Kommentera här (0)
Vill skynda på tiden..

 
Om tre dagar flyttar vi till vårt hus.. ja nu är det nära. Det pirrar i magen när jag tänker på det och jag längtar så mycket nu. Känner en stark rastlöshet eftersom det är så mycket jag vill gör i huset....men hur skulle det se ut om jag gick dit där nu?!
 
Nä jag får snällt hållas och fortsätta planera i huvudet. Idag ska jag städa av lite till och plocka ner alla gardiner. Kanske flytta lådorna från ena hörnet till andra?! Bara för att ha något att göra, haha.
 
Usch som här ser ut...... Jag blir galen!! Jag får nog omorganisera här hemma lite så jag står ut i denna röra. Ja det ska jag göra... Hej på er.
 
 
 

Kommentera här (0)
Mitt liv med Saddam

Denna boken rekomenderar jag verkligen.. Man fångas in i den på en gång och det är en gripande historia. Man får följa Parisoula från tonåren då hon charmas av Saddam och blir mer nyfiken på hans hemlighetsfulla liv. Något hon ångrar i äldre ålder.
Läs den...

Kommentera här (0)
Recept till lycka

 
Hur vet man att man är lycklig?
Är det när tiden springer iväg och man känner att man inte hinner med något?!  Man går från sängen till jobb för att komma hem och sköta sysslor för att gå och lägga sig för att gå till jobb dagen efter igen! (Puhh lång mening). Där emellan så påminner man sig att man jobbar för att kunna unna sig en semester eller något annat man vill ha.
 
Vi bor på jobb, för att få mat på bordet och köpa oss saker. På vår ledighet stressar vi för att hinna med allt vi vill och alla måsten som vi inte hinner när vi jobbar!
 
Jag personligen tycker att det är mer balanserat att jobba lite mindre så man hinner njuta av livet. Nä, man får kanske inte in alla dom kronorna på kontot som man skulle gjort om man bodde på jobb. Men man lär sig att leva efter vad man har. Pengar behöver inte vara allt, men visst är det en stor pusselbit i ens liv.
 
Tänk efter, stannar du upp ibland och bara njuter av nuet? Funderar över vart du är i ditt liv och hur du lever det?! Mår du bra i ditt sätt att leva?? Var det så här du tänkte dig att ett liv skulle vara?? Har ditt liv kanske blivit bättre än vad som förväntats av dig och tagit en helt annan vändning? Kan du förändra något i ditt sätt att leva? Är du lycklig?? Hur vet man det?
 
Vad är nyckeln till din glädje i ditt liv?
 
Jag tror att det finns många små nycklar som gör att livsgnistan finns.
Jobbet gör att jag får mat på bordet. Likaså att jag uppskattar ledigheten. Min familj och vänner ger mig styrka och kärlek att klara av livets gång. Kärleken gör att allt är så enkelt. Djuren ger en glädje och skratt. Allt utöver är bara lyx!! Tacksamhet.
 

Kommentera här (2)
9 km lång kisserunda.

 
Det blev en lite längre kisserunda än planerat. Men solen höll oss sällskap och det var underbart att få komma ut. Nu ligger vi helt slagna i soffan och stannar väl här resten av denna lördagskväll.
 
Vi gick förbi vårt hus... Nu är det inte långt kvar tills vi har nycklarna i handen. 11 dagar. Nu längtar jag så det nästa känns outhärdligt. Det börjar krypa i hela kroppen. Allt som vi planerar att göra i huset upprepas i mitt huvud hela tiden. Snart... 
 
Bara en sådan sak som att ha en egen trädgård.. Slippa springa i denna förbannade trappan upp och ner varje gång vi ska ut och kissa. Sen kan hon springa ut själv precis hur mycket hon vill!
 
Ja det kommer bli jättebra.
 
 

Kommentera här (0)
Mogna gubbar

 
Mina gubbar har fått sällskap på balkongen.. Av en fikus...hihi..
 

Kommentera här (4)
I bokhyllan 20121.Änglamakerskan- Camilla Läckberg
2. Kråkflickan- Eriksson & Axlander Sundquist
3. Hungerelden- Eriksson & Axlander Sundquist
4. Kommer aldrig mer igen- Hans Koppel
5. Skam- Karin Alvtegen
6. Skugga- Karin Alvtegen
7. Snabba cash- Jens Lapidus
8. Puppan- Kate Östman
9. Ensamma hjärtan och hemlösa hundar- Lucy Dillon
10. Tusenskönor- Kristina Ohlsson
11. Flickan som kom till Auschwitz- Sören Sommelius
12. Hungerspelen- Suzanne Collins
13. Jagad av lögnen- Nora Roberts
14. Dolda djup- Ann Cleeves
15. Inatt är du död- Viveca Sten
16. Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också jättebra)- Martina Haag
17. I trygghetsnarkomanernas land- David Eberhard
18. Mitt liv med Saddam- Lena-Katarina Swanberg
19. En plats i solen- Liza Marklund
20. Blå Dahlia- Nora Roberts
21. Svart ros- Nora Roberts
22. Röd lilja- Nora Roberts
23. Twilight- Stephenie Meyer
24. Esmeraldas seanser- Esmeralda Santiago
25. Femtio nyanser av honom- E L James
 
Fler boktips:
I bokhyllan 2014, I bokhyllan 2013

Kommentera här (0)
Röran består..

