Kommentera här (1)
Symaskinen går varm
Det var ju roligt att sy när man väl fått kläm på det:) 

Vad tycks?

Kommentera här (1)
Stoff & Stil

Efter att ha sökt runt en massa på internet angående tikskydd till min svanslösa Boston Terrier så har jag gett mig på att sy ett eget. Haha!! Körde in till Stoff och stil för att köpa hem tyger men hittade i stressen inte riktigt vad jag sökte men kom ändå hem med tre tyger. Är det kvinnligt eller?  När jag kom hem så började jag sy i mina gamla sammetsgardiner och TADAAAA... man ser ju knappt att hon har något på sig. 
 
Nu ska jag bara justera lite och försöka få ner detta på papper så jag har en mall och kan göra fler 
 

Kommentera här (0)
Inställt

 
Brrr... vilken storm den här Simone. Tycker det är en aning obehagligt med blåst men jag är tydligen bortskämd med ström så jag låter mig undehållas av tvn, omringad av värmande ljus.. 
 
Idag skulle den första träffen på hundskolan äga rum men blev inställd på grund av stormen som lovats. Jag kan skriva att jag är ganska glad över det för fy hundan att vara ute i detta väder. Så vi får vänta en vecka till. 
 
Hoppas ni har varit rädda om er och hållt er inne <3
 

Kommentera här (2)
Skolsnusk

 
 
Blir så kluven när jag läser och lyssnar på allt detta snack om miljön i skolan. Hade jag inte gått i skolan själv så hade jag förmodligen inte tänkt så mycket på det men nu gör jag det! Går i skolan alltså, ja och funderar på vad det snackas om. Jag har inte gjort en djupdykning så jag är inte helt insatt i vad det handlar om och vart man lägger problemet?!
 
Mina egna tankar!
Jag kan till viss del ha full förståelse över att man gnäller på att miljön är taskig och att elever inte kan koncentrera sig på skolans gång av olika orsaker. Det finns säkert skolor som har några år på nacken och behöver en skönhetsbehandling. Men helt ärligt, vad är det som det gnälls på. Kiss på toaletterna, smutsiga korridorer, söndriga dörrar och skitiga väggar. Man har fått det att låta som att det är städerskan och personalen på skolan som skitar ner och förstör. Så är det ju inte. 
 
Lite komiskt så har jag själv tagit en bild på en toalett som jag skulle traska in i på min skola men fick välja en annan. Varför gör man såhär? Jag kan istället tycka synd om städerskorna som ska behöva ta detta. Är senariet här att städerskan är klar med städningen och säger sen: Åh så fint det blev, lite papper över hela golvet sen är det klart! 
 
 

Kommentera här (0)
Insta update

                    
 
 
 
 Lite av vad jag delat med mig av på Instagram. 
 
                
 
 

Kommentera här (1)
Förnyelse

 
Vår morgonpromenad gav starka känslor på att vintern är på ingång så därför satt jag och lekte ihop en ny bild för er att skåda. Jag kommer förmodligen göra en ny när jag fått lite tid med kameran, men visst ska det komma en Winter Edition :-)

Kommentera här (0)
ResultatIdag fick vi tillbaka det här förskräckliga juridikprovet som ändå visade sig gått rätt bra. Jag är supernöjd, jag har klarat det och kan nu gå vidare. Det lite retfulla med detta prov är att man får minuspoäng vid felsvar, men det är ju lika för alla.

Vi fick även redovisat idag och det känns skönt. Nu har vi bara en personlig sammanställning kvar men det går fort.

Kaffe på detta :)


Kommentera här (1)
Återhämtning

Denna helgen har varit fantastisk. Helgen har bjudit på massvis med mys och kvalitetstid.Jag har tillåtit mig att påbörja en ny bok. Har fastnat totalt i Lars Keplers kriminalroman Paganinikontraktet, rysligt bra, detaljerad och lättläst bok. För att återgå till helgen så spenderade vi lördagen hos bästa vännen och fick göra det jag älskar, renovera. Efter inköp av färg, tapet och allt vad det innebär med renovering så började vi kvällen med mat. Mätta och belåtna fortsatte vi kvällen med öl och vin, målning och tapetsering och en del skratt. Det blev riktigt bra och jag blev en aning sotis för det fina resultatet. 
 
Ny vecka och det är den fjortonde oktober idag och jag har suttit ute i trädgården med en kopp kaffe och läst. Helt otroligt vilket mysigt väder det bjuds på, måste passa på när vädret tillåter. Det var rätt så skönt att få komma ut i den friska luften efter en hel dag vid skolbänken. 
 
Dagen börjar dra sig mot kväll och nu ska jag och den fyrbenta göra det som vi är bra på, mysa i soffan :-)

Kommentera här (1)
White House Down

 
Filmtips: White House Down är ett måste att ses. Riktigt bra film. 
 
 

Kommentera här (3)
Regnig höstmorgon

 
Jag bara älskar höstens färger och att det regnar toppar bara höstens intryck. 
 

Igår tittade jag på arga snickaren och Anders sa en väldigt vettig sak i gårdagens program. Familjen det handlade om hade det inte bara stökigt i huset med ett uppstannat bygge utan även i förhållandet. Mannen flydde hemmet medan frun i huset i princip vandrade runt som en tickande ångestboll. Det drogs i så många trådar att inget blev färdigt och allt tog sådan tid. Frun fick aldrig någon egentid och ta vara på nuet utan sprang ständigt runt och småpillade över allt.

