Kommentera här (0)
Helgen är över

Denna helg har verkligen sprungit iväg och jag känner att jag hade behövt en ledig dag till för att hinna med det jag tänkt. Men jag har hunnit en del som att räfsa, klippa och gödsla gräsmattan på "framsidan". Fått ut jord och sått gräs där det grävts för installation av olika rör i andra delen av gräsmattan. Jaha och vad mer? Sådär spontant tömdes det två flaskor vin med bästaste. Husvisning med syrran och fika hos svärisarna. 

Vad mer kan man tänkas vilja göra under en helg tänker ni… Jo skulle ut och springa tänkte jag och plugga och ut och gå med hundarna en längre runda men det har inte tiden räckt till och min klocka har inget tillval om extra timmar.

 

Ni kan inte ana vad jag bollar med mig själv om jag ska eller inte… Ut och springa alltså, det går ju snabbt och hade varit skönt att få röra på sig lite. Men så hör jag hur svärisarna säger till mig att stirra ner och lugna ner mig. Men jag mår ju bra av att röra på mig… eller?  

 

Åhhh vad jobbigt att vela…. Jag tänker såhär: Jag ska ändå tvätta håret idag så då kan jag lika bra springa och svettas först :-).

 

 

Där var det beslutet taget! 

 

 

Kommentera här (0)
Blåsor i händerna.

 
 
Jag kan knappt skriva så ont jag har i händerna nu. I tre timmar stod denna bönan och räffsade gräsmattan och det behövdes.
 
Fråga mig inte vart den "briljanta" iden kom ifrån, ska bara räffsa lite snabbt. Det kändes bra i början men sen kände jag smärtan och jag är inte den som kan avsluta något mitt i som jag påbörjat, jag måste göra klart.
 
Hann även med lite annat småpill och fix i trädgården så den börjar bli redo för vår och sommar. En härlig fredag med fint väder och trädgårdsarbete avslutar jag i fåtöljen med tända ljus, ett stort glas vatten och Let´s dance (om ögonen vill).
 
 

Kommentera här (0)
My garden.


 
 
Blir man inte glad av att de dessa vårtecken? Jag älskar det och kan inte sluta berätta för Tomas att det blommar både här och där. Titta, titta, titta där och titta här. Det himlas med ögonen och han har ju faktiskt viktigare saker för sig, nämligen sitt garagebygge.
 
Men han ska vara glad att det blommar i trädgården = glad fruntimmer till sambo         
 
 
 

Kommentera här (0)
Insta

 
Blev nominerad ännu en gång att lägg att en vardagsbild i fem dagar på instagram och denna gången såg det ut såhär:
 

 
                       
 
 
 
1. Morgonromenad med hundarna innan de sista thujorna skulle ner i jorden.
2. Skogsmys med hundarna.
3. Bemästrade snålheten och köpte mig en "fågelbur" Lyckorus.
4. Kaffemys i trädgården efter en dag i skolan. 
5. En uppfriskande promenad med hundarna mellan pluggandet.
 
 

Kommentera här (1)
Rosa kottar?

 

Bara för att jag inte tog med mig kameran skulle skogen bjuda på massa ögongodis. Har vi sett rosa blommor på en gran förut? Vad är det? Jag får nog ta med kameran och promenera dit igen, denna skog ligger precis här bredvid så det är inte så långt.

 


 

 Till något helt annat så kunde jag inte låta bli att sitta och studera grannen. Tycker det är komiskt att jag som tjej står ute i trädgården och planterar häck, gräver och håller kroppsarbetet i den nivån att jag är genomsur av svett när jag är färdig.

 

Grannen däremot står för andra dagen i rad med sin hacka och rensar bland odlingarna. Att sitta och dricka kaffe och titta på deras arbetstempo är underhållning på hög nivå, (För att inte snacka om behovet av en sjukgymnast, vilken hållning mannen har och han haltar rejält sen typ ett år tillbaka.). Jag har aldrig sett en människa pausa så ofta som han gör. Haha…

Tror jag får fylla på med en kopp kaffe till. 

 
 

Kommentera här (2)
Nu är dom nere.

 

Nu har doggsen 56 nya thujor att lära känna. Det känns så underbart att äntligen fått dom på plats eftersom jag tänkt på detta sen vi flyttade in, haha. Nu börjar vi få en ram runt vår tomt och snart är det bara ”innehållet” kvar.

