Kommentera här (0)
Rostigt material.

 
 
 

Kommentera här (0)
INSTA LOVE WITH YOU!

 
 
 
Min syster hade lagt ut denna låten i sin blogg och jag fastnade totalt... Underbart mysig, gullig och SÅ 2013!

Kommentera här (2)
Bästa barnvakten....

 

Nu är vi tre trötta tjejer efter massor av bus och fokus. Det är tufft att vara fotomodell och lite ansträngande är det också för fotografen. Det går inte att bara titta genom linsen för då helt plötsligt är ett litet finger i ögat på den pälsklädde. Hmmm... Den fyrbenta tog ut sin rast och gick ut och grävde ner benet och kom in helt grusig om nosen. Hon tyckte förmodligen att denna bebis som var på besök tog det alldeles för många gånger!


Kommentera här (1)
Tävlar mot tröttheten.

Blev starkt sugen på ett bad , hårinpackning,  tända ljus och en spännande bok. Det blir jobbigt när man ligger där och rycker till gång på gång och håller på att tappa boken i vattnet för att man somnar! Kanske till och med lite farligt. Nä upp igen! Nu måste jag underhålla mig så att jag orkar hålla mig vaken lite till. En promenad med den fyrbenta borde pigga upp. 

 

Kommentera här (0)
Vicka på rumpan.

 

Har man en hund så är det aldrig tråkigt att komma hem. Efter en lång dag (07:00-21:00) på jobb så har jag äntligen fått komma hem till älsketoffsen. Med ett tugg ben i munnen anas ett gnyende samtidigt som rumpan skakar och det bildas cirklar av rörelserna. Lyckan över att matte kommit hem sprudlar medan matte själv försöker att ignorera för att hälsa när det stirrats ner. Egentligen vill jag bara gasa på hennes lycka och springa runt och skrika och göra henne mer extas än vad hon redan är, bara få busa upp henne ordentligt. Men så gör vi inte. Här hälsar vi när vi lugnat ner oss. Ibland kanske det händer, att vi ”stirrar” lite när vi kommer hem, det är så svårt att låta bli!

 

Trött som jag är så tänkte denna köttbit krypa till kojs och bara surfa, kontrollera min farm på Hay Day (Jag vet, jag kan inte släppa det), kanske läsa lite för att sen bli nattat av sambon som för tillfället spenderar sina nätter på jobb! Upp tidigt imorgon igen för att dra in mer pengar till kassan.

Natti natti, sussa godis!

Kommentera här (3)
Svalor till hyresgäster

 
 
 

Kommentera här (4)
Romantisk guldkulle

 

Jag har hittat mitt favoritställe, det är så himla romantisk och utsikten är enorm. Jag bara måste dit igen och kameran ska få gå varm. Nu vet jag vart mina ledtrådslappar ska leda och vart picknickkorgen ska få vänta. Uppe på denna kullen kan man se väldigt långt och bland annat Öresundsbron, Turning Torso och vattentornet i Malmö. Ljuvligt och bara så avslappnande.

 

Helt överrumplad av alla söta miniatyrträd av blommor stod jag som förlamad och bara tafsade på dessa. Så söta, vad är det för några vackra blommor? Helt plötsligt inne i min egen värld hör jag hur hjärtat skriker att en åsna kommer och att han behöver hjälp… En åsna? Det kallas hästar men okey. Dom var rätt så sociala och inte alls rädda för att komma nära.

 

Detta ställe är ett måste för mig att återbesöka. Lite bättre väder så kommer jag kunna knäppa kanonbilder, ni ska få se.


Kommentera här (1)
Vilken sort?

När vi flytta in i huset så stod detta lilla äppelträdet och skymdes från solen av alla växer runt om. Tre små outvecklade äpplen kämpade för att mogna men lyckades nog aldrig riktigt!

Detta året är trädet fyllt med äpplen och en städning på tomten var ett recept på frukt. Jag är väldigt nyfiken på vad detta kan vara för sort och är frågandes till om dom kommer vara ätbara, alltså om dom är goda. Då jag äter äpplen ofta så hade det varit kul med egenodlat. Tänk vad trevligt med en god äppelkaka med äpplen från sin egen trädgård.

Vad kan det vara för sort tro?


