Kommentera här (0)
En tuff sterilisering.

 
En matsked kladdmat minst fyra gånger om dagen. 1/2 tablett Flagyl två gånger om dagen och 3/4 tablett Baytril om dagen. Hon ska ha det så lungt och stilla runt om sig så hon får vila. Och det är inte det lättaste med en hejvild envis och sjukt stark boxer som tycker sin syrra luktar dundergott. 
 
Det fick lite oplanerat bli ett nytt vetrinärbesök i lördags (vi vet vart vi ska lägga pengarna denna månaden) då Rossie fick komplikationer efter operationen. Efter denna helg så vet vi att hon INTE tål varken Rimadyl (Analgetikum med antiinflammatorisk och antipyretisk effekt) eller Zantac (Syrahämmande medel).
 
Rimadylen som är antiinflammatorisk skulle hon ta efter operationen men fick kräkningar och diarré med blod. I vårt andra besök skulle hon få dropp på nytt och Zantac men fick en allergisk reaktion. 
 
Efter nya blodprov så visar det sig att hon har väldigt hög sänka och fått inflammation i tappen som man inte opererat bort (?) och infektion i tarmarna av Rimadylen. 
 
Vi kämpar på här hemma och hoppas att proverna visar bättre resultat på måndag så hon slipper operera sig igen. 
 
Min lilla älsketoffs är bara så ursöt i sin lilla dräkt som vi köpte så hon slipper tratten. 
 

Kommentera här (0)
Håll koll på löpet...

 

Vår lilla Rosa började blöda fyra månader för tidigt och två röntgenbilder och en bajs senare så visade tredje röntgenbilden en förstorad livmoder. 

 

Tacka vet jag försäkring och ett stadigt sparkonto, strax under sjuttontusen gick detta kalaset på. Nu ska hon bara göra det som hon är bäst på, äta, snarka och fisa ballonger. Min lilla plutt! 

 


Kommentera här (2)
Ärren som inte syns....

....men som heller aldrig försvinner!
 
 

Jag har lovat mig själv att lägga undan det lilla barnet som är en grubblare vars mage bara bultar av ångest. Kanske är det närmandet av december månad och allt vad nu det innebär som påverkar mig med en pulserande inre ångest som jag inte riktigt kan ta på, men som jag så väl känner igen.

 

 

Är det så att jag inte är helt kvitt mina känslor när det närmar sig tider då allt påminner om dåtid. Den tiden då det utåt alltid skulle utstrålas värme och lycka, men hur det verkligen var innanför skalet pratade man inte om för det hade ingen annan med att göra.

 

 

Fattade de inte att jag förstod? Eller struntade dom i det för att det var enklast? Tänker mina föräldrar lika mycket på tiden som var som jag gör? Gör mina syskon det?  

 

Den stora frågan är egentligen om det överhuvudet taget finns någon sårvätska som kan läka dessa psykiska sår som bildats under så många år? 

 

 

Jag är så glad för att man idag kan prata om sådana känsliga saker så man förstår att man inte är ensam, det är inte ens fel och man hade inte kunnat förändra något. 

 

 

En sak som jag ofta tänker på och tycker är väldigt jobbigt är att jag inte kan återberätta min barndom i en röd tråd. Allt är så luddigt, förvirrande och det är så mycket som jag glömt, eller kanske förträngt. Årtalen har jag ingen koll på, när jag bodde vart och vad som hände när. Det hänger kvar än idag och jag skäms ofta för att jag inte kommer ihåg saker.

Tar jag mig igenom dagen så är det bra, sen vilken dag på året det är spelar ingen roll.

 

 

Jag tror att min uppväxt har gjort mig starkare men ibland faller jag tillbaka till det lilla barn som var så tystlåtet, rädd och otrygg.

Otrygghet, rädsla, skräcken av att göra fel- är det så ett barn ska växa upp?

 

Nu tar det emot att trycka på publicera och återigen är delete-knappen i mitt synfält. Samtidigt så känner jag en oerhörd lättnad av att få ner tankarna i skrift så jag slipper gå runt och bära på dem.

 
Ett inlägg från 12-07-11, Lättar på mitt hjärta
 
Vågar jag fråga om det är fler som blev stoppad i dörren av sin pappa och inte fick komma in? Han sa aldrig varför men jag förstod precis, när jag förklarade att inga kompisar kunde leka och att jag ville komma in så fick jag snällt gå kolla om posten hade kommit för tredje gången under samma förmiddag. Det vara bara till att hålla sig undan. Det dom inte kände till var att jag ibland smög på dem.....
 

Kommentera här (1)
Hästapollar

 
Syrran vår har köpt två föl och idag har vi hälsat på och tittat på de småstora pollarna. Vi valde inte den bästa dagen då det var blåsigt och kallt men det bjöds på en tur med de stora hästarna som skulle ut på en runda med vagnen.
 
 

Kommentera här (1)
Titta inte bort

Sekunden innan de där klumpiga blöta pussarna är ett faktum.
 
 
 

Kommentera här (1)
Möblerat om

 
Det bästa med kalas är att alla möbler flyttas så man får städat ordentligt sen. 
 
Jag längtar till imorgon och det ska bli jättekul att träffa familjen. 
 
Jaha nu är man 28 och ett år klokare. När jag tänker tillbaka några år och ser hur jag har det idag så är jag riktigt nöjd med resultatet och jag hade inte kunnat få det bättre. 
 
 

Kommentera här (1)
Allt handlar om livskvalité

 

En känslomässig dag då funderingarna kretsar kring hur vi tar vara på tiden och njuter av livet som vi får äran att få leva! 

 

 

Att leva i nuet är svårt och det kräver sin konst... Alltid är det något vi ska hinna med, massa måsten som tickande väntar och medan du planerar framtiden så pågår livet. 

 

 

Idag är en sådan dag då jag stannar upp och tänker på vad jag faktiskt har och det som berikar mitt liv.

 

 

Och på tal om att tiden går så har jag inte tid att sitta här, ska förbereda en middag till min hälft som har haft en låååång arbetsvecka. Finns det något roligare tillfälle att laga middag än när det är oplanerat och iordningställt för måltid utan den andras kännedom? 

 


RSS 2.0