 

Ja jag är inte den så jag har redan börjar nästa projekt. Har grävt så blåsorna pulserar i nävarna. Nu håller jag på att gräva upp all växtlighet som växt längs med trä däcket. Efter att i snart två år försökt få styr på syrenhäcken och få bort all liguster och skit som växte där så tog jag beslutet att allt ska bort och planteras nytt. Åhhh det kommer bli jättefint.

 

Nog om trädgårdsarbete och blåsor.... Nu bjuder min lördag på lite plugg! Hundarna sover som stenar efter att ha gått morgonpromenad och efter det varit ute i trädgården några timmar. Lungt och skönt! 


Kommentera här (0)
Mullvadar och vildsvin.

Det ser inte ut annat än att det har varit mullvadar och vildsvin i trädgården. Tur att så inte är fallet. Det kryper i kroppen på mig när det är så här stökigt och just nu ser jag inte slutet. Samtidigt så ligger skolböckerna uppslagna på köksbordet och vill ha all min uppmärksamhet.

 

Idag ska min beställning på thuja hämtas så det är plantering som står på mitt schema.  En lycklig Jane.

 

I allt grävande har Chabbe kommit på och lärt sig av husse och matte att det är ju kul att gräva (bild fyra). NEJ, där kom det. Har hört att boxrar har grävandet i sig och roar sig gärna med det och när de väl börjat går det snabbt. Jag får kramp men försöker att ignorera det och låtsas som att det inte hänt. Det blir bra, han kommer glömma bort den hobbyn så fort vi fått bort all jord i trädgården. Snälla säg att det är precis så det är…. Eller?

 

Mitt i allt så har vi en nisse som springer runt här och bytar några fönster till oss. Det innebär att en av oss måste sitta här inne och svara på frågor som dyker upp efter hand och passa hundarna. Vi tänkte att det var gjort på en dag men det är tredje dagen han är här nu....... Sånt är så drygt.

 

 

 
 

Kommentera här (1)
Förtränger alla måsten...

.....och sätter mig och syr.

 

Alltså varför är det så? Jag har jätte mycket uppgifter som jag borde göra i både Företagsekonomi och Ledarskap och Organisation men istället kör jag in till stan och köper inredning. Det kom som en blixt över mig igår när jag satt och pluggade.... - Åhhh så ska jag göra!! 10 minuter senare så var ritningarna klara och bilnycklarna i handen.

 

För att bryta rutiner i detta hus så väckte Chabbe mig redan halv sex i morse. Bara till att stiga upp och som vanligt går Chabbe nöjt och lägger sig och somnar igen. Då undrar ni varför jag inte går och lägger mig igen, jo det är så förstår ni att Chabbe inte tycker att det ska vara så och hittar på allt jävulskap en valp kan göra.

 

Väl uppe och kaffet igång kommer jag på mig själv med att sitta med tyget i högsta hugg och sy gardin, sex på morgonen!!!  Min älskade sambo kom hem efter ett nattpass och hans blick fick mötas av mig vid symaskinen helt uppjagad över min ide, puss och god natt och ett himlande med ögonen.

 

Nu sover ALLA och jag sitter här. En gardin kvar som jag fixar vid ett annat tillfälle. Får väl ta tag i pluggande nu då så jag är lite förbered inför lektionen……… 

 
 

Kommentera här (1)
Mars

 
Disig morgonpromenad på fältet utanför vårt hus. 
 
 

Kommentera här (0)
Insta

Jag blev utmanad att lägga ut en vardagsbild i 5 dagar och så här såg det ut (jag plussade en bild dag fem):
 
            
            
 
1/5 Kaffemys i mitt nya vardagsrum.
2/5 Plugg i skolan.
3/5 Fika och bus i Krågeholm.
4/5 Tittade på grabbarna när de påbörjade projekt garagebygge.
5/5 Planterade nya blommor inomhus då det regnade.
5:1/5 Regnet upphörde och jag försökte städa upp sten från åkern. 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här (0)
Nytt vardagsrum.

 

Visst kan jag sakna vår gamla ur suttna soffa men det här blev bättre. Man kan liksom välja var man vill sitta och än så länge (peppar peppar) har jag inte ont i ryggen. 

 

Jag är ju aldrig nöjd så jag är inte färdig med rummet, fast det blir jag nog aldrig. Igår kastade jag två gamla stenåldersblommorna som följt mig i MÅNGA år och innan dess har de några år på kvisten hemma hos min syster, i fönstret installerade jag plättar istället, mycket sötare. 

