Kommentera här (0)
Vitt vin & Salta apor.

 
När sambon jobbar så åker aporna och vinet fram. Filmen Monica Z spelas just nu upp i tvn och sen blir det Känn ingen sorg! I detta huset hålls man kvar i verkligheten av höga snarkningar. 
 

Kommentera här (0)
Taget med rädsla och chock!

Ja hjälp... Bestämde mig för att min fredag skulle toppas med en foto-promenad och så blev det, fast utan kamera för den glömde jag! En bit in på rundan stannade vi till för att ta en bild. Då helt plötsligt upplever jag att det händer något i periferin och får syn på något som kommer fort emot oss. Stora klossar, snabba som vinden springer tre vildsvin förbi, gud vad jag började skaka och titta mig runt efter fler och vart vi skulle springa och gömma oss...... men de valde att springa ifrån oss så vi kunde fortsätta vår rutt. 
 
Man hör mycket om dessa svinen men trodde aldrig att de skulle vara så snabba. Och stora var de också....puhhh
 
 
 

Kommentera här (1)
Vem bygger drömmar?

-Hjärtat, Chabbe är uppe och din telefon har ringt flera gånger.

Har ett vagt minne av att denna mening är språkad av mig i natt. Flera gånger har jag vaknat av ljud och det är ”Tomas nätter”, av olika anledningar, så därför har jag väckt honom varje gång mina öron tyckts sig höra massa tassande. Varje tillfälle har jag bara fått ett nej till svar och vi har återgått till sovandet.

 

Varför hör jag saker som inte händer på nätterna? Det är inte första natten. Är det ”rädslan” av att valpen inte ska hinna ut och göra sina behov? Jag ljuger ju om jag skriver att jag inte är trött, frustrerad och ganska irriterad på kissandet på nätterna.
Men ”Tomas nätter” har av någon anledning varit kissfria. Happy us!

 

 

När klockan väl ringde så vaknade jag upp ur en väldigt märklig dröm. Det är alltid så svårt att återberätta drömmar eftersom de inte alltid hänger ihop. Så här var det:

 

Jag och Tomas gick i någon sorts gränd med massa stånd där det såldes allt möjligt. När vi kom till grändens ände så öppnades det upp och helt plötsligt var vi inne i Ullareds lokaler, ett väldigt stökigt Ullared. Bredvid mig upptäcker jag ett par som sitter på huk och pratar och jag tittar mig omkring för att se vad och vem de pratar med. Då kommer deras hund…… som sprang runt och lekte med flertalet andra hundar. Och inte nog med det… hunden, var en vit blixtsnabb vandrande pinne (?).

 

((Vibrerande signal från mobil))


Kommentera här (1)
Uppgift inlämnad för rättning.

 
Känslan när man trycker på skicka är bara så fantastiska och lättande. Såg nu att tiden för uppgiften var ända fram till vecka 13. Men det är skönt att redan ha det gjort. Så kan jag koncentera mig på projektarbetet och konteringar. 
 
Så godmorgon säger jag men en stor kopp kaffe, miniräknare och övningsbok full med konteringar!
 
 

Kommentera här (0)
Linus Svenning håller högtalarna varma.

 Får rysningar i hela kroppen.
 

 
Bästa pausen i pluggandet... dansa och sjunga till Linus låtar :-)
 
 
 

Kommentera här (0)
sekundärt behov tillfredsställt.

 
 
 
Jag är med Samsung och jag gillar det!! Jag behövde absolut inte en ny telefon och jag var absolut inte missnöjd med Iphonen utan var bara sugen på nytt :-)
 
 
 
Det är ju så roligt med nytt, och nä, det blir inte lättare att plugga när jag har en rolig telefon liggandes bredvid som ska utforskas. 
 
 
 
 

Kommentera här (2)
Inställda lektioner

Idag fick vi gå efter halva dagen.  Skönt, och bra med tanke på att de uppgifter vi gör under lektionstid bara stressar en eftersom de är lite svårare. Jag behöver mer tid för att tänka och förstå nu när vi blandat in momsen.
 
Det snöar för tillfälligt väldigt horisontellt. Drivor bildas och det är allmänt busigt ute. Chabbe ville gärna utforska allt som går att slicka upp ute medans jag tar damen på bar gärning med att stå i soffan och titta ut!! 
 
 
 
 
Nu blir det lite kontering med en skvätt tålamod och en stor kopp kaffe :-) 
 

Kommentera här (0)
I´m a big fan of Insta


 
 
 


Kommentera här (0)
Överraskning i glädjens väg

 
Ja vi var bjudna på dop och så blev det..... Men helt plötsligt ser jag prästen blinka med ögat och sen börjar han prata om något som tar tid för mig att förstå. Bröllop....ehh vaa?? 
 
