Kommentera här (0)
En ny cyberläsare

Äntligen har jag kommit ut från butiken med datorn i mina händer. Ni förstår ju vad jag är upptagen med:)

 


Kommentera här (0)
Löper-löpare

Ja den fyrbenta löper här hemma och jag har startat min dag med en underbar löprunda:)

Nu bär det av till stan för blandad shopping. Sten, dator, underkläder och trosa till den fyrbenta.


Kommentera här (2)
Upphittad hund

Tidig morgon med solen begav vi oss ut på en promenad utan någon aning om hur lång vår runda skulle bli.

 

Vi gick fasanrundan och på den mötte vi en ensam ganska skitig, andfådd hund. Först trodde jag att det var en varg, det såg ut så på långt håll. Vi gick förbi den och sen började den springa längs vägen vi gått på. Ganska snabbt blev det konstigt för det kom ingen ägare efter. Jag följde tasspåren i hopp om att se spåren leda in till husen intill. Tänkte gå in och säga till att deras hund är ute på äventyr helt ensam. Men spåret ledde till grinden och ut på vägen igen. Något inne i mig sa att det var något som inte stämde riktigt med denna hund så jag följde spåren och då såg jag att han kommit från ett jättestort skjul med höbalar. Nu bara MÅSTE jag få tag i hunden. Har den sovit i skjulet? Jag började springa och visslade och kallade allt jag kunde.

 

Flera kilometer gick och sprang jag och visslade. Ingen hund. Jag gick efter spåren och dem ledde fram till alla grindar till husen som den passerat. Fram till grindarna och sen vidare längs vägen. Ut på åkrar och in på förbjuden mark.

 

Sen fick jag syn på den lång långt borta på en grusväg längs en skogsdunge. Jag började springa allt jag kunde och ropade och visslade. Oj vad långt borta den var. Vägen var ju snirklad så det var längre än jag trodde. Precis när jag tänkte ge upp stod den och tittade på mig inne i skogsdungen. Jag kallade in den och gisses vad stor den var. Jag släppte lös min fyrbenta och kopplade denna trötta hund. Andfådd och trött lunkade vi tillbaka och jag ringde min sambo så han fick komma och hämta oss.

 

Vi ringde till 114 14 och anmälde upphittad hund. Gav den vatten och lät den vila. Ingen hade anmält sin hund försvunnen så jag lade ut en bild på facebook och efter det ringde min telefon varm. Så många som har ringt, tipsat om vems hund det kan vara och tack och lov så ringde ägaren.

 

”Är det en stor gul rälig hund?” Jo, det var ju en stor gul förfluffad pälsklump som luktade rätt så illa. Men rälig vet jag inte om jag vill påstå att han var! Han var ganska trevlig och mysig faktiskt. Han kom jättebra överrens med min lilla plutt.

 

Det visar sig att det är en hund som är upptränad till vakthund på en bilfirma, och inte vilken bilfirma som helst, utan det är där jag köpt min bil. Men jag kände inte igen hunden, nu i efterhand kommer jag ihåg hur rädd jag var för den stora hunden som stod och skällde på mig när jag körde in i verkstaden. Den har rymt flertalet gånger så dem var inte särskilt förvånad att han var ute på äventyr. Han är nu hemma i sitt vaktbås igen och jag hoppas att dem pysslar om honom. Han var rätt så utmattad.

 

Jag gjorde det jag vill och önskar att andra gör om dem ser min hund är ute och går/ springer helt allena. Inte ens ett tack har jag fått!!! Vad betyder det? Att dem skiter i hunden eller att dem är så trötta på att han rymmer? Själv hade jag varit överrumplad om någon tagit hand om min hund som var ute helt ensam i den stora världen som är full av faror.

 

Hade du tagit upp jakten på hunden eller hade du bara gått förbi och gått hem?

 

Så många delningar och så många som faktiskt bryr sig. Det är kul och det berör att se så många som bryr sig! 
 
 
 

Kommentera här (0)
Glad påsk.


Kommentera här (3)
STOPP!!!

 Av någon anledning så fastnade mina ögon på texten som jag skapade i mitt första inlägg i denna bloggen.
 

Tänk att jag ständigt gått runt med ångest och alltid gått och grubblat och reflekterat över allt jag sagt och gjort, saker jag inte sagt och gjort. Ständigt har jag varit nervös över hur andra tolkar det jag säger och gör, och att det alltid varit fel. Sömnlösa nätter då magen nästan vänt ut och in på sig själv. Jag har alltid fått för mig att alla är arga på mig och att jag ska få utskällningar för allt.

