Kommentera här (0)
Skörda

Så mysigt att höra hur dem kör och skördar här ute. Nu ska rapsen bort och något nytt ska få växa. Det är härligt att bo på landet!


Kommentera här (1)
Lyckan sprudlar

 

Åhh jag är helt lyrisk. Gick här hemma och var så uttråkad och visste inte alls vad som skulle kunna roa mig! Då kom hjärtat på att jag kunde sticka ut och åka rullor, mycket bra ide. På med rullorna och in till Svedala, in om på jobb för att fylla på med vatten, sen ringde min barndomskompis så vi möttes upp och tog en sväng och snackade av oss, sen åkte jag hemåt igen.

 

Reagerade på kvaliteten på vägarna. Här ute på landet och på väg in till Svedala är vägarna helt fantastiska och underbara att åka rullor på, men inne i byn är det katastrof och det går knappt att ta sig fram där. Man får inget flow i åkningen och det är ju inte kul. Det här ska lätt göras om igen, OCH SNART!


Kommentera här (0)
Nytänk

Lite färg inne på toaletten skadar väl inte! Svart och grått är både snyggt och tryggt, men nu provar vi något nytt:)


Kommentera här (0)
Beställt regn

 

Helt fantastiskt, äntligen lite regn. Allt grönt bara suger åt sig och får ny kraft! Natten har inte varit fylld av sömn precis och troligtvis kommer denna böna behöva taktikvila under dagen. Klockan fem beslöt jag mig för att gå upp, svettig, orolig för allt regn som kom på en gång (kan man bli annat med dessa nyheter om översvämningar), och sjukt kaffesugen.

 

Jo nu sitter man här, har varit ute med hunden och myst i den blöta regndoftande natur, första maskin tvätt räknar ner sina minuterar. Till kaffet har jag kollat på Cesar Millan följt av bananer i pyjamas, Tom & Jerry och nu underhålls jag av en grön överdimensionerad gubbe med laser. Underhållande, NOT! Har suttit och väntat på nyheterna men kom nu på att det är söndag så här kan jag sitta och vänta.

 

Nu ska jag göra det jag är bra på…..ta dagen som den kommer!

 

Vad gör du en söndag som denna?


Kommentera här (0)
Arrie

 
Att jag inte tänkt på det! Arriesjön ligger ju så nära, superskönt för Rosa att få ta sig ett dopp! Nu har jag lyckats ta folktomma bilder men jag blev förvånad över hur mycket folk där var som badade, solade och hade mysigt! En hel del hundar också som fick svalka av sig och det är roligt att se. Ja, Arriesjön får jag komma ihåg att åka till fler gånger. 

Kommentera här (2)
Just nu.....

.... sitter vi bara och myser i paviljongen:).


Kommentera här (0)
Disig morgon

 
Sitter nu och dricker vaniljyogurt med banan och kiwi. Mmm så gott efter en svettig promenad. Det blev varmare än jag kunnat ana och solen är ju framme nu. Jag som beställt regn så jag kan hålla mig inne och städa och sticka iväg och storhandla. Men det får gå endå. Hopp och iväg...
 
 

Kommentera här (0)
Vacker morgon

Det är så vackert här på morgonen. Allt står still, tystnaden kan man nästan ta på och kroppen suger åt sig av energin som vilar. Något annat min stackars kropp fått ta in är en dos värktabletter i hopp om att dem ska suga åt sig all värk från alla bett från bromsar jag råkat ut för och ett plus är om den suger åt sig lite av denna katastrofala träningsvärk. Min kropp skriker av värk och det för ont. Aaajjjj!!


Kommentera här (0)
Träningsvärk delux.

Armarna, magen, ryggen, benen, gumpen, ja hela kroppen börjar bekräfta gårdagens functional power-pass. Ett grymt träningspass som jag provat en gång för flera år sen som garanterat kommer upprepas för min del. Volangerna på kroppen fick det svettigt och det gillas. Är ganska nöjd över att jag klarade av lite hopp och skutt, ja fram till armarna skulle blandas in, då tappade jag allt. Koordination är inget jag skryter med direkt så jag kommer njuta hela dagen över gårdagens prestationer. Grymt jobbat där!


