Kommentera här (0)
Noll fyra noll noll


Imorgon bitti ringer klockan tidigt. Inventering på jobb några timmar sen kommer klassen hem till oss på fika. Gillar våra tisdagar skarpt. Dock så är det råpluggning på juridiken som gäller nu, prov nästa vecka. Och på tal om prov så får vi tillbaka företagsekonomi-provet på onsdag först. 

Nä nu är det kväll, borsta tänderna och stirra ner så man kan somna i tid. Perfekt med fotboll för ögonen.... Kommer somna fortare än vanligt ZZZzZZzzz

Kommentera här (1)
Underbar septemberdag


Har haft en fantastisk söndag med svärföräldrarna. Lite shopping i stan för att senare landa i trädgården med sol, kaffe och blomsteplantering. Att det även slank ner hela tre kanelbullar behöver vi inte nämna.

Längtar till skolan imorgon då jag hoppas på att vi får tillbaka provet. Känner mig ganska säker men man vill ju veta hur det gick! 

Trevlig söndag:)
Kommentera här (0)
Plugga inför prov

Kan man plugga för mycket till ett prov?? För om det är möjligt så har jag nog gjort det. Nu när jag tittar i boken och läser instuderingsfrågor så är det helt tomt, jag kommer inte på några kreativa svar alls. Frågor jag har kunnat svara på innan upplever jag som helt främmande nu...har vi ens läst och pratat om detta på lektionen?!?
 
Provet är först på fredag och det är evigheter tills dess känns det som, jag vill bara få det avklarat. Med tanke på att det är första provet så är det lite nervös, hur lägger hon upp frågorna och har jag pluggat på rätt sätt? (Uppenbarligen inte eftersom jag inte känner igen något som vi pratat om i tre veckors tid.)
 
Nä nu skiter jag i detta och går ut och går en sväng med den fyrbenta. Jag har läst igenom de sex kapitlen två gånger, läst sammanfattningarna ytterligare tre gånger, svarat på alla repeterafrågorna och pluggat in dem fyra, fem, kanske tio gånger. Anteckningarna är väl använda. Repeterat, upprepat, repeterat och upprepat och läst i princip under hela dagarna i två veckor och diskuterat med klasskamraterna. Ja ni fattar. Hoppas bara inte alls försvinner när provet ligger framför mig!!! 
 

Kommentera här (2)
Ny-gammalt soffbord.

 
Tror att detta är jag. Det är superkul att pyssla ihop saker och försöka få en röd tråd. Sambon tycker inte riktigt om hjärtat...och inte tavlan som jag gjort heller.....och inte bordet från början heller i och för sig...! Han har svårt för det här att jag tar in saker som legat i trädgården i hur många år som helst.
 
Vi får se hur länge vi har detta bordet, det är ju inte ens likt det jag är ute efter, ett vitt lite mindre runt bord!? En glasskiva ovanpå är kanske pricken över i:et?!
 
Vad tycker du om bordet? 
 
 

Kommentera här (2)
Nu har Jane varit igång igen...

 
Kan ni se vad jag har gjort??
 
Kolla DENNA bilden för att se hur det såg ut innan

Kommentera här (0)
Insta-kär

 
Det är ju superkul med Instagram.... Hur kan jag ha avstått från det?! 
 
Dagens pluggande har gjort att mitt huvud kokat över och jag är helt slut. Fasen vad svårt det kan vara att få in saker i skallen.....men jag fortsätter med ett leende på läpparna och intalar mig att med leendet är hälften vunnet. Allt blir lättare med positiv inställning. Detta är ju kul.
 
Sitter du inne med bra studietips, dela med dig............ I need it!! 
 
Vi i klassen har bestämt att vi ska åka hem till varandra, kolla in varandras crib, fika och kanske till och med få till det där som vi alla har gemensamt, plugg. Igår var det premiär hemma hos Sara och därifrån tog jag med mig VÄLDIGT mycket inspiration, både inredningsmässigt och känslomässigt. Har äran att skryta om att jag har dem bästa klasskamraterna man kan önska sig, den ena är värre än den andra och jag framstår ju nästan som normal i gänget ;-D.
 