Kommentera här (1)
Firar ett år!

Grattis till bloggen som skribenten hållt vid liv ett helt år.... Det finns inget roligare än att gå tillbaka och läsa vad jag haft för mig och vad som rört sig i mitt huvud! Ett händelserikt år med mycket lärorikt innehåll. 
 
This side up! 
Ojojoj, vad jag har lärt mig under detta året. Det går att hålla ett tvåplanshus med trädgård rent och snyggt, inte riktigt så som jag önskat men dammrttorna jagar inte en. 
 
 Tankar om jaget och vårt ego.
Är det jag som har skrivit detta? Så himla bra! Detta behövs läsas många gånger i livet gång som en liten påminnelse.
 
Flyttar till hus.
LYCKORUS. Kan fortfarande känna dessa sprittande känslorna i magen. Helt fantastiskt.
 
Orörd trädgård.
 
Detta känns som för väldigt länge sen.
 
Antar utmaningen.
Först boken jag läst på engelska. Jag kan om jag vill. 
 
Blocket.
Jag har gjort mitt första köp på blocket. Jag är fortfarande supernöjd med mitt köp och det kommer jag nog alltid vara.
 
Ett tips.
Ett enkelt tips till er som vill att dekoration ska gå snabbt och vara enkelt. 
 
Morgonpromenad i drömmarnas vackra land.
Jag bara fullkomligt älskar dessa bilderna. Här är så vackert ute och naturen har så häftiga skiftningar.
 
 
 
Djupt, sorgligt och personligt.
Jag är glad för att jag gjort denna anteckning så jag kan gå tillbaka och läsa hur jag en gång kände. Det är lättare för mig att se framstegen och att livet faktiskt blivit något helt undebart.
 
Söka jobb
Dessa funderingar måste man ta upp med sig själv för att se hur man väljer att ha det. Trivs du på jobb eller går du bara dit av ren plikt?
 
Verkligheten
Åhh herre jesus.. Ja för att uppdatera denna hemlighet så kan jag skriva att beroendet är dämpat men jag hänger fortfarande med. Är nu på level 30.
 
En skopa eller handplockat?
Det här är humor!! Jag tänker på denna händelse varje gång jag plockar potatis nu :-).
 
 
Jag fattar inte att det bara är jag som har detta problemet. Inte ens dom i butikerna kan hjälpa mig!!! Har du tips så tar jag tacksamt emot det!
 
Det är härligt med hus och trädgårdsliv,  jag kan med ett leende på läpparna säga att jag ser ut såhär ofta.
 
Helt fantastiskt. Hoppas på att jag kommer ta mig igenom milen fler gånger.
 
 
 
Helt ovetandes om min framtid så har jag tagit steget. Ett viktigt steg som kommer att förändra till det bättre och jag får jobba mycket med mig själv. Nu hoppas jag att jag inte tappar bort nyckelknippan och sätter mig i en sits där jag är mellan två arbeten allt för länge. Senilsnöre till nyckelknippan kanske....
 
 

Kommentera här (0)
Får mig att må bra

Detta liv får mig att må så bra... Nu har har vi vårt morgonmys och det delas ut många pussar här! Kläder ska på så vi kommer ut på vår morgonrunda, men hon somnar hela tiden på mitt bröst och det förskjuter allt. Hon är ju bara så mysig... Nä, jag får mysa lite till sen så....


Kommentera här (1)
Emotionell

Det har dröst in telefonsamtal och folk har trillat in på löpande band på jobb idag angående min tjänst som är ledig. Det har skapats en fin Cv-bunt här nu med många roliga brev. Det känns lite konstigt... Varför trampar ni på mitt revir och ge sjutton i MIN arbetsplats, den är min och det är ingen som kan ersätta den!!

Åhh, får påminna mig om att det faktiskt är jag som tagit beslutet att lämna och gå vidare. Det ska ju bli jätteroligt att gå i skolan. Tänker att det kanske är normalt att känna så här efter sex år på en arbetsplats.

Jag kommer förmodligen skratta åt detta inlägget om några månader men just nu känns det en aning vemodigt. En process antar jag....

Något uppiggande är att jag fick en fantastisk cykeltur hem med solen i ansiktet.