 

Nu när jag sitter här och tänker tillbaka så kan jag se hur långt jag kommit med mig själv den senaste tiden. Visst har jag haft återfall men jag jobbar på det.

 

Ett exempel på en egentligen obetydlig händelse, men en händelse stor nog för mig att ångesten slog till, är när jag råkade få med mig en viktig nyckel hem från jobb. Det var inte värre än att jag kunde köra och lämna den på morgonen när jag vaknat men min mage gjorde uppror. Tankarna gick från det ena till det andra, hur dem skulle säga till mig att det var slarvigt och inte får hända igen, hur oansvarligt det var och följderna som kunnat bli om det ena eller andra hade hänt. Men när jag klampade in med nyckeln så fick jag bara ett flin: Jaha det var din tur denna gången, den har jag också fått med mig hem någon gång!


Benen blev alldeles mjuka och ångesten var som bortblåst, det var den godaste frukosten jag ätit på länge när jag kom hem. Varför är jag så löjligt nervös? Varför tror jag hela tiden att jag gör saker fel och att det är hela världen!? Nä, där går jag och inbillar mig att dem tror att jag tagit hem nyckeln med flit för att kopiera den eller något sådant. Ja, ni hör själv...men sån är jag!! Jag skapar scenarier i huvudet som inte finns eller kommer inträffa.


 

Jag fortsätter att jobba med min ångest och mitt tänkande. Den fyrbenta är ett stort hjälpmedel som jagar bort mina ångestbollar och det gör hon med bravur :-). Dem två som jag delar tak med påverkar mig något enormt och det är jag så tacksam för.

 

 


Kommentera här (1)
Fotbad - arga snickaren

Myser på hög nivå.

Sitter och tittar på arga snickaren och är mållös. Vrider bara på huvudet. Är så glad för att man själv inte hamnat i en sådan förfärlig situation. Har man köpt ett hus så vill man ju kunna bo där. Ett kök och ett badrum är ju rätt så bra att ha. Om man inte kan fixa själv så får man be om hjälp!


Kommentera här (1)
Förberedelser

Nu har vi förberett för vår ingång till huset. Svettigt värre men så bra det kommer bli.

Grannen kom körandes och stannade till och berömde oss för vårt arbete vi gjort sen vi flyttade in. Dem tycker att det blir jättefint och bara till det bättre. Man blir så glad av att höra sånt. Vi lägger ju trots allt ner några svettdroppar i arbetet vi utför. KUL. Nu ska det grillas korv:).


Kommentera här (0)
Bra start på dagen

Träningen gick galant idag med. Tror att det är för att jag fuskar med några korn kaffeine kick i min vattenflaska:). Pigg som en mört och idag var det Malou som motiverade mig i tvrutan när jag sprang. Med ett stort leende på läpparna passerade vi 5 kilometer tillsammans.

Nu ska denna duscha av sin svettiga kropp för att sen bege mig ner och handla in lite inför min ledighet i påsk.


Kommentera här (0)
Kul leksak

Då har vi fått hem en ny leksak som ska göra under.

Jag testkörde den och det var rätt kul. Typiskt mig! Hela huvudet skakade och man kände hur kinderna gjorde vågor av vibrationerna.

Efter ett par timmars borrande och oljud så ska det bli ganska skönt att köra till jobb. Först ska jag ut och vattna hjärtat med ett glas juice så han får lite vätska i sig. Han är så duktig.


Kommentera här (0)
Nytt stråk

Vågade mig på att gå in i ett annat hägn med lite högre granar. Det ångrar jag inte. Så mysigt där var och man få tränat ben och rumpa här. Din milde vilka branta backar:).

Den fyrbenta var överlycklig och tackade för dem nya dofterna.

Det är många som kommer hit och släpper och sina hundar här så det är alltid nya dofter vilket är kanon. Jag hänger kopplet på staketet i hopp om att ingen ska gå in så jag vet att vi är ensamma. Detta är ett perfekt ställe att öva lydnad och spårning i.

Ha en fantastisk dag //lyckliga jag:)


Kommentera här (1)
Vaknar du tidigt?

Du bestämmer dig för att sova ut kommande morgon eftersom du är ledig. Men hur länge är då att sova ut?

Idag var en sådan morgon som jag för en gångs skull inte ställde klockan. Jag vaknar och känner mig utvilad och tänker att klockan säkerligen har passerat nio. Inte för att jag brukar sova till nio, men det har hänt. Går upp och ser att det är ljust ute och några snöflingor svävar sakta ner till marken. KLOCKAN ÄR JU BARA STRAX INNAN SJU!! Underbart.

