Kommentera här (0)
Med ett leende.

 
Efter en hel natts sömn så går jag till skolan med ett leende. Idag ska det skrivas prov och än så länge är jag inte nervös (ska man inte vara det?)
 
Vi båda vaknade av klockan imorse och frågade varandra om vi varit uppe med valpen, och nä ingen har hört honom inatt. Det tackar vi storasyster för eftersom hon har sovit bredvid honom hela natten, mycket bra och så kommer det förhoppningsvis fortsätta. 
 

Kommentera här (2)
Tappat bort mig själv.

Jag har egentligen inte alls tid med att sitta här och skriva men jag måste få ventilera mig. Jag har kommit in i ett obehagligt stadie IGEN där jag inte känner igen mig själv. Alla kan ju tänka sig vad det innebär med att ha valp, all tid den kräver och framförallt ett tålamod som jag tappat bort. Jag råkade uttrycka mig i natt efter att ha blivit väckt av kräket och trampat i en kiss pöl att jag skulle kunna skjuta honom. Naturligtvis är detta inget jag står för och jag menade inget av det jag sa, tror knappt att jag var vaken ens. Usch vilken hemsk människa jag är! 

 

Det kan vara så enkelt att det bara är för mycket för mig just nu. Det tar på krafterna att hålla koll på valpen hela tiden och springa ut med honom på nätterna och inte minst att försöka få i honom maten. Jag är på helspänn hela tiden så jag uppfattar alla tecken från honom så han kan utföra sina behov ute, men helt ärligt, huset rasar inte för att han kissar inne, eller?! Blir orolig då han inte äter som han ska, och jag vet ju att han inte dör, han äter ju när han blir hungrig. Men jag är så rädd för att misslyckas med matterollen.

 

Skolan äter upp rätt mycket tid av mitt liv och med alla rättighet eftersom det är studier på heltid. Men att jobba extra på Ica var droppen som fått bägaren att rinna över och jag har faktiskt tagit beslutet att pengar går inte före mitt välmående så jag har sagt upp mig. Mitt sista arbetspass äger rum på lördag och det känns jätteskönt.

 

Imorgon ska det skrivas prov igen. Detta blir rena matteprovet då det är massa uträkningar i budgetar. Någonstans inombords så ser jag fram emot provet med ganska bra självkänsla men sen är det lärarens ord (detta prov kommer vara svårt för dig) som påverkar mig i bakgrunden och osäkerheten pulserar. Men jag ska allt visa henne! 

 

Beviset att det blivit lite för mycket för mig är att jag inte kan koncentrera mig på lektionerna och helt plötsligt orkar jag inte tänka. Det som är orsaken till att jag sitter här nu och skriver är att idag på lektionen började gråta, det gick inte att hålla inne och helt ärligt så vet jag inte varför tårarna kom. Hjärtat började slå snabbt och det gick inte att hålla inne. På lektionen fick vi i uppgift att skriva en rapport om det här som tagits upp i nyheterna om angorakaniner. Det blockade sig helt och tankarna tog över, men jag har en fantastisk klasskamrat som uppmärksammade att jag blev frånvarande och kom till mig och delade med sig av lugnande ord! Tack!

 

 

Så nu ska jag stänga ner här igen och dricka mitt kaffe och bara fokusera på att förbereda inför provet imorgon och allt annat får vara. Så hej på er! 


Kommentera här (2)
Mina två små glädjeampuller

 
Det värmer i mitt hjärta och se att de inte bara leker utan även att de kan sussa tillsammans. Något annat de har gemensamt är snarkningarna och de berömda fisarna. Ibland tror man att en sopstation blåster förbi. Haha, men det är väl charmigt....eller??!?

Kommentera här (1)
Välkommen Chabbe

 
Åh det är underbart med valp men gisses vad det tar på energin. Vi alla kommer bra överrens och grannarna i Skabersjö är redan charmade :-)  Oj nu vaknade vi, snabbt ut och kissa för att sen gå al in i buset. 
 

Kommentera här (0)
Hon kallas numera pricken.