Kommentera här (0)
Spinning

Efter en heldag i trädgården så var det underbart att avsluta dagen med ett spinningpass. Idag var vi hurtiga och cyklade in och det ångrar jag inte, så himla mysigt i detta vädret. Nu blir det soffmys resten av denna måndag.


Kommentera här (0)
Gräsmatta vs Ogräs

 
Några timmar senare så dominerar gräset äver ogräset. Det syns dåligt på bilden men det är ett oväder som är på ingång så den sista biten blev lite slarvigare för jag ville hinna in. Det är inte så petnoga med att få bort allt, bara det mesta försvinner och gräset har övertaget så är jag nöjd. Snart så har denna gräsplätten också tagit sig...Det växer som ogräs ;-)

Kommentera här (3)
En ridtur

(Mobilbilder)
JAG LEVER!!!
 
Detta måste göras om ganska snart!! Hur mysigt som helst och lite kom jag ihåg sen förr. Jisses vad nervös jag var enda fram tills jag kom upp på ryggen. Vet ni.. Jag fick sätta mig i buskaget och kissa två gånger innan... då är man nervös!
Denna miljö alltså.... Helt underbart. Det går inte annat än att släppa allt som finns i huvudet och njuta. 
 
Nu ska jag äta fiskgratäng och mysa till tokregnet och åskan som dragit över....

Kommentera här (0)
Uppladdning

 
Det är fullt att ljuga så jag ska erkänna att jag allt är lite nervös inför vad som komma skall. Vet inte hur det gick till men jag bestämde med syrran att jag skulle följa med och rida på den ena Ardennern som dem sköter om.  Jaja, för sent för att backa ur, det är bara till att hoppa i ridkläderna. Ajajaj vad ont jag kommer få.....

Kommentera här (6)
Nästa etapp i mitt liv

 
 

Jag har gjort det, jag vågade! Jag är intagen i skolan, fått beviljat CSN-lån och sagt upp mig! En aning nervös eftersom jag tycker det är ett kryddmått (snarare ett litermått) vågat att säga upp sig, det är ju ändå ens trygghet, men äntligen ska jag få lära mig nya saker, utvecklas, träffa nya människor och förhoppningsvis gå ut skolan med bra betyg, och tanken är att detta ska leda till en ny karriär med bättre mående och lön. 

 

Helt fantastiskt att denna nyckelknippa ska få guida mig och visa mig vägen till den nya dörren som ska öppnas.

 

Tackar mina fina nära som hejar på mig och hjälper mig med positiva och pushande ord på vägen. Utan er hade jag aldrig vågat göra detta. Ni ger mig kraft, styrka och lite mer självförtroende. Klart att jag klarar av detta, piece of cake liksom! Jag kommer förmodligen fråga mig tusen gånger under läsåret vad tusan jag har gett mig in på, jag är inget läshuvud och ångesten kommer snabbare än vad jag hinner blinka. Men jag behöver utveckling och detta är en bra väg att gå, jag fixar detta.

 

Har märkt att jag hanterar denna situation på ett helt annat sätt än vad jag Jane brukar göra. Mina reflektioner, tankar och funderingar brukar överväldiga mig när det gäller större förändringar. Men jag har inte bekymrat mig över hur jag ska klara detta ekonomiskt, hur mitt schema kommer se ut, hur det ska lösas med den pälsklädde, kommer jag orka jobba vid sidan av, ska jag cykla eller köra bil? Nä, jag känner att allt detta får lösas efter hand, jag sover fortfarande som en stock på nätterna och det är jag tacksam för. I vanliga fall brukar jag ligga och sömnlös hela nätter full av ångestbollar.

 

Nu har jag fått i mig två koppar kaffe och huvudvärken har släppt, så nu tänkte jag hoppa i träningskläder och trotsa vädret och springa en runda. Behöver rensa huvudet. Hopp och iväg….


Kommentera här (0)
Ihjälbitna katter!!

Ja det är mycket som händer här ute på landet.. Mer än man kan ana. Skulle ut i hägnet och rasta den pälsklädda och möts av denna lappen. Trodde först att det var en varning om besprutning men nädå. Andra katten på väldigt kort tid som blivit ihjälbiten av något inne i hägnet. Mycket märkligt.