Måste man sova halva dagen för att vara utvilad?
Om jag skulle ligga kvar i sängen och då troligtvis somna om efter en stund så hade jag bara vaknat och känt mig trött och med ryggvärk. Jag vaknar ju för att jag är utvilad och då är det bara till att gå upp.

Sen att jag älskar lite tidigare morgnar med mitt morgonmys gör det ju lättare för mig att komma upp. Ännu lättare är det nu när det blir ljusare.

Är du en morgonmänniska eller föredrar du att ligga kvar några timmar till?

Nu ska jag fixa scones och duka fram en mysig frukost till min älskade hälft.

Bjuder på en bild från gårdagens kvällspromenad. Tror ni det blir lika underbart idag?


Kommentera här (4)
Hitta din energi

Hitta ditt energiställe.

 

Ta din cykel, bil eller hoppa i dina rullskridskor och dra iväg och bara stanna på första bästa ställe som ser inbjudande ut. Jag tog med mig kameran och den fyrbenta i bilen och körde en åker bort och stannade där. Begav mig ut för att utforska och se om jag kunde hitta nya ställen att vandra på. Det ångrar jag inte. Hit kommer jag många gånger till, och om inte för att sitta och lapa i mig energi och rensa tankarna, så för att rasta doggen. Helt underbart och det luktade godis i den fyrbentes doftkanaler efter alla rådjursspår och alla andra djur som bor där ute i skogen. Kan tala om för er att hon snarkar gott nu.

 

Ny runda.

När jag satt där och lokaliserade vart jag var så tror jag mig ha kommit på en ny runda som vi kan gå och med utgång hemmifrån.

 

Utforskning som gett resultat.

 


Kommentera här (0)
Hur rengör jag mikrovågsugnen?

 

Städtips.

Är det inte frustrerande när man vill göra något så enkelt som att rengöra sin mikrovågsugn men inte kan?! Inuti är inga problem, har läst massvis med alternativ och husmorstips om hur man går tillväga. Ställ in en skål med vatten och kör på högsta effekt i tio minuter och med ångan som blir och löser upp smutsen och det är bara till att torka av. För att få en fräschare doft så kan man lägga in citronskivor… Mmm okey, det är ju bra att veta. MEN…

 

….Jag som har en inbyggd mikrovågsugn med ett nät för glaset så jag inte kommer till att torka?

Är enda alternativet att kassera och köpa en ny? Det kan ju inte vara möjligt att man inte får ha en sambo som av ren lathet ”råkar” mikra sin middag utan lock som skyddar.

 

Ber därför er om hjälp.

Ni är mitt hopp om att dela med er av era lösningar. Någon måste ju ha samma problem som jag.

 

Hur gör du?

 
 
Behöver tvätthjälp
 
 
 

Kommentera här (0)
Så blir du av med ångesten.

Vad är bättre än en härlig promenad med härligt sällskap en fredagskväll. Nu intar vi soffan och myser på hög nivå:).

 


Kommentera här (2)
Heltäckande bilder i inläggen.

 
Jag tycker att bilder är viktigt att ha med i sina inlägg, det gör det roligare och ögat trivs.Och om man då är glad för att fota och dela med sig av sina bilder som jag så är det kul med STORA bilder och inte små fjuttiga som man bara får ana vad det ska likna.
 
 Det kan vara lite svårt att ändra i designen när man har ett färdigt tema. Efter massor av sökande så provade jag en sådan enkel sak som att lägga in en ny kod för bilder. Tadaaaa det funkade.
 
Klicka in på design, redigera stilmall. Klista in koden under, längst ner i din mall.
 
 .image {
background:;
padding: 4px;
margin: 0px 0px 0px -26px;
}
 
 
 Kolla hur bred din content är och prova lägga in en bild i den bredden. Det kan hända att du måste ändra lite på margin i den koden du precis lagt in. Prova dig fram. Jag laddar upp alla mina bilder i 800.
 
 
Det var svårt att förklara men det du ska göra är att lägga in koden längst ner i din stilmall och sen är det bara att ladda upp bilder i den storlek som din inläggsida är i. Förstår du?
 
Och angående mitt munsår. Jag är van och jag bemästrar även denna attacken ;-).
 
Frågor på detta??
 