Kommentera här (1)
Poolhäng

 

Det blir nog lika hot idag igen. Underbart! Tur man har pool så man kan svalka av sig ;-). Den fyrbentas pool funkade utmärkt men jag hade skämts en aning om någon granne hade kommit och sett mig sitta där och plaska. Just för stunden när jag sitter där och skvätter ner mig känns det som en jättebra ide, men tror inte att det hade känts lika häftigt om någon kommit. Men man får inte vara dum, klart jag ska svalka av mig.

 

Måste bara bjuda på en frestande bild till er. Ser det inte skönt ut? Haha. Den bjuder jag på!

 
 
 
 
 

Kommentera här (1)
Sömmar som vrider sig på plagg.

 
Hänger upp tvätt och undrar som alla andra gånger varför sömmen vrider sig på vissa plagg. Här hänger fyra exempel ur min garderob. Har även några linnen och enstaka tröjor som vridigt sig! Det är olika märken så det kan inte var det. Och jag vill inte påstå att det handlar om ålder och antal tvättar.  Märkena på dessa t-shirts är: Betterbodies, Divided by H&M, Wesc, L.O.G.G by H&M. 
 
 
 
Har du också käder som vrider sig i sömmen? Varför blir det så?

Kommentera här (0)
Sjunde dagen på veckan.

 
En svettig morgonrunda förföljd av hästflugor, lovely!  Idag blir det varmt mina vänner. Det ska stekas ute i trädgården och det är avsvalkning nere i källaren i tvättstugan som gäller. Nu luktar det nybryggt kaffe som ska avnjutas ute i paviljongen till allt fågelkvitter.

Kommentera här (0)
Kvällstur på hästryggen.

(Tyvärr blev det inga super bra bilder. Som ni ser så var hästflugorna hungriga och riktigt besvärliga.)
 
 
 

Kommentera här (0)
Rolig fredag

Hela huset är städat och gräsmattan är klippt. Nu kan vi göra det som faller oss in och just nu är det träning med Rossie. Bollen är en bra motivation och hon är super duktig. Några varv till sen blir det kaffe i paviljongen :). Mysigt!


Kommentera här (0)
Fräsch smak

Vaniljyoghurt, banan och kiwi. Uppiggande smak och rätt okey.

Tips på andra tillbehör som smälter samman och smakar gott?


Kommentera här (1)
Tankar om andra, jaget och just nu.

 

Vi befinner oss i olika skeden i våra liv. Tänk så mycket det händer utan din vetskap samtidigt som du själv är upptagen med ditt liv och din vardag.

 

Vet inte riktigt hur jag ska förklara det men jag tänker på det ofta. Vad gör andra och vad gör dem just denna stund. Man är så självupptagen och så uppe i sig själv och sitt. Igår kom jag på hur jag skulle försöka förklara och dela mina tankar med er.

 

Min dag spenderades på jobb, hela 14 timmar och när timmarna började närma sig kväll började hemlängtan bli påtaglig. Suget efter att bryta rutiner och ge mig ut på en löprund blev stor och jag brottades med om jag skulle springa eller inte, klockan skulle till att bli så mycket och tänk om jag skulle få svårt att varva ner och somna. Jag skulle ju upp tidigt dagen efter igen.

 

Lite i elva ligger jag i sängen en aning uppjagad efter en löprunda och funderar på om jag är trött eller inte. Bloggar lite för att sen titta in på Facebook en sväng och se om där hänt något ovanligt.

 

Ett oläst mail. Klickar upp mailet och får upp en bild på sambons brors son i en sjukhussäng och en text som lyder att allt gick bra.

 

Då bara det slog mig. Här håller jag på och bråkar med klockan, känner mig besvärad över kärlekshandtagen och tvingar ut mig på en löprunda medan två föräldrar får åka in akut för andra gången inom loppet av tre dagar med sin älskade lilla son.

 

Jag menar inte att mitt liv måste stanna upp utan det jag vill ta på är hur olika våra sinnesstämningar kan vara. Jag ligger aningen nöjd över träningen samtidigt som någon annans liv är känslomässigt stormigt och hjärtat rusar av rädlsa och förtvivlan.

