Kommentera här (1)
Dem fyra ljusen.

Nu går det fort. Julen närmar sig med stormsteg och ångesten står förmodligen och trycker bakom krönet.

Jag har idag försökt att få det så juligt och mysigt som möjligt här hemma. Det är lite klurigt när vi står mitt i renovering, men visst lyckades jag höja mysfaktorn. Nu är det bara granen kvar som ska välkomnas att få lysa upp i vårt hem. Det ska bli mysigt:).


Kommentera här (0)
Målning pågår.

 
Nu har det roligare arbetet börjat efter att ha slipat ner allt som spacklats. Måla, måla, måla. Skapa och se förändringarna som tittar fram.

Kommentera här (1)
Ständigt sugen...

..... på att tugga på något! Ja det kvittar vad det är, bara jag får något i mig och ett plus om det går att tugga på.

Eftersom jag inte är hungrig så känner jag att jag inte behöver äta något. Jag behöver inte äta dem där tacochipsen som blev över från fredagsmiddagen, inte heller salta pinnarna som skriker på mig från lådan där dem goda riskakorna ligger. Glassen är säkert inte ens god längre så länge den legat i frysen.

Nä två glas vatten och borsta tänderna så är nästan suget borta.


Kommentera här (2)
Morgonrunda :-)

 
Denna rundan får hela dagen till att bli så lätt och enkel. Det känns i hela kroppen och det bränner på låren efter kylan som omfamnat mig.
 
Nu ska jag fixa lunch för att sen bege mig till jobb. Dagen är räddad.

Kommentera här (7)
Morgonpromenad i drömmarnas vackra land.

Imorse när jag vaknade och gick upp möttes jag av en helt fantastisk utsikt. Det bubblade till inom mig och jag rusade ner och hoppade i kläder för att ta mig ut och få njuta.  Jag bara älskar att vi har flyttat ut här så jag kan få ta in denna miljö. Mår så bra när jag får komma ut och mysa. Det är underbart när det är helt stilla, svinkallt och tyst.

 

Många gnäller om att oktober och november är dem tråkigaste mörkaste månaderna. Jag förstår inte hur man INTE kan se det mysiga i dessa kalla månader. Det är ju dessa väderomslag som gör att man längtar till andra årstider. Fy så tråkigt att ha samma väder alltid.

 

Det blev MÅNGA bilder imorse men ni ska få se några av dem. NJUT.

 

 
Det är svårt att fånga alla intryck på en bild. Ni får tänka er den kalla luften och det helt stilla landskapet.
 
Efter en timmes promenad och fotografering så är jag genomfrusen och en stor kopp te värmer nu min kropp. Brr..Men tokigt är det... Jag vill bara ut igen :-).

Kommentera här (1)
Tack för ett gott skratt

Mitt hjärta vaknade nog på en bra sida. Det tog ett tag innan jag fattade, stod och tittade på tekoppen en stund innan polletten trillade ner! Hann snabbt tänka: aw vad gullig han är som lägger energi på mig 5 på morgonen innan han ska till jobb.

Kul harty! Nu har jag värmt upp teet men för säkerhetsskull så har jag bytat ut vattnet. Vet inte riktigt hur långt skämtet sträcker sig.

Nu: frukosttajm innan jobb.


Kommentera här (1)
Nya sänglakan.

Finns det någon känsla som klår när man får bädda ner sig i en renbäddad säng? Just dessa sängkläder fick jag av min mamma när jag fyllde år. Dem är jättefina och passar väldigt bra in i vårt sovrum :-). Så tack mamma. Ikväll har du en dotter som kommer sova gott.


Kommentera här (0)
Dimma och dis.

 

Inte den dimmigaste morgon men dock lite dimmig. Här är så underbart mysigt och lugnt framförallt på morgonen. Fåtalet bilar, tystnad och ren kall luft som dras in i lungorna.

 

Jaha vad kan denna fredag tänkas bjuda på då? Lite datorarbete nu på morgonen med frukost. Sen får jag väl skrämma fram damsugaren och moppen. Städdax. Undrar varför jag tycker att det känns så motigt varje gång städvibbarna tittat fram nu för tiden. Förut tyckte jag att det var roligt och rena terapin. Får prova med bra hög musik som jag hade förut. När jag väl har ångan uppe och är klar med hemmet så ska jag ner och träna.

 

Hoppas ni får en lika fantastisk fredag som jag tänker ha.


Kommentera här (0)
Roligare inlägg.

 
 
 

Kommentera här (0)
Löpning

Vaknade och bara kände för att komma ut och springa.

Idag gick det extra bra eftersom jag fick den fyrbenta till att springa hela vägen. Inga akuta kisspauser här inte.

En nöjd dam som tänker ta dagen precis som den leder.


Kommentera här (0)
Läsning

Det är så mysigt att sitta och skriva av sig här i bloggen. Men det är också väldigt mysigt att läsa andras bloggar så som ni läser min. Tänkte visa er fyra bloggar av alla dem som jag läser. Klicka på bilden för att komma till den blogg du är nyfiken på,

 

 

I min vän Sandras blogg så bjuds det på hennes kärlek till sina misar, sambo och till livet. Man får följa hennes och sina misars bus och livsnjutning och även andra vardagshändelser.

 
 Vem läser inte i Maria Montazamis blogg. Hon är en så härlig och ödmjuk människa. Jag inspireras till tusen av hennes inredning. Hennes sätt att inreda och tänka.
 