Kommentera här (2)
Underbar dag

Skitmorgon.... Vaknade och insåg ganska snabbt att mina planer för dagen får planeras om. Har fått feta munsår i halva huvudet och tänker inte visa mig för allt för många. Saken är den att det gör även ont så jag blir påmind hela tiden. Så gymmet får klara sig utan mig idag. Jag som var så taggad, eller var jag verkligen det?! JO! Eh, kanske övertalar mig själv att ingen tittar och sticker ner iallafall.

Sitter och myser i soffan med en kopp te och den fyrbenta. Får väl hoppa i lite kläder och gå ut och mysa i det underbara vinterväder, eller är det vårväder det heter?!

Önskar er en underbar fredag allihopa :).


Kommentera här (1)
Droppar

 
Det är inte det lättaste att fånga en droppe på bild! Men det är roligt att försöka. 

Kommentera här (0)
SÅÅÅ GOTTT!

 
Varför har jag inte gjort dessa tidigare. Gisses vad goda. Morotsmuffins med vaniljfrosting. Inte så värst snygga kanske men det gör inget! Jag jobbar på det till nästa gång.
 
Jag har följt ett recept som hittas HÄR. Där hittar ni massvis med recept på nyttigt och gott.
 

Kommentera här (0)
Bakning på gång.

Ja håll i hatten. Jag ska ge mig på att baka en nyttigare variant av morotsmuffins med vaniljfrosting. Hur gott låter inte det?


Kommentera här (1)
På jobb

Det bästa med mitt jobb är när min beställning med kläder ligger och väntar på mig. Älskar att få galja, prismärka, hänga upp och fixa. Detta är även något som jag får mycket beröm av kunderna av, vilket gör det ännu roligare.

Leendet på läpparna består..... :)


Kommentera här (0)
Morning morning...

Halvligger i soffan under filten med den fyrbenta utsträckt över mig. Dricker te och läser i boken. Slänger blickar ut och drar mig lite för morgonrundan i denna blåst.

Efter att ha tagit ett nytt beslut känner jag lugn i kroppen igen och jag är redo för en ny utmaning. Den kommer så jag kan vara så lugn.

Nu står det lite hemmaträning på schemat, bara för att jag känner för det. Måste röra på dököttet.

Denna dagen tänker jag ta mig igenom med ett leende på läpparna och positivt tänk.

Glöm inte bort att ett leende smittar av sig!


Kommentera här (5)
Kreativiteten har gjort sitt.

 
F*n vad bra det blev. Supernöjd över mitt skapande och jag kommer trivas så bra.Har lite av det matriella kvar men det får komma när det kommer.
 
Så vad tycks??

Kommentera här (0)
Med ett leende på läpparna.

Första dagen på veckan har anlänt. Vaknade väldigt tidigt av vindarna som dånade och smällde med allt den kunde fånga upp där ute.

Jag stack iväg till gymmet direkt och det blev även idag en bra träning. Styrketräning, justering av nacke och 5 kilometer med löpbandet :). Har ni provat att le när ni springer. Det brukar jag göra och det påverkar mig som tusan och det blir lättare och roligare.

Perfekt, nu en dusch sen väntar en del måsten.


Kommentera här (0)
Lördagsnöje

Ahh det här är supermysigt. Sitter och syr till min myshörna i vardagsrummet.


Kommentera här (0)
I drömmarnas värld.

Myser på hög nivå. Drömmer mig bort till det obegränsade, men finner möjligheten till att bli verklighet. Nu ska kreativiteten få ladda till max och det ska skapas mysfaktor....

.... var det tänkt iallafall, så får vi se hur det går! Haha


Kommentera här (0)
Normalt?

Kanske är hon kaxig nu med två år på nacken, men är det normalt att en hund försöker trigga igång en häst?

Hon är så himla rolig att titta på.

Vilken morgon, täckt av dis, vindstilla, svinkallt och fasaner som ger ifrån sig läte. Ja jag trivs. Nu ska jag bege mig in och påbörja en litterär analys i engelskan. Avundsjuka..?


Kommentera här (2)
Hur kunde jag glömma....

Tur Agria skickade ett grattis sms till vår fyrbenta. Jag hade förträngt det, djupt nersjunken i engelskan som jag varit.

Tänk att denna bestämda dam är två år! Herregud vad tiden rusar. Jag tror att jag älskar henne mer och mer hela tiden. Hennes personlighet är så häftig och ibland skulle jag allt bra vilja veta vad hon tänker... Min lilla fis.

ETT STORT GRATTIS PÅ TVÅÅRSDAGEN :)


Kommentera här (1)
Bra träning.

Idag gick träningen så himla bra. Styrketränade och efter det sällskapade löparbandet mig i fem kilometer. Det gick lätt idag.

