Kommentera här (3)
Tankar om jaget och vårt ego.

 
 Kan ni se det lilla djuret som lyckades komma med på bild??? :)
(Jag sprang ut för att ta lite foto i regnet. Det slutade precis lagom tills jag kom ut.)
 
Denna upptäckt på detta lilla liv fick mig att tänka på hur osynlig man kan vara. Man kan leva ett liv och finnas till utan att knappt synas. Man bara finns, lite sådär i bakgrunden.
 
Människan är alltid uppe i sig själv. Vissa mer än andra. Jaget kan vara så stort. Men allt handlar inte bara om DIG!!

Tänk efter på hur du själv bemöter en vän/arbetskamrat/syskon eller vilken annan människa som helst.
Kör du standard och säger: Hej, är allt bra? Sen när svaret kommer så har du redan slutat lyssna och tänker på hur du ska berätta att du precis såg exet med en ny tjej eller att du hittat nya kläder som du ska ha på nästa fest.
 
Bryr du dig och lyssnar när svaret kommer?
Tittar du han/hon i ögonen och faktiskt lyssnar på vad den har att säga? Ställer du följdfrågor eller du nöjer dig med det korta, jo tack det är bra!, till svar? Frågar du hur han/hon hade det i helgen hos sin kusin eller du övergår direkt till hur fantastisk din egen helg har varit!??
 
Ibland kan en sådan enkel fråga förgylla en annans liv. Att någon lyssnar och bryr sig, ser en. Ögonkontakt och ett leende smittar över mer än vad man tror. Så bjud på ditt leende... Bjud på någon minut av ditt liv och lyssna på dina kamrater.. Ibland kan man få mer av att lyssna på andra än att bara prata om sig själv.
 
Felet med oss människor är att de dumma är så tvärsäkra och de kloka så fulla av tvivel.
 
 

Kommentera här (0)
Runkeeper

Hej på er!!
Semestern fortsätter och jag vill nästan säga att det är ljuvligt väder idag. Solen är efterlängtad och mer än välkommen.

Igår hängde regnet i luften men jag och den fyrbenta chansade och begav oss ut på en promenad. Det blev 7 kilometer och inte en droppe regn :) Härligt.
 
Jag tycker att Runkeeper är peppande. Det är jätteroligt att se hur långt man faktiskt promenerat eller sprungit. Vet inte hur exakt den är, men det är roligt att få en hum om var och hur långt.
 
 
 
Idag är inget inskrivet i schemat så jag och den fyrbenta ska starta dagen med en lång promenad som igår. Sen tar vi dagen som den kommer, kanske fortsätter med packningen....:)
 
Kramar & Kärlek till er....
 
 
 

Kommentera här (3)
Stens huvud...

 
Vi har inte det bästa semestervädret men idag var det helt perfekt (det regnade INTE). Imorse packade vi bilen och körde till Stens huvud för att mysa och bara strosa runt. Det går inte att förklara hur mycket jag njuter av att få åka iväg såhär. Att få släppa vardagen och bara finnas här och nu. Alla borde ta ett avbrott i vardagen och komma ut i naturen och låta den omfamna en.
 
Att leva är att vänta.
 
 

Kommentera här (1)
Vänskap och kärlek.

 
Detta är ögongodis och balsam för själen...

Kommentera här (3)
This side up!!

 
Hus! Vi ska flytta till hus! Jag har så svårt för att fatta att jag äntligen har fått min önskan i uppfyllelse. Trodde för ett ögonblick att den önskan aldrig skulle slå in. Äntligen ska jag få en trädgård, en egen....bara vår!!
 
Och tanken på att den skulle slå in har skrämt mig lite. Oh gud så mycket man måste hålla reda på och allt ansvar ska vi inte snacka om. Tankarna far och flyger, kommer vi klara av att bo i hus? Då är det inte det ekonomiska som bekymrar mig utan mina "tvångstankar". Allt som ska hållas rent och hållas efter ständigt. Nu snackar vi ju inte om en liten tvåa med balkong längre utan ett stort tvåplanshus med stor trädgård!!!!! En hel våning extra och en trädgård igemfört med vad jag är van vid.
 
Men är det så att det ALLTID måste se perfekt ut??? Eller får det lov att synas att vi bor där?
 
Jag kommer nog snällt få lära mig att det inte går att ha allt skinandes rent alltid. Jag är bara rädd för att städning prioriteras bort för att jag inte kommer orka! Vilka problem va?!
 
Tror att jag måste tänka att det är VI som ska trivas, ingen annan!!!
 
 
Eftersom jag ligger långt in på nätterna och planerar flytten så kunde jag inte låta bli att tjuvstarta med att packa. Lite tidigt kanske, men jag kan lika bra börja med sådant som jag inte har behov av.
 
 
 
Den som vill växa och utvecklas måste möta motstånd.
 

Kommentera här (3)
Välkommen till min nya blogg!

Det går inte alltid att älska livet! Det finns stora motgångar och även lite mindre. Vi har alla olika sätt att hantera problem och vi mår olika dåligt över dem. Jag personligen är ett nervvrak och det sitter i sen barndommen. Jag tampas med att tillåta mig själv att få njuta, att få lov att ta en dag i taget och att inte alltid göra måsten. Jag kan erkänna att jag stundvis börjar bli riktigt bra på det!!

 

Tänk efter själv, hur ofta får du ångest? Vad är grunden till den och hur bemästrar du den??


Kryper ågesten på för att du precis glömde släcka en lampa på jobb eller kommer den först när du blivit av med jobbet?

 

Jag, som grubblar aldeles för mycket, får ångest över ALLT och har haft många sömnlösa nätter av ständig oro i kroppen och alltid ont i magen. Tankarna går alltid till det värsta senariet, inget annat finns. Har du gjort bort dig kan du vänta dig en utskällning och onda ögat. Här pratar vi inte om saken. Är det så att du kanske känner igen dig?

 

Det vi ofta glömmer bort är att det är mänskligt att fela och vi alla gör det någon gång,  och olika ofta ;). Vi måste få göra fel, det är då vi lär oss. Det heter ju att man lär sig av sina misstag, och ändå får man inte göra några?! Hmmm

 

Det jag vill komma till är att jag idag har funnit en del nycklar som gör mitt liv underbart! Och då har jag hela livet framför mig :). Hur är det möjligt att just jag får allt detta goda i mitt liv? Kompensation från barndommen kanske, haha?!

 

Idag håller jag hårt i min och min älskade hälfts nyckelknippa för att tillsammans låsa upp nya dörrar!!


Fortsätt att titta in här så får ni se vart nycklarna leder i vårt liv.....

Förbered er på livsnjutning på hög nivå!

 

 

 

 .


RSS 2.0