 

Tänker du aldrig på vad andra gör just för stunden? Just nu! Tänk på vad du själv gör, ja du läser min blogg, inte sant?! Är du glad, trött, ledsen, stressad eller kanske lite pilsk ;-) ?

 

Samtidigt som du sitter här och läser kanske någon föder barn och lyckan sprudlar. Någon kanske sitter skitförbannad i en telefonkö med x antal före. Någon kämpar för sitt liv och andra bara njuter.

 

Jag är inte riktigt nöjd med min förklaring men tror inte att jag kan få fram det bättre. Rättare sagt så vet jag att det inte blir bättre efter flertalet försök i att skriva ner mina tankar.


Kommentera här (0)
Eftersvettas

Puhhhh, efter 14 timmars arbetspass bestämde jag mig för att sticka ut och springa. Kände att jag behövde få rasta av mig ordentligt men av någon anledning känner jag mig inte trött.

Klockan ringer lite i sex imorgon bitti och ett nytt, dock lite kortare, arbetspass ska förgylla min förmiddag. Nu måste John Blund visa sin närvaro så jag orkar med morgondagen.

Sussa godis mina vänner...


Kommentera här (1)
Lätt som en fjäder....

 

Kommentera här (0)
Monday walk, me, myself and I.

 
Så himla skönt att starta dagen med en promenad. Fick dem snabba skorna på mig så rundan blev snabbt avklarad ;-). Gick runt godset och där är himla vacket. Allt är så välskött och rent i hela området. Jaja, nog om det!
 
Rossie fick bli hemma då hon inte är riktigt i sitt fulla bruk än. Efter ett besök på djursjukhuset igår, (Vi körde in där eftersom dem inte svarade)  blev vi lugnade och vi köpte med oss mat som är lite skonsammare för hennes känsliga mage. Nu ska jag bara få i henne den också. Utslagen försvinner i omgångar men imorse var hon helt "knottrig" igen. Vi får hoppas att det försvinner av sig självt. 

Kommentera här (1)
Sjukling

Ligger och tar hand om lilla plutten som är lite sjuker. Vad svårt det är att få tag på en veterinär. När vi människor är sjuka så ringer vi sjukvårdsupplysningen men vart ringer man om frågor angående en sjuk hund, en söndag?

Tror att hon blivit stucken av myggor och kanske även hästflugor. Och nu reagerar hon på det. Hon är pigg men det ser ut som att massor av bett på hela hennes kropp och hon kräks med jämna mellanrum. Det kliar nog även lite grann. Förra gången hon blev attackerad av myggor gick det över på en natt, men nu är vi inne på andra dagen.

Vad ska jag göra??

 


Kommentera här (1)
Som i en fabrik.

Visste ni att man ska fungera som i en fabrik när man är husägare?

Undrar var jag hörde det, kan ha varit från arga snickaren kanske. Då är det så att när man köper ett hus så är man oftast medveten om att det finns saker som alltid måste göras, och ingen annan gör det till en. Det är här fabriksarbetet kommer in. Istället för att bara gå omkring och tro att sakerna blir gjorda av sig själv så tar man tag i det som ska göras direkt och väntar inte tills någon annan säger till en att göra det.
 

Att man arbetar bra ihop.

En ska inte stå och göra allt och den andra stå med händerna i fickorna. Utan man hjälps åt för att underlätta det man håller på med. En går och hämtar något medan den andra fortsätter. Tadaaaa, fabriken är igång!  (Det var nog mer detta han syftade på, samarbetet alltså.)

 

 

Fantastiskt!

Jag brukar nämna att vi två fungerar som i en fabrik. Jag köper hem saker och han monterar, haha! Nä inte riktigt så kanske. Jag ber om sakerna, han åker och köper dem och fixar. Nääääää!

 

Jag provar igen!