Nu väntar en dusch och sen ska det läsas engelska.


Kommentera här (0)
Vardagsrummet.

Nu börjar det likna något. Det kommer kännas underbart när vi är klara här. Nu är vi bara på jakt efter lite nya möbler, tyger, lampor och lite annat smått och gott. Sen är det färdigt. ÄNTLIGEN.

Var inne imorse i lite olika butiker för lite inspiration.. Och naturligtvis så hittade jag något att ta med mig hem.. En ny matta:) Check! Nu är det bara resten kvar.


Kommentera här (0)
Djuprengöring.

Idag är en sådan dag då golvmoppen och dammtrasan får stå ut med mig. Allt ska saneras och städas av. Alla fönster ska få en omgång av mig, man ser knappt ut som dammet har lagt sig överallt.

Detta kommer antagligen ta upp hela min dag så jag har skrivet upp lite glosor på tavlan som jag går och upprepar varje gång jag går förbi:). Kanon... Nä nu kallar dammvippan på mig... Hopp och iväg.


Kommentera här (1)
Lite krasslig efter vaccin.

Det är en vecka sen hon blev vaccinerad och hon har tyvärr blivit påverkad av det. Veterinären sa att det kunde bli så och så blev det. Jag har meddelat dem och jag ska hålla ett öga på henne.

Hon fnyser och håller på hela tiden. Det är jobbigast för henne när vi går ut i blåsten får då stannar hon och gör det oavbrutet. Hur förklarar man det, hon andas in genom näsan samtidigt som det låser sig i halsen. Det låter hemsk och det är nog jobbigt för henne.

Men med lite lekar så tröttar vi ut henne så hon kan försöka sova. Vår lilla plutt!!


Kommentera här (0)
VARNING för stök!

 
Vilken härlig miljö va?
 
Nu är håller vi på med vardagsrummet. Det ska bli så skönt när det är färdigt så jag kan få SANERA hela vårt hem på dammkorn. Allt ska blåsas och det kommer vara en befrielse. Men nu ska vi först smutsna ner lite till :-). Det kommer bli så himla bra.

Kommentera här (0)
Livet fortsätter....

Hej på er…

 

Tittar in här innan jag ska bege mig till det som ger mig mat på bordet, jobbet. Det är mycket på jobb nu så jag får snällt ställa upp när det behövs.Känner mig lite stressad över att våren är på ingång så med risk för sura miner så vågar jag skriva att jag är lite glad över bakslaget som väntas komma in. Vill ju vara ute och pyssla i trädgården men det hinns inte riktigt nu.  När jag inte jobbar så måste jag sitta med engelskan och pausar jag i det så vill jag ju hjälpa till med renoveringen.

 

En av uppgifterna i engelskan är att läsa en bok. Det älskar ju jag. Kommer gå som en dans och det ska bli mycket roligt. Jag har valt en bok som heter ”Big mouth & ugly girl” av Joyce Carol Oates. Har hört mycket gott om den.

 

 
 

Kommentera här (0)
Har fullt upp.

Det är härligt att slippa känna sig rastlös... Haha?! Sitter med engelskan och tycker för stunden att det är okey:).

Det som gett mig energi är att jag tog en kopp kaffe ute i trädgården efter att jag kom hem från jobb. Ska göra en uppgift till sen ska jag jobba igen.

Ikväll blir det premiär med grillen. Får passa på innan vintern kommer tillbaka igen.

Har ni fått komma it och njuta av solen något?


Kommentera här (1)
Inte som alla andra.

Nä, vem tycker att det är roligt att köra till tippen?! JAG!

Idag har jag kört fram och tillbaka, fram och tillbaka, fram och tillbaka till tippen. Jag kan själv och gör det så gärna:). Har några turer kvar men sparar dem.

Nu väntas en promenad med pojkarna i detta underbara väder.


Kommentera här (1)
In English please.

Hello.
Ja, det är väl roligt att läsa engelska B. Stundvis är det pyttelitet kul iallafall. Nästa uppgift som står på tur är att jag ska spela in en ljudfil som ska lämnas in. Sådär kul eftersom jag inte är så värst glad för att prata engelska.

Men jag bara gör det och jag kan inte förlora något på det. Hej hopp... Oh så roligt med engelska... I am gonna make it! WOHOOO


Kommentera här (0)
Solig morgon.

Godmorgon. Solen är framme och önskar oss en fantastisk dag. Det är helt underbart och det spritter i hela kroppen.

Ska stå en stund och njuta i solen innan jag beger mig till jobb.

Ha en underbar lördag:).


RSS 2.0