Ja vi faddrar blev ombedda att sätta oss ner och prästen vigde min underbara syster och hennes fantastiska sambo. Det gick ju naturligtvis inte att hålla tårarna inne och jag gjorde allt för att slippa prata, för det kunde jag inte utan att gråten tog över. 
 
Lilla prinsessan Ellen var exemplarisk så henne behåller vi. Måste vara jobbigt för ett så litet barn med så mycket händelser runt omkring en hel dag. 
 
Denna familj kommer innehålla kärlek, glädje, tillit, trygghet och naturligtvis motgångar som de tillsammans tar sig igenom.  
 
ALL LYCKA TILL FAMILJEN NIHLÈN
Är så stolt över att ha er i mitt liv!
 

Kommentera här (0)
Påminnelse!!

God fredag på er!

 

Precis hemkommen från dagens lektioner och fick påminnelse om att en timer/brytare är fruktansvärt ful men en värdefull försäkring. När jag gick hemifrån så hade strömmen av någon anledning stängts av i området och jag tyckte att jag släckt och stängt allt.

 

När jag öppnade dörren så var ju nästan alla lampor i huset tända och det gör väl ingenting men kaffekokaren stod igång och var super het och det osade bränt. Jag tömde och sköljde ur den innan jag gick men jag tänkte inte på att trycka på knappen igen eftersom den inte lös. Det här med att alltid dra ut kontakten är man ju för lat för, hur nu det kan vara jobbigt?! 

 

Skräckscenariot om att jag inte kommit hem när jag gjorde och vad som skulle kunna hända, huset, hundarna ja allt... Brrr så hemskt. Nä här ska det införskaffas en timer/ brytare till kaffekokaren. 

 
 
Innan skolan så tränade vi lite med klickern.

Kommentera här (1)
80 kvar

 


Woho, jag har bara 80 enkäter kvar i vår undersökning angående handeln i Svedala. Vädret underlättar inte för oss, det är inte så underbart att stå ute i minusgrader. Vi har tagit på oss att intervjua 300 Svedalabor, alltså 100 var. Kändes som en bra ide när vi kom på den men nu vet jag inte om det var så lätt. Men vi kämpar på....
 
Från ingenstans så tror jag det blir en påse popcorn, ett stort glas vatten och några tårar till djurskyddsinspektörerna! Jag är så blödig och JA jag gråter till det programmet. 
 
Trevlig kväll på er!

Kommentera här (0)
Rättegång

 
Att få en överblick över hur en rättegång går till var annerlunda. Inte alls som jag tänkt mig. Fy vad nervös jag var! Den första var snabbt över så vi gick på nästkommande rättegång där det blev mer utfrågningar och vittnen kallades in. Vi gick på :Undanröjande av skyddstillsyn med särskild föreskrift och Brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra föeremål.
 
Det var stelt, precis som jag föreställt mig, men på ett avslappnat sätt. Kanske för att det inte var så "tunga" ärenden, inte vet jag. 
 
 

Kommentera här (0)
Studiebesök - Malmö Tingsrätt

 
Idag ska vi in och lyssna på en rättegång och det ska bli jättespännande! Vi hoppas på att få komma in på fallet angående våldtäckt mot barn men man vet ju aldrig om den blir av eller om där finns plats. Det finns några andra fall som börjar samma tid annars som vi kan välja mellan.
 
Lite nervöst är det, har aldrig befunnit mig i lokaler avsedda för rättegångar eller så viktiga människor i viktiga kläder. Att vara i samma rum med så många busar på en gång kan jag inte skriva för det är nog inte riktigt sant... haha. 
 
Nu ska det antecknas till referatet.
 

Kommentera här (0)
Bokföring i dagbok

Det är ju inte möjligt att jag lyckas göra rätt på min första bokföring som jag gjort helt på egen hand?! Tycker detta är jätteroligt, lite lurigt ibland men lär mig tänkandet snart. Nä, jag får nog dubbelkolla med läraren så det inte bara är en slump att det är rätt;)
 
 Kommentera här (2)
Det lilla som förgyller ♡.

 
Eftersom jag älskar min Tomas så mycket så har jag ställt en lite överraskning vid hans sängbord som han kommer upptäcka först när han går och lägger sig. Så lite, så enkelt och så uppskattat ♡.
 