 Återkommer även till Erikas blogg och hon är också nyligen med hus. Det är superkul att se hur andra fixar och trixar .
 
 Jag tycker om läsningen som Henrik bjuder på för han verkar så jordnära. Att läsa om hans kärlek till hundar gör en så glad. Läs själv så förstår ni.
Vad läser du för bloggar?

Har du några tips på bra läsning i andra bloggar som jag missat?


Kommentera här (1)
Snedtak / Snedvägg.

Ja nu har väggen börjat ta form. Eller är det så att vi har fortsatt på taket??!  Vad är snedtak och vad är snedvägg? Hur ser man skillnad?

 

Vår tanke här är att fortsätta med gipsskivor för tak hela vägen ner. Vem har sagt att man måste ha en helt plan vägg… eller är det ett tak?

 

Hjärtat satt och skojade om att man kunde fortsätta med små gipsskivor för att få det rutigt och det nappade jag på. Vi provar. Blir det inte bra är det till att göra om.

 
Vad säger du, SNEDTAK ELLER SNEDVÄGG?

Kommentera här (1)
Gammalt ska bli nytt.

Sen den dagen då vi flytta ihop har jag storstrejkat till denna tavla med ett flygplan på. Hallå, Ett flygplan! Hjärtat har flertalet gånger kommit med tips på vart denna tavla kan göra sig fin. Men jag har INTE sett det fina och det har blivit ett stort nej .

 

Men jag har tänkt om! Denna tavla är ju faktiskt fin. Charmig på sitt sätt. Om jag bara får byta ram så kommer denna bli super. Jag har inte berättat mina förändrade tankar om denna tavla så han kommer nog bli glad.

 

Jaha, varför kommer sig detta nu då? JO, det är såhär att när vi flyttade in i huset, så stod detta vackra bord som ni ser på den andra bilden, i förrådet.  Jag kunde se det inne i huset medans hjärtat såg det brinna bra. Nu har jag lyckats få in bordet i källaren och ska fixa till det lite och sen ska det upp i sovrummet.

 

Tror det blir jättebra. När jag väl fått den på plats så tror jag hjärtat slutar strejka. Kanske blir han gladare när han får sitt flygplan.

 

 
Det är modigt att våga ändra sig.

Kommentera här (4)
Twilight

Jag har gjort det!!!!
Utmaningen är tagen och genomförd. Första boken jag läst på engelska och det gick jättebra. Eftersom det är en regning tråkdag idag så tänkte jag mysa ner mig och se filmen en gång till. Boken var steget bättre, men så är det ju oftast. Många detaljer som framkommer i boken missar man i filmen. I boken får man fram tankegångar, känslor och miljön beskrivs så detaljerat. Det är bara att låta fantasin flöda och bygga upp sin egen bild.
 
 
 
 

Kommentera här (3)
Ögongodis i hemmet.

Finns det något bättre än att gå runt i affärer och kolla möbler och inredning? I möbelaffärer så kan man få så mycket inspiration och idéer. Sen att man vill ha ALLT som man ser är jag säkert inte ensam om. Man får ta lite bitar av varje och pussla ihop till sin egen stil.

 

Vart jag ska placera ut dessa godbitar har jag ingen aning om. Jag har tre fullproppade lådor med inredning som också ska packas upp och spridas ut i huset.

 

Den här runda plåttavlan har jag tittat på förut och varit ganska sugen på. Min tanke med den får ni såklart se när den har funnit sin plats i huset.

 

Kommentera här (0)
En bild som får tala för sig själv

 

Kommentera här (0)
Ett tips.

Har du gröna fingrar? Du kanske har det men tycker att det är kallt och eländigt och vill inte hålla på med fingerarbete i det kalla, blåsiga och regniga höstvädret.

 

Jag ville få det lite trevligt vid vår dörr så det ser lite välkomnande ut. Jag köpte två ljung med mig hem . Jag hade inte för avsikt att plantera dem i någon kruka utan tänkte ha dem som dem är.

 

Ljungen ställde jag bredvid en annan kruka med växt i och band ihop med säckväv.  SNYGGT! Det är så roligt när det är lätt och så simpelt.

 

Lätt, mysigt och välkomnande.


Kommentera här (6)
Höstens nyanser


Kommentera här (0)
Byggla.se

Jag blev igår kontaktad av Helgi som arbetar för byggla. Hon hittade till min blogg och ser att vi renoverar. Så nu har jag blivit medlem och där kan man följa våra projekt.

HÄR är mitt projekt. Jag kommer naturligtvis inte sluta lägga upp det här i bloggen.

 

Håller du också på med renovering och inredning.. Gå in och titta på www.byggla.se för massor av inspiration och hjälp. Där finns hur mycket roligt som helst och inspirationen flödar.
 

Kommentera här (0)
Renovering pågår.

 

En vit hinna av damm har lagt sig som ett täcke i hela huset. Men vad gör det när man vet att man håller på att skapa något som höjer helheten i huset.  Jag svävar på rosa moln. Detta är så himla roligt och tankeverksamheten går på högvarv av alla idéer på hur man kan göra.

 

Taket ska också rivas ner. Sen är nog allt nere. Sen ska vi sätta upp nytt papp, gipsskivor, tak och lägga nytt golv. Spackla, slipa, slipa och slipa lite till för att sen måla. Ohh så himla roligt.

 


RSS 2.0