Kommentera här (1)
Regn serverat genom struprör....

... är gott!
 
 
 
 
 
Att ta sig hem från Malmö idag visade sig inte vara så lätt. När jag klockan sex på morgonen halvsovandes låg och lyssnade på åskan så anade jag inte hur mycket vatten som samtidigt föll.
 
Efter ett besök på Emporia så gav jag mig på ett försök i att ta mig hem men jag fick vända och inte förrän fyra på eftermiddag kom jag hem. Så mycket vatten överallt, kaos! 

Kommentera här (0)
Övernattning i Malmö

 

Idag har Ellen och jag lekt så svitten lackat. Vilken envis goding hon är. Hennes föräldrar är på bröllopsfest och för att jag ska slippa ut och köra mitt i natten så ska jag sova över hos Ellen.

 

Ärligt talat så handlar det om att klockan är endast tjugo över åtta och jag är redan trött, bättre att sova över så jag kan krypa till kojs när John Blund tittar förbi. Jag kallas inte för mormor Jane för ingenting…. trötta jag.

 

 


Kommentera här (1)
Början på min framtid....

 
 

JAAAAAAAAA, jag fick jobbet och från och med onsdag så är jag en Service Administrator på ett företag som heter Tunstall. Tunstall arbetar med trygghetsteknik och systemlösningar som underlättar och förbättrar vård och omsorg av äldre, funktionshindrade och kroniskt sjuka.

 

Nu i början så ska jag bekanta mig med affärssystemet Navision och ta hand om serviceorderfaktureringar. Det ska bli jätteroligt och jag upplever nuvarande personal som helt fantastisk. 

 

Åhh detta kommer bli så bra och ett stort plus är att det ligger bara tretton minuter hemifrån. Nära och bra. 

 

 


Kommentera här (0)
I väntan på besked om framtiden

 

Medan jag går här hemma och väntar på samtal så passar jag på att njuta. Ja jag försöker iallafall. 

 

Efter de mindre roliga incidenterna med hundarna så träffade jag en tjejkompis som är väldigt duktig med hundar och jag blev fullproppad med alternativ på en mer harmonisk vardag. Som hundägare så tror jag att innerst inne så vet man hur man kan och i vissa situationer ska agera men man förtränger det, glömmer bort och blir lite lat och bekväm. Man fastnar gärna i samma mönster och ser inte andra alternativ som kanske funkar bättre.

 

Det är verkligen mer jobb med två hundar och det måste finnas regler som dem konsekvent ska lyda, inkluderat matte och husse då. 

 

Som en käftsmäll så får jag ännu en gång berättat för mig att JAG är lite speedad och måste bli stabil och lugn, så mina hundar också blir det.

 

Något som sitter lite extra i huvudet från gårdagens lektion är att istället för att korrigera så ska jag avleda. Få dem att fokusera mer på mig och inte sitta och bli spända av en tillsägelse och en annan hund eller vad det nu må vara.

 

Puhh kan man inte bara tala om för hundarna att nu gör vi såhär och så blir det så?? TÅLAMOD !!! 

 

 


Kommentera här (3)
Sparsamt nervös.

 

Här ser ni en med rufsigt hår som precis varit på en, som jag upplever det, lyckad arbetsintervju. Även om jag inte skulle få detta jobb så är jag jättenöjd med min insatts. Dom behöver mig och det ska dom få några dagar på sig att komma på.

 

Samtidigt som jag håller på att spricka av förväntan så är jag stirrigt lugn (?!)

 

 


Kommentera här (0)
Instagram

                      
          
 
 
 
 
 

Kommentera här (0)
ekologiskt

 
Det är med ett fåtal plommon men visst levererar vårt viktoria-plommonträd. Åh det vattnas i munnen och jag vill bara äta fler och några till. 
 
 
 

Kommentera här (0)
lokalt regn

 
Vädert har varit så häftigt den senaste tiden, dock synd att det blåser så mycket. 
 
 

Kommentera här (0)
Två meter ner...

 
Nu fick den åldrade häcken sig en omgång. Grannen blev glad för intiativet och det känns ju alltid roligt. Ska nog allt få styr på den gamla ovårdade häcken så den smälter in med de nyplanterade ungdommarna ;-). 
 
 

Kommentera här (0)
Ett grattis-kort

Gäsp.....
 
 
Gäsp....
 
 
Åh ta kortet då...
 
 
Vi tittar åt samma håll iallafall ;-)
 
 
 
Haha, det är inte alltåd så enkelt att ta bilder på dessa fyrbenta älsketoffsar. Tur de alltid ser lika fullsnygg/perfekta ut. 
 
 

Kommentera här (0)
Utnyttja hela området.

 
Hit, sitt, ligg, stanna kvar och varsågod. Bästa stället att träna med fröken snedtand är på de nyskördade fälten fullt med godsaker. Vet inte vad som flugit i henne men hon var ovanligt uppmärksam på mig och mina order och det gillas. 
 