 

Nog om sådant som ni struntar fullständigt i. Jag kämpar på med mina detaljer, både inne och ute.

 


Kommentera här (0)
Nytt projekt påbörjat.

Nu är vi igång igen och nu är projekt garagebygge igång. Det ska bli så himla skönt att få in allt ”skit” som är placerat lite var stans på tomten på grund av att vi inte har ett garage. 

 

När detta lite större fordon parkerade på vår uppfart igår kväll så blev allt så litet, vår uppfart krympte och för att inte snacka om vårt släp. Haha.  

 

Idag står det grävning på schemat för grabbarna och jag ska väl bara servera kaffe och sällskapa med hundarna eller något. 

 

 
 

Kommentera här (0)
Solig kall morgon

Godmorgon.
Befinner mig just nu ute i hängnet med hundarna. Fågelkvitter, frisk luft, en värmande sol i ansiktet och ett tungt godståg som sakta svävar förbi. Njuter till fullo av vår plats där vi valt att leva, här är så rofyllt och trivs med mitt "mjukis och gummistövel" -jag. Haha riktig bondtös då jag trivs som bäst.
 
 
 

Kommentera här (0)
Så gör du eget stearinljus.

 
Eftersom det är många som frågat mig HUR jag gjorde ljuset så jag tänkte berätta hur jag gick till väga.
 
✓ Samlar alla ljusstumpar i en påse som i vanliga fall kastas.
✓ Köpt en mall för blockljus. Finns i olika storlekar och former.
✓ Köpt ljusvekegarn. Finns även vaxade ljusvekar på metallplattor.
 
 


Gör så här:
Precis som när du smälter ner choklad smälter du ner stearinet. Lägg i stearinet i en bringare och ställ i en kastrull med kokande vatten (som på bilden nedan). Använd helst en bringare i rostfritt stål eftersom det leder värme och smälter ljuset fortare. 

När stearinet är flytande så fiskar du upp de gamla vekarna.
 
Därefter häller du i stearinet i den form du önskar där du även satt i en veke. Vill du sen ha olika lager färg och inte blanda ljus i olika fäger så låter du det stelna och sen fyller på med annan färg på stearinet. Pigmentfärg finns att köpa om du vill färga i någon annan färg.
 
Här är det din fantasi som skapar. Du kan använda dig av en färdig mall men du kan även hälla i ett glas eller annan snygg bytta som tål värme. 
 
Det finns så man kan köpa ljusdoft och blanda ner och du kan även smälta ner andra roliga värmetåliga detaljer samt sätta på snygga ljusdekorer. 
 
Det är bara till att börja experimentera. Jag har köpt mitt material på Panduro Hobby.
 
Have fun.
 
 
 

Kommentera här (0)
Första dagen på veckan.

 
Nu är det skola några timmar som gäller, sen när jag kommer hem så har vår nya soffa anlänt. Oj så roligt men samtidigt nervöst. Tänk om det blev konstigt, för stort, helt fel eller bara så rätt. 
 
Hoppas ni får en lika fantastisk måndag som jag tänker ha :-). På återseende.
 

Kommentera här (1)
Den där barkbiten....

 
 

Jag fick ett stort, bestämt och väldigt tydligt NEJ på att denna barkbit INTE fick komma in i huset. Jaja den får börja vänja hans ögon ute i trädgården först.

 

Som ni ser på bilden så är den ganska stor. Jag la den bara på brunnen, tillsatte en större sten, två krukor murgröna som jag hade i ett annat blomsterarrangemang förut samt den där gråa växten som jag inte vet vad det är. "Pinnarna" som ligger runt är rötter från murgrönan som växt på den stora björk som vi tog ner.

 

Tycker själv att det blev riktigt snyggt. Helt plötsligt så gillar jag denna förskräckliga brunnen mitt i trädgården :-). 

 

Känner mig som Per Moberg när jag skapar. Sliter, kastar runt och svär, snabbt och hafsigt går det. Sen om hans mat smakar som mitt resultat är det ingen som vet. 

 


Kommentera här (0)
Solen väcker inspirationen

06:30 tyckte Chabbe att det var dags att gå upp, husse har ju redan gått till jobb så varför ska vi ligga och sova?! Strax efter sju var vi kopplade och ute på vår soliga och helt fantastiska morgonpromenad fylld med fågelkvitter.