 
Nu börjar det krypa i kroppen så stökigt det är här hemma... MEN nu är det bara 15 dagar kvar...

Kommentera här (1)
Jordgubbe

 
Den första gubben som mognat på min balkong... Den var så himla god.. Kollar varje dag och väntar på att fler ska mogna. Mmmm
 
 

Kommentera här (2)
Iphone

Tror nästan att det bara är jag som är helt förälskad i hur molnen bildar mönster.. Jag har tagit bilderna från min mobil så det är inte dom bästa men man kan ana att det är moln ;). På den mittersta bilden har molnen skapat ett hjärta... Kan du se det???
 
 

Kommentera här (5)
Naket....

Varför ska det vara så svårt att våga skriva i en blogg?? Jag vill skriva ner allt som snurrar i huvudet (och det är en farlig massa) men vill inte att vem som helst ska kunna läsa. Om jag skulle hålla bloggen för mig själv så att ingen kunde läsa den så hade jag inte alls tyckt att det var roligt. Jag vill att ni ska läsa det jag inte vill och vågar skriva till er.?!
 
Jag vill våga lätta på mitt hjärta och dela med mig delar av min uppväxt, kanske är det någon som känner igen sig och har haft liknande barndom men gått vidare. Det finns så många spår i mitt hjärta idag som jag kämpar med för att kunna leva mitt liv. Ibland stoppar det mig från att vara lycklig och älska livet! Det kommer som ett hårt slag i ryggen och det känns som att jag är tillbaka på ruta ett igen. Allt är mitt fel och det kunde varit annorlunda om jag agerat på andra sett.
 
Jag vet idag att det inte är så, jag som barn kunde inte påverka dom vuxnas handlingar. Jag själv är nu vuxen och har idag erfarenhet om hur man INTE ska välja att leva sitt liv. Visst har det stärkt mig och jag är glad för att jag är den jag blev. Jag är glad för allt jag har idag. Det är bara så jobbigt när alla minnen söker mig långt där inne. Jag var så rädd och sårbar, liten och medberoende......
 
 En bild tagen utanför mitt fönster. Ju mer jag tittar på den ju starkare blir den. Den ger lugn..trots att den väckte tankar.

Kommentera här (7)
Veckorna springer iväg..

Såja då har ångesten kommit fram och bestämt sig för att hälsa på mig!! Sista semesterdagen idag och jag tar det som en vanlig måndag, handla hem inför veckan, plocka undan tvätten som torkat på torkstället, laga middag så det finns matlådor och ikväll är det träning.
 
Imorgon är det ett lååååångt arbetspass men när morgondagen väl är passerad tror jag att jag är inne i rutinerna igen. Nu har jag bara några veckor kvar då jag i princip bor på jobb. Sen har jag två veckor semester igen och efter det är det tillbaka till de normala arbetstiderna. Jobb, jobb, jobb, ja vad skulle jag gjort utan mitt jobb...?? Ja, jag hade inte uppskattat ledigheten iallafall....det är en sak som är säker. Rutinerna när man jobbar tror jag är väldigt bra för mig, eller så är det nog för alla.
 
Samtidigt som det tar emot att semestern är slut så vill jag ändå börja jobba igen så dagarna går lite fortare.. blandade känslor..
 
 
Nu är det BARA 23 dagar kvar tills jag håller i nycklarna till vår borg :-)

Kommentera här (2)
Ursäkta röran....

 
25 dagar kvar....... Sen får vi nycklarna till en del av lyckan i vårt liv.

Kommentera här (0)
En bok som väcker tankar.

 
I trygghetsnarkomanernas land ska jag nu försvinna in i. Den handlar om vårt behov av trygghet och hur vi försöker undkomma faror. Vi förbjuder en väldans massa saker som kan orsaka faror och glömmer nästan bort att leva, istället mår vi bara dåligt av att går runt och tänka på hur vi ska leva för att inte utsättas för faror.
 
Ja, detta är nog en bok som väcker många tankar och ska med glädje läsas..

Kommentera här (0)
Dököttet är rastat...

 
Nu har jag och min fyrbenta kommit hem efter en löprunda. Det är alltid skönt att starta dagen med att rasta dököttet. Det startade lite trögt, min hårtoffs kasade av, jag trasslade in mig i hörlurarna, byxorna kasade ner och min löparkompis ville stanna och kissa flera gånger.
 
Nu är det hårinpackning och slapp i soffan som gäller. Funderar på att börja läsa en ny bok eller slänga mig och titta på ett avsnitt (läs två, tre kanske fyra avsnitt) av Skilda världar. 

Kommentera här (1)
Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också jättebra)

Har nu läst ut ännu en bra bok. Lättläst och inte svår att komma in i. Jag vet inte hur många gånger jag kom på mig själv med att sitta och skratta högt.
 
Har du någon gång kommit på dig själv med att ljuga för att du så gärna vill något? Dra till med att du har en massa kunskaper som du inte har, men som krävs? I samma stund som lögnerna blir meningar ur munnen så ångrar man dom, sanningen hade varit så mycket enklare?!
 
Rekommenderar den starkt även om man sett filmen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här (1)
Barkhult.

Några bilder från vår utflyckt till Barkhult där vår Rossie fick återse sin mamma och några anda kompisar! Det var superkul att få komma till kenneln och få lite tips på vägen. Vi fick även höra att vi gjort ett bra jobb av uppfödaren.
 

RSS 2.0