Kommentera här (1)
Arrie

 
Idag lyckades vi lura med oss husse på promenad runt Arriesjön. Mysigt som tusan 

Kommentera här (0)
Promenad i fästingparadiset

 
 
Fy bubblan vad fästingarna kryper snabbt och stora är dem också. Det kliar överallt när man varit i skogen.

Kommentera här (0)
Trädgårdsmys

 

Varför inte utföra lite trädgårdsarbete en måndag som denna?! Man ska ju göra sådant som man tycker om och nu sitter jag här med blåsiga händer och är nöjd. Räfsan, gräsklipparen och mina händer har finslipat på en del av gräsmattan. Först fick räfsan arbeta sig igenom en ruta på gräsmattan, mina händer fick agera ogräsplock och sen finslipade gräsklipparen för att jämna till.

 

Detta var bara förarbetet, efter detta så spred jag ut toppdressingen som jag blandade med gräsfrön. Gräset har det väldigt kämpigt där uppfarten en gång varit. Nu är det fint och vattning pågår. 

 


Kommentera här (0)
Lyckad upptäcktsfärd.

 

Jag fullkomligt älskar Skabersjö. Vi har varit boende här i två år nu och jag har upptäckt en helt ny del av området och den har förtrollat mig totalt. 

 

Helt lyrisk och en aning nördig så promenerade jag i detta område två gånger igår och idag blev det en lite längre runda. En dag ska jag bege mig ut dit igen och då ska kameran med så ska ni få se hur underbart förtrollande ställe jag hittat. 


Kommentera här (3)
U S A

 
USA-resan närmar sig med stormsteg och jag har fortfarande inte fattat riktigt att jag ska få uppleva detta med min älskade underbaraste sambo. Fattar ni.... jag ska till USA?! 😜
 
New York  -  Key West  -  Miami Beach
 
 

Kommentera här (0)
Personligheter

 

Älskar mina köttbitar som bara är så egna och uttrycksfulla i sina figurer. 


Kommentera här (0)
Den envise vinner.

 

Godmorgon.

Känslan av att öppna dörren och låta hundarna springa ut och mötas av fågelkvitter och frisk doft, den känslan är kraftfull och jag njuter till fullo av den. 

 

Själv sitter jag här inne och ugglar eftersom jag inte mår på topp, har drabbats av förkylning och halsont och känner mig helt avslagen. Igår låg jag i sängen typ hela dagen, mörkt och tyst och bara glodde på film. Min hjärna bara skriker till mig att ta min kopp Zoégas och bege mig ut i trädgården men jag orkar inte, och ljust är det också.

 

Det är inte bara jag som är halverad utan Chabbe stackaren har åkt på öroninflammation. Nu är det två olika salvor som ska i öronen två gånger om dagen i tio dagar. Ni kan tro att det är en kamp här hemma, han gillar det inte och förstår när det är dags för medicinering. Han har kommit på att om han springer ifrån matte så slipper han kanske undan, men matte är både envis och bestämd och vinner.

 

Åter till tillfrisknandet.


Kommentera här (3)
Check på den!

Nu är äntligen min rapport färdig och inlämnad. En knapptryckning senare och jag är på gladare humör denna regniga tvätt söndag. För att vara ärlig så är jag väldigt nervös i hur min lärare ska bemöta mitt arbete då vi har haft lite blixtrar mellan oss kring att välja ämne. Det går bara att få godkänt och det måste jag ju få…..jag menar det är klart jag får godkänt.

 

För att hålla kvar i ämnet så håller jag på med inpräntningen i Ledarskap och Organisation. Så (o)intressant. Snart är jag ett ämne rikare som innehåller begrepp som POLSK, SWOT- analys, Hetero- och homogena miljöer, Ad Hocratin, Corebusiness, åh inte har du slutat läsa nu? Vem vet, jag kanske lär mig mer genom att dela med mig här?! Psykologer och forskare som Max Weber, Fredrick Taylor, Henry Minzberg och för att inte glömma McGregors teorier om X- och Y-människan.

 

Vem är du? X eller Y?

 

X- människan = Är lat, initiativlös, okreativ, trygghetsmaximerande och flyr ansvar. Styrs av yttre belöningar som pengar.

 

Y- människan = Arbetar gärna om uppgiften stimulerar, söker ansvar, tar initiativ och styrs av inre belöningar som känslan av att betyda något.