 
Tänk om hundar kunde prata. Efter ett besök hos veterinären så har vår fyrbenta fått nya kortison tabletter i hopp om att dämpa dem kliande plider hon fått över hela kroppen. Hon har fått dessa vid tre tillfällen och vi försöker reda ut vad som kan orsaka utslagen. Märkligt är att det är värst på morgonen och på kvällen. Sköljer vi av henne i vatten så lägger dem sig och försvinner, men kommer såklart tillbaka dagen efter igen. 
 
   Första gången. (på öland, Juni-13)
 • Kraftigt attakerad av myggor.
 • Dåsig och hängig efter kraftiga kräkningar.
 • Fick blötmat efter matvägran.
   Andra gången. (strax efter öland, Juli-13) 
 • Biten av hästflugor/ myggor eller myror i trädgården. (?)
 • Kräkningar.
 • Blötmat pga fortsatt matvägran.
   Tredje gången. (november-13)
 • Hon har precis löpt.
 • Vi har precis tvättat hennes filtar. (vilket vi brukar göra)
 • Hon har fått smaka annat foder.
 • Kräkt en gång.
 • Hon kan ha blivit stucken av en mygga då jag smälde en som satt och sög på mig.
 
Det är svårt att hitta vad det kan vara. Hon är en finsmakare och äter allt skit som finns ute i naturen, helst ska det vara bajs. Vi är väldigt stränga med att hon INTE får äta vår mat, så det kan vi utesluta. Vi är sociala och hon träffar många andra hundar. Jag kom på mig själv med att sitta och klia mig på två myggbett och att jag faktiskt tog livet på en jättemygga i går. Jag vet ju inte om hon också har fått några stick och reagerat på det. Och det här med att hon kräker kan vara en ren händelse för det är inte ovanligt att hon kräker, det händer någerlunda ofta. 
 
Är det något som du känner att jag inte tänkt på när jag skrivit upp detta? Vi har naturligtvis pratat om mycket mer än det jag fått ner här, men detta är det som vi i första hand tänker på. Vad är det som händer med mitt pälsklädda liv? Kan det vara så att hon bara är känsligt och att hon kommer få reaktioner då och då och att vi alltid ska ha kortison hemma?!! 
 

Kommentera här (1)
Stor och liten

 
 
Nu börjar nedräkningen nå sitt slut och installation av säng, koppel, vatten- och matskål är klart. Tre dagar kvar sen kommer vår store lillebror till Skabersjö. Vi längtar och det ska bli så mysigt, eller jobbigt, men med sin charm kommer han förmodligen att få oss att glömma bort allt det dryga som innefattar att ha valp. 
 
Rossie har redan invigt han säng. Hon känner sig nog som en drottning och tror att hon har fått en säng till. Haha så fel hon har.... Hon kommer få en chock på fredag! 

Kommentera här (1)
Dagens bilder

 

Kommentera här (0)
Lördag....

 
Startade lördagen med en underbart mysig promenad med mina älsklingar. Idag är det jobb för min del, så jag har min lördag räddad.
 
Vad hittar ni på med en dag som dennna?
 

Kommentera här (1)
I made it!!

 
 
Jag klarade det, och jag gjorde det bra också :-). Innehållet var inte alls vad jag förväntade mig men det kommer väl i nästa prov som är redan nästa vecka. Inför kommande prov så tränar jag på olika uträkningar i kalkyler och budgetar. Heja Heja. 
 
 

Kommentera här (1)
Avslöjar.

 
en hårig hemlighet.
 
 
Ny vecka och nya utmaningar. Ikväll är det träning på hundkörskolan. Förra måndagen som var första gången gick väl bra, har inte förväntat mig något och det är lite svårt att få en uppfattning på en timmes introduktion. Fick bekräftat från en av ledarna att vår hund är en nonchalant och dominant brud. Hmmm, jo men jag tackar, I KNOW, det är jag också. Haha nä inte riktigt kanske! Ska bli väldigt spännande att få lära sig hur man hanterar en dominant Boston Terrier och en svagare matte. 
 