Den första kattägaren fick sin katt i en påse och en ursäkt från hundägarn att hennes hund bet ihjäl den. Men denna gången har man bara lämnat katten så nu vet vi inte vad som hänt, nu kan vi bara spekulera och tro en massa.


Kommentera här (0)
Glad som en lärka.

Efter väldigt glada och roliga besked så valde jag att cykla till jobb idag. Känner ett pirr i magen och lite nervositet men det här kommer bli så bra!

Nu har jag fått i mig lunchen så nu är det bara till att starta arbetspasset.


Kommentera här (2)
Kaxig

 
 
Nu är jag en aning kaxig men det har jag råd med! Vår nya granne kom över till oss när vi planterade vår thujahäck. Han hade minsann planterat thuja förr och visste precis hur man gjorde. Han påtalade att vi hade satt dem alldeles för tätt. Han själv har satt sina med en meters avstånd (med mitt ögonmått). Jag sa inget om det merän att var än jag fråga och läst så har det rekomenderats 2½  till 3 thujor per meter, vi har satt 2½ per meter  vilket vi är nöjda med. Skillnaden är att vi kommer få en tätare häck snabbare. 
 
Jag var tvungen att ta bilder och gemföra våra häckar. Ser nu att jag skulle tagit från sidan så ni kan se hur vissna och glesa deras är men jag kan ju inte springa där och fota i deras trädgård,haha. I alla fall, våra är planterade x antal veckor efter deras och har vuxit som bara den. Vi håller rent och snyggt runt om och låter inte ogräset ta upp deras ljus och näring. Framförallt så vattnar vi som tusan och det har vi sett dom göra fåtal gånger med en liten hink, hur lönt är det liksom?!
 
Inget att hänga upp sig på men det var bara så kul att han kom in och skröt om hur duktig han var och hur många fina välmående thujahäckar han har satt.

Kommentera här (1)
Hjärngympa....

...för oss båda.Gud vilket tålamod man måste ligga inne med när det var längesen man tränade agility. Efter en trögstart så kom vi fram till att bollen är motiverande och funkar jättebra som lockbete.
 
Hon fick en paus i mellan så hon fick lite vatten och svalka av sig i poolen.
 
Nu kanske ni undrar varför vi håller till utanför vår egen tomt?! Jo för att vi kan och för att vi har sått gräs nyligen så vi har inte så mycket utrymme inne i trädgården. Funderar skarpt på att klippa gräset här ute så blir här ju toppen att vara..... något att fundera över.
 
 

Kommentera här (0)
Solig dag

Några kapitel senare och jag ligger fortfarande kvar i trädgården. Har mestadels legat i skuggan eftersom jag vill kunna vara ute hela dagen. Men ser att jag ändå fått ganska mycket färg.

Nu ska det bultat på lite kläder och hundarna ska bada och svalka av sig för nu väntar en varm promenad. Syrran ska visa mig en ny plats här ute på landet där hon har en häst.


Kommentera här (1)
Weekend på Öland.

Det här med att springa runt fastklistrad med kameran kan jag väl inte påstå att jag har varit skyldig till dessa dagarna. Men det blev några bilder och några av dem ska ni såklart få se. Min mobil har också känt sig bortglömd och det har varit så skönt att få koppla bort allt. Det behöver vi alla och man gör det för sällan, alltså åka bort och bara få njuta och bara vara.
 
Vi är väldig tacksamma för denna underbart mysiga weekend, tack svärisar, ni är bäst! Er behåller vi!
 
 
Idag är en dag då det står GÖR INGENTING på schemat. Så det ska jag göra nu. Lite frukost och sen tar jag med mig kaffet och boken ut på trädäcket och där blir jag. 
 
Ha en underbart fantastisk och härlig dag :-)

Kommentera här (0)
Jun. 06, 2013

Efter allt gott som vi ätit denna veckan så var det skönt att komma ut på en runda. Har inte varit så aktiv de senaste dagarna, varken kroppsligt eller här på bloggen. Men det har varit skönt att släppa allt och bara få finnas. Har spenderat de senaste dagarna med fantastiskt sällskap och bara myst. Mycket skratt, vin, god mat, gottis, fasliga mängder myggor och en förlust för oss tjejer i kubb. En weekend som har fyllt på med energi.


RSS 2.0