger jag ut bilder på hur jag såg ut igår. Det är väl så att man alltid hittar något fel på sig själv. Jag lägger ut bilderna och ignorerar mina komplex. Naturligtvis så berättar jag inte vad mina komplex är för då ser ni dem också ;-)
 
Alla säger alltid att nä jag ser inget fel. Jo men titta här, säger jag. Dumt nog, genom att visa så ser ju alla det sen. Ja jo nu ser jag! Hmm.... Har lärt mig att försöka och inte förstora komplexen. Hur kul är det sen att gå runt och veta att dem ser mina skönhetsfel, pågrund av att jag visat och pekat?!?
 
Nöjd över gårdagen välkomnar jag idag det nya året. Inga löften, ingen ångest! Vi börjar året med att idag åka och träffa mamman till vår kanske framtida familjemedlem. Spännande!
 
 
 
 

RSS 2.0