 
 

Kommentera här (0)
Röra på dököttet

Idag är en sådan söndag som jag myser. Tvättar, städar, pysslar om hundarna, träning och förhoppningsvis lite plugg. Jag mår som bäst på kvällen när så mycket som möjligt är gjort. Det finns inget bättre än att få krypa upp nyduschad i en nybäddad säng och veta att hela huset är städat och damråttorna är utjagade. 
 
Nu kan jag inte sitta här.. hopp och iväg, ut med hundarna en runda för sen är det Body Pump som gäller!
 
 
 
 
 

Kommentera här (0)
Storhandlat

Känslan av fyllda skåp är fantastisk.....sen att det känns som att jag glömde hälften är en annan sak. 
 
Är jag på rätt humör så tycker jag det är super roligt att storhandla. Minsta lilla stress liggandes i bakgrunden påverkar handlingen enormt. 
 
Ni lutar det åt att klä på sig och gå ut med hundarna, kolla till snögubben i trädgården, skotta och busa :-) Måste trötta ut dem för sen ska jag på kalas och då får de bli hemma och passa huset. 
 
 

 
 

Kommentera här (3)
Lätta på datorn - Framkalla bilder

Vilken mysig fredag. Härliga lektioner med lite träning på kontering, vilket jag tycker är ganska roligt. Jag klarade uppgiften och blev anställd ;-).
 
Sitter just nu med en kopp kaffe och laddar upp bilder på Fuji för framkallning för att sen slänga in alla bilderna på en extern hårddisk så min dator kan bli några foto lättare. Måste få plats med ett nytt års fotografering.
 
Snön faller ute och dagen känns stillsam. Plötsligt har jag kommit på att jag är ju för hundan ledig om helgerna, jobbar ju inte varje lördag och söndag längre som jag gjorde för några månader sen. Underbart och behövligt.
 
 
 
 
Det är väldigt svårt att välja ut få foto av varje händelse.
Det tar sin tid.
 

Kommentera här (3)
Pratglada tjejer

Befriade från lektioner och fri planering med projektarbetet i den grupp man är indelad i. Så mysig har min dag varit. Tjejerna har varit här hemma och jag bjöd dem på frukost för att sen på tio minuter fixa de sista detaljerna på vår enkätundersökning som vi ska få godkänt av läraren innan vi drar igång med undersökningen. Vi hann även med lite planering om hur vi ska gå till väga innan vi övergick till sånt där tjejsnack som varade någon timme. Då ska ni veta att vi åt frukost klockan nio och klockan blev två när de gick!! 
 
Snön har börjat falla och jag kan lite tyst erkänna att jag tycker det är lite mysigt. Sitter nu och smaskar på knäckebröd med Rallarkorv på och en kopp kaffe och vet inte om jag kanske är värd en liten powernap. Jo så får det nog bli.... det är hårt att vara småhundsmatte.... 
 
 
 

Kommentera här (1)
Första snön

 
 
Vad är det med snöflingor och att bli speedad till tusen? 
 

Kommentera här (2)
Vackert

 
 
Denna morgonrundan med hundarna kunde inte blivit vackrare. Älskar ljuset som speglar och färgerna som skiftar.  
 
Idag drar skolan igång efter härliga veckors ledighet. Jag har verkligen tagit vara på dessa dagar och bara gjort sådant som jag velat för stunden. Känner mig utvilad och redo för tankeverksamhet. 
 

Kommentera här (2)
Säljer av .

 
Att samla på sig är inga problem, det är snäppet svårare att släppa ifrån sig prylarna sen. Än så länge har jag sålt för 880:-, saker som bara står och tar plats i källaren. Jag intalar mig att jag en dag kommer plocka upp dessa inredningsdetaljer och sprida ut i huset. "Jag kan ju alltid måla om sakerna om de inte passar". Men i huset har vi bytat stil helt plus att jag har öppnat lådorna flera gånger men inget kommer upp för det passar inte i vårt hem längre. Tänker för mig själv att jag säkert kommer byta stil igen och att det en dag kommer ställas fram, men efter ett och ett halvt år ståendes i kartonger så tror jag att jag klarar mig utan dessa detaljer. 
 
Mannen i huset är i startgropen för garagebygge och kvinnan är nere i inredningsträsket och på jakt efter ny soffa/ soffgrupp/ inredning i hela vardagsrummet :-). Pengarna som jag drar in går rakt till inredningskassan igen, perfekt. Jag är nu 880:- närmare 17 995:- 
 
 
 
 

Kommentera här (0)
Dog tornadon underhåller

 
Miljöträna, klippa klor, ut på promenader, lydnadsträning, utfodra..... ja det känns som att man inte gör annat. Mitt lov börjar ticka mot sitt slut och det avslutar jag med att gå på Kickoff med mitt gamla jobb. De tyckte att jag räknades in i gänget även detta året och det tycker jag är superkul. 
 