Ett exempel är att jag åkte in och köpte paviljongen igår. Tänkte montera upp så gott jag kunde på min lediga dag (idag) och överraska sambon tills han vaknade. (Han jobbar nätter så jag har hela förmiddagen på mig). MEN, när jag kom hem från jobb igår kväll så hade han redan monterat allt innan han stack till jobb. Jaha, vad ska jag nu göra imorgon? (Nu tänker ni att men då är det som du skrev längre upp, du köper och han monterar! Det var kanske ett dåligt exempel efter att ha skämtat om det! Det jag vill komma till läser ni i texten som följer…..)

 

Åhh då kan jag slappa i paviljongen kanske?!

 Nä, jag hinner med något annat som måste göras. Tänkt och gjort. Nu sitter jag här i vår paviljong och förmiddagen har passerat och vår thujahäck bugar och bockar för ogräsrensningen :-). Underbart, nu hann jag med det också! Plus att jag hinner mysa lite här på träddäcket. Laddar inför eftermiddagen/kvällen då lilla Johanna ska underhållas här.

 

Sitter nu och tycker mest att denna text blev luddig men jag tror att ni kan läsa mellan raderna?! Haha. Delete-knappen är nära till hands men jag publicerar istället.

 

Kommentera här (0)
Picknick.

 

8 bilder av 52. Det är så kul att springa runt med en kamera i högsta hugg.... och dääääär trampade jag i en fårskit. Det är en så härlig känsla när bajsen tar sig förbi den skyddande sandalen och tränger genom tårna. Sådant man får räkna med när man tittar genom linsen. 

 

Få inte för er att vi hade en varm, solig och mysig picknick. Nädå, kaffet hann svalna innan det nådde munnen och jag var rent bonnafrusen när jag hoppa in i bilen för att köra hem. Tanken vad god. Gott kaffe med en touch av vanilj, vattenmelon och en fantastisk miljö….


Kommentera här (0)
Löprunda

 

Kände mig lite rastlös så jag tog mig en löprunda. Sprang en ny runda och jag är inte riktigt överens med mig själv om jag gillade den eller inte, får kanske ge den fler chanser. Önskar att den var någon kilometer längre. Tillfredsställd och en proteindrink senare ska jag nu hålla kväll. 

 

Kommentera här (2)
"Planerat" spontanköp?!

Helt spontant stack jag in och köpte denna 76 kilo tunga paviljong. Vi har tittat på den tidigare och den var planerad för framtiden. Åhh det kommer bli super mysigt! Nu är det bara massa möbler som ska fylla utrymmet, men det får vänta lite. Man är ju inte miljonär.

 


Kommentera här (2)
Hos svärisarna.

 
Underbart är det, både Rossie och Elvis tycker det är kul att bada. Rossie trivs som fisken i vattnet och hoppar mer än gärna i. Tänk om man hade en pool hemma, vilken lyx. Vi är tacksamma för att vi får lov att komma och bada och busa av oss.
 
Idag är det inte alls så varmt så nu ska kläderna på och en långpromenad väntas :-). Det får bli dödskallerundan för jag känner för lite skog. Den rundan är förvisso inte så lång men den blir vad man gör den till. Lite träning inne i skogen så ska vi nog bli trötta. 

Kommentera här (0)
Grävt fram sina gömmor.

Fick precis sms av hjärtat med denna bild och ett litet konstaterande om att vår hund är bortskämd. Vi tror att hon har ett ben men i självaste verket har hon FEM stycken. Så fort vi släpper blicken tar hon chansen att sticka ut och gräva ner dem.

Här sitter hon hel nöjd över att ha grävt fram sina ben och samlat dem. Tokstolle....


Kommentera här (0)
Första dagen på veckan

 
 
Ännu en dag då solen visar upp sig. Helt fantastiskt. Fåglarna sjunger för fullt och det är näst intill vindstilla. Det enda som står på dagens schema är middag och bio med hjärtat ikväll. Antar att jag har otur och får stå ut med Stålmannen. Själv skulle jag föredra Dumma mej, haha. Verkar mycket roligare :-).
 
Får helt enkelt se vad dagen har att bjuda på. Ska köra in och handla hem lite frukt så man får i sig vätska och något kallt som kyler ner. Men först ska jag tvätta av poolen och fylla den med vatten så Rossie kan svalka av sig. 