 

Med nosarna högt upp i luften och fladdrande näsborrar kom vi fram till fårhagen och iakttog dem en stund, även rådjuren inne i skogen lät oss stå och titta på dem, och mitt i myset hittar Jane något som kan likna inredning och fokus på naturen försvann helt. Hmm vart kan jag ha den? Är den skör eller är det möjligt att ta hem den? Jag kan inte ta den nu för då kommer Chabbe alla gånger bita sönder den. Hmm är den för stor kanske? Hur ska jag få hem den? Hur lång torktid kan den tänkas behöva? 

 

Väl hemma så släppte jag in hundarna och satt mig på cykeln och trampade tillbaka där jag hittade denna roliga barkbit. Klart jag ska ha hem den :-)  Nu måste jag bara hitta ett bra ställe för att torka på så inte sambon hittar den och kastar den. 

 
 
 

Jag kan se mig att den ligger som den är på köksbordet. Eller kanske en murgröna som slingrar sig runt ett blockljus eller en stor sten bara….. 


Kommentera här (1)
Så här en fredag...

Åh vilken kalasfredag. - Inte så roligt att bli platsad i evigheter medans matte städar huset.... Och inte får man hjälpa till med nosen så hon verkligen tar överallt!!!
 
Efter att hundarna tvingats ligga i sängen under tiden jag städade så fick de till slut åka bilen. Och idag styrde inte bilen var som helst utan ut till pojkarna. LYCKA! 
 
Vänner för livet!
 
De lekte jätefint och sen gick Chabbe, Rossie och jag en promenad i skogen för att dra ut den där sista energin.... Nu sover de gott och verkar nöjda. Snart slumrar nog även jag till en stund, jag är också ganska nöjd.... ZZzzZZZzz

Kommentera här (4)
Made by Jane

Alltså jag vet att jag är nördig men jag tycker att det är så kul.. Min hälft jobbar natt och vad gör man då när man börjar bli rastlös? Jo man smälter ner gamla ljusstumpar och skapar ett nytt ljus :-).

 

Jag har köpt en mall och veke som jag använder mig av. Först och främst så är det till att rekommendera att använda sig av rostfritt stål eller något och inte plast, det tar evigheter innan det smälter eftersom plats inte leder värme lika bra. Du kan naturligtvis hälla stearinet i vad som helst, ett glas eller ett någon annan form som du kan tänka dig ha som ljuslykta. Din fantasi får bestämma.

 

En stänk av tålamod och tadaaaaaa, tänt var det här. Varför kasta dessa stumpar som kan bli ett nytt ljus?! Detta nyskapta ljus är från fyra stumpar (tog inte det röda) som annars åkt rakt ner i soptunnan.

 
 
Det blev väl fint?! 

Kommentera här (1)
Insta

 
 
 
 
Åhhh det senaste provet i företagsekonomi gick jätte bra. Fick 28 poäng av 30 vilket är 93% och det går inte annat än att vara stolt, 1 fel och två slarvisar :-). Wooohhhoooooo
 

Kommentera här (3)
Måndagsmys.

 

Det går inte att beskylla dem för att vara motsträviga. Det värmer mitt hjärta att det kommer så bra överens (peppar peppar). Mina underbara älsketoffsar. 


Kommentera här (0)
Motivation

 
God måndagsmorgon på er!
Känslan av att gå på helg när man avslutat fredagen med en bra skrivning på prov är fantastisk. Tänkte att jag börjar veckan bra också genom att göra instuderingsfrågor i Organisation & Ledarskap, har fått för mig att det bara är jag i klassen som gör dem. Jaja, otur för dem.
 
Jag har inte tid att vara långrandig nu för jag måste få klart frågorna och hoppa i kläder innan klockan närmar sig lektionstid. Sitter osminkad i pyjamas nu så jag behöver lite tid till att göra mig anständig. 
 
Hoppas ni får en fantastisk måndag.
Glöm inte bort att bjuda på ett leende :-)
 

Kommentera här (0)
Fyratusentvåhundasjuttio

Det har blivit en hel del kronor på att sälja prylar som bara står och inte används och som bara kommer kastas av lathet till slut. Känslan av att någon annan får användning för sånt som jag är mättad på och faktiskt själv lagt pengar på är underbar. Det finns massvis med saker kvar som kan säljas av och jag kommer fortsätta. Det är jättekul och av detta kan jag köpa nya saker. Happy feelings.
 
Sen att jag har inspirerat andra är en kick och kroppen fylls av välbefinnande. 

RSS 2.0