 

Här sa Anders en väldigt bra sak. Ta en dag i taget och bestäm att du i två timmar ska göra något ”vettigt” som att tvätta, bygga/renovera, städa, eller vad det nu kan tänkas vara för måsten. Efter det är du klar för dagen och då ska du hålla egentid och göra precis vad du vill. Läsa en bok, ut och gå, plocka svamp, fika, shoppa, mysa i trädgården eller vad som nu lockar.

 

Jag reflekterade inte på vad han sa under programmets gång men i morse var de det första jag tänkte på när jag gick upp. Efter att jag börjat skolan så är mina dagar väldigt luddiga. Klockan bara springer ifrån mig och jag tillåter mig inte att göra annat än att sitta och plugga. Promenaderna har jag prioriterat men det är ju också nästan det enda. En stark känsla av stress pulserar och jag förstår inte vad jag gör för fel. Jag pluggar förvisso på heltid och det är det jag ska fokusera på men inte ska det väl få äta upp mitt liv. Jag pluggar från morgon till kväll.

 

Men då kom jag och tänka på vad Anders sa. Som det är nu så pluggar jag från cirka 8:00- 19:30. Plus att mina helger även innehåller mycket studerande. Mina dagar borde innehålla Skola 8:00- 16:00 måndag till fredag. Jag har otroligt svårt för att få in saker i huvudet och komma ihåg det så därför tar allt sådan tid för mig, men är det verkligen meningen att jag ska sitta så länge varje dag? Vad gör jag för fel? Hur hinner de andra i klassen med allt sitt, barn, ridning, jobb och allt vad de nu gör utanför skolan. Jag måste börja planera mina timmar och lägga upp hur mina dagar ska se ut. Måste tillåta mig själv till att stanna upp och njuta av livet. 

 

Idag har jag bestämt hur min dag ska se ut. Repetera inför redovisning. Två lektioner som innehåller juridikprov och sen redovisning. Efter det ska jag försöka hålla torsdag. Vi ska åka in till stan och shoppa kläder och present till min syster dotter som kanske behagar att titta ut idag. 

 

Har du några tips på vad jag kan tänka på eller hur jag ska tänka för att hinna med mig själv, mina nära och att faktiskt njuta av livet?!


Kommentera här (0)
Inför juridikprovet


Efter en hel dag med innehåll av plugg så känns det som att inget fastnar och att jag kört fast totalt. Fast det visade sig vara lärande att göra små lappar och öva med hjälp av dem. Långt ifrån allt sitter men jag har lärt mig lite till :). Det är ju roligt när man kan och morgondagen är sista chansen för att plugga inför provet. Puhh, det är allt lite nervöst.

Kommentera här (0)
Hundkörskola

 
Wiiieee Jag och Rossie ska med svärmor och deras lilla (läs stora) valp gå på grundkurs och mysa nu i höst. När man är klar och om man klarat kursen får man ett hundkörkort. Det ska bli himla kul och spännande och se om rangordningen kan ändras här hemma ;-). 

Kommentera här (0)
Ta vara på solens värmestrålar

 
 
Ja igår eftermiddag sprang jag ut insnurrad i en filt med juridikboken och satt och mös. Det är viktigt att ta vara på soltimmarna och kan man göra det med nytta så är det ju toppen. Jag är lite småkär i hösten och dess färger, det är underbart vackert! 
 
Solen är inte framme idag och det är rått och disigt ute, men det är mysigt. Fåglarna kvittrar här utanför och lugnet vilar stilla, förutom grannen som står och sågar ved eller vad han nu sysslar med! Haha. Livet på landet är underbart!
 
 
 

Kommentera här (2)
Mognare skolgång

 
Jag klarade provet och det gjorde jag med ganska bra resultat också. 30 poäng av 35. Supernöjd och med förhöjt självförtroende laddar jag inför nästa prov som hålls nästa vecka. Det är juridiken som står på tur och resultatet där har jag inte så stora krav på. Det är MÅNGA svåra ord och det är inget som jag intresserat mig för tidigare så allt är nytt för mig. Klarar jag kommande prov så har jag Efterlyst, Wallander- och beckfilmerna att tacka. Självklart så har jag mer livserfarenhet och ett mognare sett att lägga upp mina studier på, och lägger full fokus på det, så det är ju mycket roligare och lättare nu. Jag har lärt mig att prioritera och faktiskt välja bort sådant som inte är det viktigaste just nu........
 
 
I morse prioriterade jag en promenad i dem snabba skorna med den fyrbenta. Kaffet tänkte jag ta i skolan. Efter en svettig promenad med en stänkt av löpning så tog jag en dusch och gjorde mig iordning inför skolan. Satte mig med en drink för att läsa igenom juridiken inför lektionen. Väl färdig och redo för att bege mig till skolan ringer telefonen och får då veta att läraren är sjuk och lektionerna är inställda. Jahapp, motionen är avverkad och pluggandet är genomfört så nu sitter jag här och bloggar med mitt kaffe och underhålls av Malou på tvn.
 
Vad ska jag göra nu då?? Får väl gå ut och klippa gräsmattan och njuta för att fortsätta pluggandet lite senare.. För det har jag lärt mig, pauser i pluggandet är jättebra. Informationen fastnar mycket bättre då och jag slipper huvudvärk :-) Varför har jag aldrig tillåtit mig pauser i pluggandet i yngre ålder? Lagt ifrån mig böckerna för att göra något annat för att sen återgå i pluggandet igen! Varför har jag aldrig diskuterat ämnena med klasskamrater eller med familjen?, man lär sig ju mycket mer av att diskutera och fråga när man inte förstår. 
 

RSS 2.0