 
 

Kommentera här (1)
Ett jobb är en livsstil

 

"Ett krav är minst tre års arbetslivserfarenhet inom ekonomi"

 

Arbetsvillig och tillgänglig ekonomi- och redovisningsassistent. Som nyutexaminerad 27-åring efter sju års anställning som receptionist så har det inte hunnits med att skaffas arbetslivserfarenhet inom ekonomi men en utbildning finns.

 

Väljer orden som många andra trycker på i sina ansökningar att jag lär mig nya saker lätt, och så är det ju om något är roligt och man tar det till sig. Likaså att jag inte är rädd för att ta i och jobba på, finns det inget att göra så hittar jag saker som måste göras som annars inte hinns med. 

 

Jag är pålitlig och går in för mitt jobb, men vad hjälper det när jag inte har några års arbetslivserfarenhet?! 

 

I snart två månader har jag sökt jobb och det kryper redan i kroppen på mig. Jag vill ha ett arbete att gå till och få komma hem och känna att jag utfört något. Det är en viktig känsla för mig, det är det nog för alla för den delen. 

 

 

Avrundar med att skriva att det är kul att söka jobb och kriga med alla andra där ute. En dag kommer chefen få upp ögonen för just mig och han/hon kommer inte ångra sig.

 

#sökerjobb  #ekonomiassistent #skåne
 

Kommentera här (0)
frukta inte

 
Tror att vi kryper ner och sjunker in i en helt ny värld en dag som denna.
 
 

Kommentera här (0)
Finn ett fel och två hundar.

 
 
Vardagssyn här hemma i Skabersjö. 
 
 

Kommentera här (2)
Platsen

 
 
Satt imorsen med min kopp zoegas och njöt av det faktum att jag är klar med denna sidan av trädgården. Sen att det finns andra saker kvar för att förfina är en annan detalj som kommer efter hand. 
 
Vad mer kan man göra än att sucka och le när man ser att sambon har fått för sig att det installerats en glasspapperhållare på bordet?! 
 
 
 

Kommentera här (1)
Fobi

Nu ska jag berätta för er om något som gått mig totalt över huvudet. SPINDLAR. Jag har aldrig gillat dom men nu har det blivit ett hinder för mig och ett handikapp i min vardag.

 

En spindel sittandes i sitt nät har jag inga problem med, ja en eller två rysningar framkallas men jag kan ju gå därifrån. Men överraskandes i sängen eller fåtöljen är inte så behagligt. Än värre som i morse när jag hällt upp vaniljyoghurt och skulle fylla på med müsli så ramlar en spindel ner i yoghurten från müslipaketet. 

 

Nu sitter jag här lite bekymrad och undrar om jag någonsin kommer få kontroll över detta. FY FAN vad äckliga dom där vidriga krypen är. 

 

Tips på alternativ till att bli av med detta beteende jag själv byggt upp mottages tacksamt!

 
 

Kommentera här (0)
Plantering

 
Denna lördagen har varit precis så som en lördag ska vara när man har trädgård. Först Vellingeblomman med svärmor där plånboken fick glöda för att sen åka hem till trädgården och frossa i plantering. Nu är det bara till att slänga ut singel och städa undan så är min hörna färdig. 
 
 

Kommentera här (0)
Addition och subtraktion

 
 
Här kämpas det på, jag lägger till och tar bort. Ändrar mig och gör om så det färdigställs sakta men säkert.  Än så länge har jag fyllt på med två släp singel och räknar med fler. 
 
Jag har så svårt för att bestämma mig men tror att jag hittat en "vit" tråd nu som jag ska följa. Tänk att detta var en igenväxt hörna som bara fanns innan. 

Kommentera här (0)
Knopparna spricker

 

Augusti månad och det knakar på sina ställen i trädgården. Den japanska lönnen skjuter iväg grenar, rosen blommar för andra gången, rhododendron slår ut i blom och för att inte glömma vår thujahäck som har växt runt 30/ 40 cm sen februari då jag mätte sist.


Kommentera här (0)
En minut för länge...

 

Hmm... suck. Denna herre är ivrig med att hjälpa husse att få upp takplattorna på garaget. Åhhh jag såg mig värsta skräckscenariet spelas upp i huvudet på vad som skulle kunna hända. Man måste ha stenkoll på honom, minsta lilla uttråkad sekund och hyssen är i full gång. 


Kommentera här (0)
Instagram

 
 

Kommentera här (0)
garden

 
 

Kommentera här (0)
Aktivitetsrapport inskickad.

 
Juli månads aktivitetsrapport är inskickad. Undra vad de tänkt om jag rapporterat allt trädgårdsarbete som utövats här hemma. 
 
 
 

RSS 2.0