Innan skolan drar igång igen så läser jag igenom kapitlena som vi kommer köra igång med direkt, så jag inte sitter där och är trögstartad. Så idag bjuds det på företagsekonomi- marknadsföring och ett stort glas varm oboy. Kanske att jag sticker in till stan sen för att hitta en outfit till ikväll. Kvinna som man är så har man ju aldrig något att ha på sig ;-)
 

Kommentera här (2)
Med Bambu I Sängen...

 
Inatt ska vi sova med dem nya sängkläderna som vi fick av svärisarna, det tackar vi för!! Och lyckig är hjärtat mitt nu eftersom han äntligen har fått köpa en tv och sätta upp i sovrummet. Jaja, får han en tv i sovrummet så ska jag nog få till med min soffa i vardagsrummet :-). 
 
 

Kommentera här (1)
Eld

 
Älskar att kunna sitta vid köksbordet och se denna utsikten på kvällen. 

Kommentera här (1)
Runkeeper peppar

 
Vilken skillnad från december månad och Januari som knappt har dragit igång. Det peppar mig en aning och jag vill bara ut hela tiden. Dock tror jag inte det blir lika kul nästa månad då jag har en hel del kilometer framför mig för att komma upp i samma nivå. Det går ju bra nu, tråkigt väder men bra för promenader, lov och lediga dagar, ljudbok, hunden blir rastad, en syster som är mammaledig och taggad på promenader. Som pricken över i:et så har jag fått in en bra rytm med BodyPump passen också och det känns underbart! 
 
 

Kommentera här (1)
Babymys

 
Mosters lilla älskling...... har introducerats till kameran.
 
 

Kommentera här (1)
Fika på stan

 
 
Det blev en promenad vid Värnhemstorget i Malmö och en fika. Vilken fantastisk lördag, underbart väder. Det här måste vi göra om snart. Vi gick även in i djuraffären som vi passerade och fick köpt ett nytt halsband till Chabbe att få växa i.
 

Kommentera här (1)
Home Sweet home

 
Halvt utmattad men tillfredsställd efter en timmes grym BodyPump. Vaknade med halsont och trots att jag vet att det inte går så loggade jag in och kollade ifall det gick att avboka passet. Självklart gick inte det och nu sitter jag här, tränad och klar. Man orkar mer än vad man tror och man blir så himla nöjd efteråt. Älskar att detta jullov utan snö har bjudit på så mycket fysiska aktiviteter, mår bra av att tajta till kroppen efter allt sittande uppslukad av skolböcker.
 
Idag är det åter blankt på schemat så vi ska åka in till Svedala och gå en runda med hundarna för att miljöträna dem. Det är viktigt och det kräver så enkla medel för miljöträning. Hoppas på att få träffa andra hundar också, för här hemma träffar vi bara Billy (en jätte rolig beagle som bara vill gräva gropar). De nyinflyttade grannarna har också en hund i form av en schäferblandning men den har jag inte sett sen jag halvhjärtat skällde ut hans husse om att plocka upp skitar!!  Jaja, jag är av med alla skitar som gjorde mig fruktansvärt irriterad tidiga morgnar. 
 
En sak jag funderat på..... Är textstorleken här i bloggen för liten? 
 
 

Kommentera här (2)
Knyter band.

 
Eftersom gossen här tycker det är förskräckligt att klippa klorna så får han bekanta sig med filen istället. Framtassarna gick hyfsat bra men baktassarna var ett mindre krig, men han ska nog bli kompis med filen. Jag ska nog allt vinna denna kampen också :-) 

Kommentera här (0)
Hundkörkort

 
Ja nu har vi tagit körkort och självsäkerheten är väl aningen starkare. Det kommer en uppföljningskurs som äger rum i skogen och den tror jag att jag kommer gå på. Det är där ute bland allt godis som vi har det lite svårare för att lyssna ;-). 
 
Trodde aldrig att jag skulle gå på hundkurs, och det är för att jag är blyg, men kan så här i efterhand säga att det faktiskt var riktigt kul och trevligt. Sen tror jag (lite kaxigt) att vi två skulle haft en annan nivå för att utmana oss riktigt. Kanske agility eller något annat där hon måste jobba med hjärnan. Vi är ju inte valpar länge, sitt, ligg och stanna kvar kan vi ju redan. Tur där var tjugo andra hundar och massa störmoment. Mycket bär jag med mig och kan med glädje ha användning för till vår busiga Chabbe. 
 
Lärorikt! 

RSS 2.0