 

 

 

Visste ni att psykologen Elton Mayo var förgrundsman i den S.k. Human Relation- skolan och att han införde begrepp som grupper, normer, roller och sanktioner?! Nu vet du! 

 

Ja ni ser hur tunga grajor vi läser och mitt huvud är lite tröttigt och slutdatumet närmar sig med stormsteg.  Jag har inte bara färdigställt mitt projektarbete idag utan jag har sökt jobb också. Åh vad denna vill ha ett jobb nu och känna sig behövd. Men det är en helt annan historia och nu ska jag avrunda här för nu känner jag själv hur långt och (o)viktigt detta inlägg blev. 


Kommentera här (0)
Mörkröda tråden

Tjoho... pluggdvala var det här ja. Idag är det så himla härligt väder och jag mixar trädgårdsmyset med att plugga in instuderingsfrågor. Ledarskap och Organisation är inte kul men det är bara till att tjata, mata och pränta in i huvudet. 

 
 

Min akleja börjar en efter en att blomma och jag kan inte minnas att blommorna var så söta. Fast jag lade nog inte märke till dem förra året eftersom det var en stor oas av oreda i den rabatten förra året.

 

Färg-tråden på denna tomt är lite oklar men jag tror mig ha funnit en hel del mörkrött, lila, gult, grönt och en del vitt. Det mörkröda faller mig alldeles perfekt i smaken och det försöker jag lyfta in allt mer av. Det passar så bra till mina rostiga detaljer.  

 

För att fylla på med mörkrött så har vår trädgård blivit en Japansk lönn rikare. Åhh så fint det kommer bli när den blir stor och tar sin plats. Hoppas den har tålamod och håller ut till thujan växer upp och skuggar lite mer. Men det återstå att se.

 

 

Kommentera här (0)
Inte inlämnad

 
11 dagar kvar och jag ska iväg först imorgon till Lantmännen. STRESS. Jag avskyr att vara sent på det och ha ont om tid men det har sina olika anledningar och jag ska komma i fas snabbt igen är tanken. Halva arbetet är redan gjort och det ska bara kompletteras, intalar jag mig. 
 
Energi, energi och sprudlande energi...... orden ska bilda meningar av sig själv och jag är bara ett redskap för att trycka på tangenterna, arbetet formas och blir klart i tid och förhoppningsvis kan jag njuta av sista tiden som elev. Tack på förhand! 
 

Kommentera här (0)
Functional Power

 
Puhhh.. så tufft och så roligt. Nu är jag helt utmattad och faktiskt lite skakig efter ett pass Functional Power. 
 
Vi fick tillbaka våra prov i skolan idag som vi skrev förra veckan. Haha så fel känsla man kan känna. Jag gick därifrån med bra självkänsla och upplevde att jag klarade typ alla frågor, en och annan var jag väl osäker på men fick för mig att jag var rätt på det. Lite besviket så såg jag poängen jag skrapade ihop till, 23.5 av 30. Jag som gick först av alla och kände mig så himla nöjd..... jaja det är mänskligt att vara snurrig. Jag fick iallfall ihop bokslutet och det var det viktigaste.
 
Nog om detta... nu ska jag söka ett jobb. Gókväll.
 

Kommentera här (2)
tokig unge

 
 
Idag startade jag min dag men en lite svettig förmiddag, haha. Det är svettigt att vara barnvakt och det finns inte utrymme för pauser utan det är bara till att lyda damens önskemål. Försökte ta lite bilder på oss, utan att lyckas så bra vill jag då tillägga, vilken fart det är på henne. Får plocka fram systemkameran nästa gång.
 
Älskade Ellen får en verkligen på andra tankar.
 

Kommentera här (1)
cykeltur till stan

 
Med lite hjälp så blev däcken välfyllda med luft och jag kom på den brilljanta iden om att cykla in till jägersro. Väl där inne så handlade jag fästingmedel och bullar med mig hem. Älskar att jag gjorde detta och det kommer garanterat upprepas. 
 
 

Kommentera här (0)
Ilandsproblem.

 
Känslan när man ska pumpa däcken på cykeln och helt plötsligt har mindre luft i däcken än innan jag pumpa !!!!!! 😩
 
Jag som skulle ut på en cykeltur med kameran...
 
 

Kommentera här (1)
En rolig tunnel


 Jag blir knäpp på det här med att filma. I min telefon är INTE videon upp och ner. Jag gör ett nytt försök imorgon.

 

 


RSS 2.0