Kommentera här (0)
Återställning påbörjad.

 
Ett helt släp med jord är nu fördelat på den lilla plätten och spåren efter grävare och dränering kommer snart vara som bortblåst här. 
 
 

Kommentera här (0)
Perfekt söndag

Startade dagen med en löprunda med min lilla Rosa.. Det var väldigt skönt..och längesen. Måste komma i form igen då de på jobb fick nys om att jag brukar röra på mig och anmälde mig till något lopp i Damnark. 
 
Trots att det regnat så har jag varit ute hela dagen med Sandra och Ted och hjälpt dem röja upp i deras trädgård. Så himla roligt och inspirerande. 
 
Sandras blogg hittar du här.
 
 
Väl hemma så var jag bara tvungen att gå en sväng i trädgården och då upptäckte jag att rhododendron slår ut i blom nu.... Den gillade visst att bli flyttad den med. Man ska våga.. Både min japanske buskrosling och rhododendron stormtrivs och ingen är lyckligare än jag. Även Katrusaträdet leverar just nu och är ett ståtligt ögongodis. 
 
 

Kommentera här (0)
Kliar i fingrarna.

 
 
Ja nu tycker jag att dom kan bli klara här hemma så jag kan få hålla på i vår trädgård igen.... Det kliar i fingrarna nu och jag vill bara få väck allt skit. Det som gör det lite lättare för mig är att det grävs hos två grannar också.. så dom har det också lerigt och stökigt. 
 
 

Kommentera här (0)
Sakta men säkert

Det har stått still här hemma några dagar då det har regnat. Men nu är det uppehåll så de har kunnat jobba på lite till. Snart har de tagit sig runt huset och sen är det bara resten kvar..... puhh. Det här blir så himla bra!
 
 
.
 
 

Kommentera här (0)
Trädgården

Ja då var det fredag igen och det känns helt underbart. Skyndade mig hem efter jobb till hundarna och till en himla röra för att gå min mysrunda i trädgården och titta på allt som börjar växa, växter som jordhögar.
 
Rätt intressant hur mycket vatten som fortsätter att pumpas upp från vår nya brunn. Var kommer allt vatten ifrån? Kan dock meddela att det börjar torka upp inne i källaren nu så det är ju lovande.
 
 
 
 
Något lite mer roligt för min del är att jag flyttade 2 rhododendron inför dränering och det visade sig vara en jättebra idé. Den har exploderat i blommor och lyser upp från vårt köksfönster. Jag är så nöjd över att jag efter mycket brottandes med mig själv placerade dessa där jag gjorde.
 
Nyligen så har jag även lärt mig att växten ovan heter Pieris japonica, Debutante och tillhör buskroslingsläktet i familjen ljungväxter. Så vet ni det!

 

 
 

Kommentera här (0)
Drar och tränar

När man kommer ser det ut som att det varit krig i trädgården... usch nä lika bra att sticka och träna. Idag är det Functional power som står på schemat.... svett svett svett...
 
 
 

Kommentera här (0)
Dränering

Då har arbetet påbörjats och jag tycker det är ljuvligt att gå till jobb och slippa se allt. Detta ingreppet var väldigt behövligt säger vårt hus.... hjälp vad mycket vatten. Idag har hjärtat mitt även gått runt och kollat alla brunnar här i gatan för att se om det finns någon anledning till allt vatten. Jodå... björkarna lite längre ner på gatan har växt in i brunnarna men det är åtgärdat och vattnet rinner fint nu.
 
 
 
 
 

RSS 2.0