Kommentera här (0)
Klockfri dag

Wwiieee solen är framme och jag tänker utnyttja den till max. Tänkte skräckläsa de sista kapitlen i boken jag läser. Flaskpost från P- mycket spännande. Men först får jag gå in och fylla på kaffe för Rossie välte nonchalant ut det när hon skulle klia booparna förbi mig på gräset. Tokstolle, tur hon är så himla charmig!

Sitt inte här och läs, ut i solen du med! :)


Kommentera här (2)
Har aldrig fått så mycket beröm.

 

Blir nästan lite generad av allt beröm som från ingenstans väller över mig av arbetskamrater, chefer och kunder. Man vet inte vilken bra förare man har förrän piloten har lämnat flyget. Tänk om all denna uppskattning kunde vara synlig under alla år jag har jobbat där. Visst har jag fått mycket klapp på axeln så det säger jag inte, men nu är det väldigt påtagligt.

 

Hur ska Rehab klara sig utan dig? - fick jag höra senast idag. Vad ska jag svara på det? – Ni överlever!

 

Om jag har räknat rätt så är sista dagen idag som jag kommer sitta och arbeta med jobbets hemsida hemifrån. Jag gör det när det ska in nya foto på nya instruktörer, har bättre program på min egen dator och det är dessutom med min egen kamera som bilderna tas med. Det känns rätt okey att det inte ska göras mer och jag lägger gärna det åt sidan. Har lagt ner många timmar på den hemsidan, mer än dem kan ana! Så det ska bli superskönt att slippa det nu. Det enda jag har kvar är att lära upp någon annan som kan fixa med det sen.

 

 
 

 

 

Har skickat iväg min sista klädbeställning idag. Det känns lite mer för det är en arbetsuppgift som jag brinner för. Det finns inget bättre än att få skriva på budmannens lapp och stirra sönder kartongen som innehåller massor av plagg som jag ska få frossa i. Det är superkul att plocka upp allt och dubbelkolla så allt är med som står i följesedeln, galja, prismärka och sen skylta om i butiken. Åhhh, jag längtar tills kläderna kommer!!

 

 

 

 

 

 

 


Kommentera här (0)
Promenad

 
 

Tjooo!!

Uppfattar du också att tiden bara rusar iväg?

 

Alltså jag hinner inte med. På ett vis kan jag tycka att det är skönt att dagarna går men samtidigt så vill jag njuta i nuet och låta sommaren (när nu den kommer?) fånga mig och bränna min bleka hud. Så till den tokstolle som trycker på snabbspolning beordrar jag att släppa kontrollbehovet.

 

Ser ni lamat i högra bilden? Den går i fårhagen och håller ordning på torpet. Inga vargar här inte! Inga få heller för den delen tänker ni, men jo det är där. Lamat har lagt sig uppe på en kulle och alla fåren är längre ner så dem syns inte på bilden. Jag traskade långt ut på en åker för att komma till hagen och väl framme upptäcker jag att bonden kommer körandes och då blev jag lite nervös. Så jag tog ett foto och gick väldigt fort där i från. Haha. Så det blev ingen tid för att hitta en bra vinkel så fåren kom med på bild inte!

 

Nu ska jag ta en dusch och sen håller jag tidig kväll.  Boken, den pälsklädda, tv och en påse popcorn ska få sällskapa och underhålla mig. Har varit väldigt trött denna vecka så jag tänkte vila upp min 26- åriga kropp. 

 

Kommentera här (0)
Check, check, och check!

 
Klippt gräsmattan, trimmat allt runt om, tömt den fyrbentas pool, kört med jordfräsen, kört till tippen, pantat burkar, postat ett brev, handlat mat och spisa ihop den :-). 
 
Bubblan vad flitig denna bruden har varit idag. Började klockan nio imorse och nu är klockan lite i sex, underbart! Det börjar likna en trädgård här nu ju, bara den sista plätten kvar som det ska sås gräs. Är så tom i huvudet nu så jag vet inte vad jag ska skriva.... får väl fixa det sista med maten så jag får i mig något i magen. Efter det ska denna hålla kväll. Imorgon väntar ett låååångt arbetspass!
 
 

RSS 2.0