 
LYCKLIG av tillvaron  !!!! 
 

Kommentera här (0)
Instagram


Ja som sagt... En helt ny värld har öppnats och jag kommer förmodligen älska detta sett att få bekräftelse på... För det är väl det man vill med sånt här... Facebook, bloggar och instagram.. Haha men roligt är det! 

Kommentera här (0)
Just nu

 
Ja, här sitter jag och myser. Laddar upp inför ett bad och en romantisk film på paddan. Hårinpackning, ansiktsmask, tända ljus och någon god kall dricka....Ja ensamtid när den är som bäst. Tror att jag toppar badet med en bit cheesecake som jag tillverkade igår. Frågor på detta?
 
Undrar du vad det står på tavlan??
 
 

Kommentera här (0)
Promenad nr 2

 
 
Ja pojkarna ville ut och gå en runda och få busa av sig...så varför inte. Efter massa hopp och lek kan jag nu berätta för er att hon snarkat gott här i soffan. Jag själv är rätt mör i benen nu, nernurrad i morgonrocken med raggsar och myser med tända ljus till Körslaget. Det blir nog ingen sen kväll för mig men jag får försöka hålla mig vaken till elva för då ringer hjärtat mitt och säger godnatt. 
 
Tillbaka till körslaget.....

Kommentera här (0)
Skogen

Så skönt att få komma ut i skogen. Det var ganska varmt och med denna fuktiga luften som det bjöds på idag så kändes det som att vara i ett varmare land. Tanken med dagens runda var att jag skulle baka om trekilometers rundan till sju, men bättre lycka nästa gång. Jag är så himla mesig i skogen och tror att det står massa busar och väntar in mig när jag kommer gåendes, det leder till att jag inte har tid att utforska och kolla på kartan utan jag bara spurtar på. Trams, vill busarna ta mig så gör dem nog det oavsett hur snabbt jag går eller hur än uppmärksam jag är. Kom på mig själv med att vända mig om hela tiden och kolla bakom mig...jag tappar ju hela charmen med att gå i skogen och njuta. 

Då kan ni tänka er när jag springer i skogen, och med musik i öronen dessutom. Hög puls (av rädsla, haha), snabba skor och ett ständigt tittade bakom mig!! Dumheter.

Men jag älskar skogen...... Oavsett alla osynliga busar.


Kommentera här (1)
Säkerhetsbälte på

Är det inte lustigt, min skolväska är så tung av böcker att varningslampan blinkar. Kommentera här (0)
Starta företag-dagen

Källa
 
Idag har vi i klassen varit på en föreläsning som fyllt hela vår dag. Det blir nästan lite för bra att sitta en hel dag och lyssna men vi överlevde. En mycket informations- och inspirationsrik föreläsning och den ger en väldigt bra vägledning. Funderar man på att starta eget företag tycker jag absolut att denna föreläsningen är ett smart drag. Nu är det en besöksrapport som står på listan som jag måste jobba på.
 
Något som fångade min uppmärksamhet extra mycket var när Jonas Helgesson kom in och berättade om sitt företag. HÄR kan du läsa lite mer om vem han är men jag kan garantera att han är den bästa föreläsare jag lyssnat på. Alla skulle fått en dos av Jonas, det hade vi mått bra av!
 
 
 

Kommentera här (1)
Kvällen

 
Kan riktigt känna hur hösten närmar sig....MYS!! En och en släpper löven från sitt sommarställe, skiftar i färg och faller till marken. Älskar hösten med alla dens förändringar.
 
 

Kommentera här (0)
Häcken tar sig....

 

Spionerande granne.

 

Jag har rensat upp och snyggat till längs med vår häck nu igen, antagligen sista gången inför vintern. Ja, det är möjligt att jag är lite nördig men ni kan tro att jag har stenkoll på hur våra thuja granar mår. Vet inte om ni ser skillnad men häcken har tagit sig bra, både på höjden och på bredden.