 
 
 till avslöjandet....
 
Denna gossen på bilderna är nyckeln till vår fyrsamhet. Imorgon ska vi åka och hälsa på honom för andra gången och vår dominanta brud ska också få följa med. Längtar! Tänk att den fyrbenta går här hemma och har ingen aning om vad som väntar. En störig och jobbig valp ska flytta hit och hon ska uppfostra, kul. Hennes nos kommer förmodligen övergå i rosa väldigt ofta och suckarna kommer vara högljudda av trötthet. Sen december har sambon bara pratat fördelar om att skaffa en hund till men jag är som jag är och lyckas alltid tänka för mycket. Men det som överväger i mitt tänk nu är att hundar mår bättre av att alltid ha någon vid sin sida. Det blir dyrare, kräver mer tid till både dem och dammsugaren, omständligare vid löp och vid passning...... men vad gör det? All kärlek de bjuder på övervinner allt det där. 
 
Det är väldigt passande att jag går på kurs nu och tar hundkörkort, det kommer nog behövas :-) 

Kommentera här (2)
Prestationens dag.

 

Kommentera här (1)
Livet på en tagg...

 
 
Min gud vad tiden går fort... Jag vet inte hur det ser ut i er kalender men i min så är där bara två månader kvar av 2013 så nu måste nästa års kalender inhandlas. 
 
Det är så lätt att falla in i vardagen och glömma bort små trix för att göra vardagen lite lättare och roligare.

 • Så kom ihåg att le dig glad! Ett leende är väldigt smittsamt, det är helt gratis att ge bort och det är väldigt roligt att få ett tillbaka. Du blir glad av att le.
 
 • Beröm andra! Var generös med komplimanger och var inte rädd för att berömma andra. Den du berömmer bli glad och det får du tillbaka för du blir ju glad av att göra andra glada. Det är lätt, prova!

 • Muntra upp med musik! Ett bra sätt att muntra upp sig själv är att lyssna på musik som peppar dig. Musik som du bara känner att du inte kan sitta still till utan det rycker i benen hela tiden.

 

 

Nu ska jag med ett leende på läpparna gå in och duscha med släckta lampor för att sen torka min kropp genom att springa runt naken i huset till en väldigt bra låt :-)  Tokstolle, tänker ni. men så gör jag för att bryta rutiner och jag har kul. 

Kommentera här (1)
Frustrationen är på topp.

Bland annat dessa två uppgifter nedan har jag tidigare räknat på och fått hjälp med eftersom min hjärna inte riktigt tänker släppa in procent tänk. Nu cirka två veckor efter sätter jag mig och tänker öva på massa uppgifter igen och där av dessa två. Det är så knäckande att jag inte ens kan klara av dem trots att jag har mina tidigare uträkningar som facit. Jag fattar verkligen inte hur man räknar procent!! 

 

Det som knäcker mig mest är att min lärare sa till mig att detta kommande prov kommer vara svårt för mig! Jag vill ju självklart bevisa henne motsatsen men jag har ingen aning om hur jag ska göra för att få in i huvudet och faktiskt förstå. Hitta tänket! 

 

Det jag hakar upp mig på är all text. Det förvirrar mig. JAG MÅSTE LÄRA MIG ATT RÄKNA I PROCENT!!!! 

 
 
Tårarna sprutar på mig och det gör jätteont i magen. Jag vill ju fatta men det går inte in. Om min lärarare ändå kunde höjt min självkänsla genom att säga att jag fixar detta precis lika bra som dem föregående proven. 
 
Nä nu ska jag samla mig, damsuga upp allt sudd på bordet och golvet och se om jag kan hitta ett sätt att tänka på. 

 
Jag gjorde precis ett matematiktest som vi fått skickat till oss och det klarade jag med endast 3 fel. Bra jobbat men dem tre felen gjorde att jag bara uppnådde 16 poäng av 25. Hade man under 20 poäng så hade man en del träning framför sig. Vilka sorters uppgifter tror ni jag failade på??..... Jo j*vla procenträkning.
 
 

RSS 2.0