 

När jag var klar med mitt vårdande i denna del av trädgården så tog jag en paus och körde in till stan. När jag kom hem fick jag höra av sambon att grannen kom som ett skott direkt efter att jag kört, för att kolla på vad jag gjort halva dagen vid häcken. Det hon inte visste och tänkte på var ju att det bara var jag som körde iväg, inte sambon (pinsamt)! Upplever det en aning komiskt eftersom det är dem som är specialister på att sätta thujahäckar… och vet precis hur man ska göra. 

 

 

Nu kan jag inte låta bli att undra hur många gånger jag har ”spionerat” på andra utan vetskap om att vederbörande sett mig!!! Jag är ju en nyfiken i strut.

 


Kommentera här (1)
Kan det vara mysigt att plugga?

Efter att ha legat och vridit mig i sängen från klockan fem och en timme fram så beslöt jag mig för att gå upp. Älskar att gå upp så tidigt och inte vara på väg någonstans. Kaffe, tända ljus och denna totala tystnad.... Underbart!

Konstigt nog så känner jag för att plugga lite.. Jag fortsätter med administration idag! Snart känner jag att jag är ifatt. In i dimman någon timme nu sen blir det en långpromenad i skogen med den fyrbenta "tannalösa" pälskoftan:).


Kommentera här (0)
Effektiv dag...

 
Eftersom vi fick ledigt i skolan idag så tog jag ett extrapass på Ica fram till halv två. Pengar till kassan! Väl hemma och fått mat i magen blev jag trött som tusan, men jag lyckades hålla mig vaken och fick pluggat en hel del juridik. Har ju inte hunnit med så mycket med det här pluggandet eftersom jag har jobbat mycket så det känns väldigt bra att ha läst igenom detta.
 
Sen kom ju den här känslan när man är så nöjd över att man gjort något bra..  som i mitt fall är att jag fick pluggat, men kan annars vara vilket annat måste som helst. Det är ju så skönt när man är klar. Glad som en lärka flög jag ut i arbetskläder och ställde mig med trimmern och trimmade. För att inte arbeta ut mig idag så sparade jag en hel del trädgårdsarbete till imorgon. Gräsklippning, lite mer trimmning och lite annats trädgårdspill. 
 
Som pricken över i:et sitter jag nu inburrad i soffan på ovanvåningen och ska titta på film, Den som söker. Anledningen till min placering är för att det visas fotboll på tv:n där nere och det tänker jag undvika.... vill ju avsluta denna dagen perfekt, inte med fotboll, haha! 
 
En trevlig och ledig helg välkomnas :-)

Kommentera här (0)
Det var sagt två tänder....

....men istället blev det tio tänder som drogs ut... min lilla plutt. Igår var hon hög av morfinet och bara pep och flumma runt, men idag verkar hon vara lite mer alert. En aning svullen och lite blodigt dregel men det går över det med.

 


Kommentera här (0)
Helt slut

Ja nu är jag helt död efter ett pass Bodypump. Väl behövligt att få rensa huvudet och jag är för tillfället inte stark! Haha.

Nu är det soffhäng och tv mys med sambon min!


Kommentera här (0)
Godmorgon

Klockan är fem och jag laddar inför en lite kortare arbetsdag. Idag ska jag lära upp mig på golvet/ varuplock. Det är väl detta som jag sett fram emot och tror passar mig bäst, men det återstår att se. Efter dagens pass så är jag väl värd att pysslas om av min frisör, harligt! Brrr, ut i kylan!


Kommentera här (1)
Höstväder

Vilket mysigt väder att vakna till. Blåst och flertalet blad som fångas av vinden och lägger sig på gräset. Hösten närmar sig med stormsteg. Tända ljus till frukosten och halvpigga ögon som laddar inför skoldagen.

Idag är det bara fokus på skolan och det är skönt. Tänkte titta igenom juridiken lite innan jag sticker iväg så jag kan hänga med på lektionen.

Sammanfattat är att idag är en bra dag och jag tar emot den med öppen famn :). Hoppas ni också får en mysig höstdag.


RSS 2.0